Ülkemizde koronavirüse karşı her geçen gün tedbirler arttırılıyor. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı önceki gün 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yasağa uymayanlara ise 3 bin 150 TL para cezası uygulanacak. Biz de Eskişehirlilere bu uygulamayı nasıl bulduklarını sorduk.
Hüseyin Gürdoğan: Hepimiz için iyi olacak. Avrupa dikkate almadı, görüyoruz olanları. 65 yaş üstü kişiler söylenenleri dikkate almalı. Onların yararına. Uymalarını arz ederim.
Emrullah Çetinkaya: Yerinde bir karar oldu. Biz de evdekileri uyardık. Babaannelerimizi, anneannelerimizi uyardık. Ben de eldivenimi maskemi takıyorum. Mecbur çalışıyorum o yüzden.
Hacer Polat Kıran: Yaşlılarımız sokaklarda. Hasta olanlar da var. Keşke evlerinde otursalar. Ben önlem alıyorum. Temizlik sirkesiyle evin her yerini temizliyorum. Vitaminlerimize dikkat ediyoruz ev halkı olarak.
Mehmet Tuncer: Bence güzel bir uygulama. Çıkmamaları daha iyi. En azından sağlıkları için evde oturmaları daha güzel. Başka insanlara bulaştırmalarındansa evde oturmaları çok daha iyi. HM
Editör: TE Bilisim