Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının artından STK'lar adına Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi Başkan Yardımcısı Cihan Taşar bir konuşma yaptı.
MİNNETLE ANIYORUZ
Taşar, 'Sağlıklı günlere kavuşacağımız gelecekte, başta Cumhuriyet Bayramımız olmak üzere tüm ulusal günlerimizi, bayramlarımızı hep birlikte büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Şimdiden o günlerin özlemini duyuyoruz. Yanmış, yıkılmış bir ülkeden tam bağımsız, çağdaş, laik cumhuriyeti 29 Ekim 1923'te kurarak Türkiye Cumhuriyeti'ni tüm dünyaya ilan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ulusal kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Son dönemde dönüştürülen, başkalaştırılan cumhuriyetimizin Atatürk devrimi esaslarıyla yeniden inşa etmek üzere temel görevimiz ve önceliğimizdir' dedi.
SÖZ VERİYORUZ
Taşar sözlerini şöyle noktaladı: 'Halkımız cumhuriyet Bayramı başta olmak üzere tüm ulusal bayramlarımızı mutlulukla, neşeyle, gururla, el ele, engelsiz, baskısız ve yasaksız kutlamayı istemekte ve hak etmektedir. Eskişehir'de demokrasi güçleri ve sivil toplum örgütleri olarak söz veriyoruz; bu özlediğimiz bayramları yeniden coşkuyla kutlayacağımıza. Söz veriyoruz; cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağımıza. Söz veriyoruz; Atatürk cumhuriyetini yeniden inşa edeceğimize. Cumhuriyetimizin 97'inci yılı kutlu olsun.' HM
Editör: TE Bilisim