Akgören döneminde yıkılmıştı
Mustafa Akgören'in başkan olduğu dönemde günümüzün şartlarına ve depremlere uygun olmadığı gerekçesiyle yıkılan altyapı tesislerine o günden sonra bir çivi çakılamadı. O dönemki yönetim tesisin Vali Bey'in yıkın demesiyle yıktıklarını tesis yapılmasa bile gerekirse yönetim olarak imece usulü yapacaklarını belirtmişti. Ancak bu sözler havada kaldı. Dümdüz edilen arazi şu an bom boş duruyor. Eskişehirspor altyapı takımları barınma ve giyinme gibi konularda tesis olmadığı için ciddi sorunlar yaşıyor.

Futbolculara başarı diledi
Geçtiğimiz gün tesislere gelen Ak Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, yapılan toplantı sonrası tesisleri gezdi Altyapı takımlarının kullandığı sentetik sahaya gelen Çalışkan, antrenman yapan U-16 ve U-17 takımları hakkında hem yöneticilerden hem de antrenörlerden bilgi aldı. Çalışkan, genç futbolculara başarı diledi.

Yapılacak dendi ama yapılmadı
Ak Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan sentetik sahanın taç çizgisine doğru yaklaşınca Kulüp Başkanı Mehmet Şimşek, yıkılan altyapı tesisini işaret ederek, 'Başkanım bu alanda altyapı takımlarımızın kullandığı tesis vardı. Bir önceki yönetimimiz tarafından yıkıldı. Vali Beyimiz sanırım bu konuda destek olacağını söylemiş. O dönemli yönetim de imece usulü bile olsa yapacaklarını söylemiş ancak bu konuda herhangi bir ilerleme olmamış. Bu konunun da bir an önce çözülmesi gerekiyor. Buraya altyapı takımlarımızla maç oynamaya gelen rakip takımlara sağlıklı bir soyunma odası imkanı sunamıyoruz. Kulübümüze yakışmıyor. Kendi futbolcularımız bile bu anlamda ciddi sorunlar yaşıyor' dedi.

Bakan destekverecek mi?
Yıkılan ancak yenisi anlamında hiçbir hamle yapılamayan altyapı tesisi konusu mayıs ayında Eskişehir'e gelmesi beklenen Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'na da konunun açılacağı belirtildi. Bakan Kasapoğlu'nun bu konuda Es Es'e nasıl bir destek vereceği merakla bekleniyor.

Editör: TE Bilisim