Yaşamak aslında o kadar da zor değil. Sosyal hayatta sporda olduğu gibi geriden gelme kavramı tamamen gerçektir. Yaşamak bazı hedeflerle onurla mücadeleyle ve koşmaya başlamadan önce yürüyerek de zirveye varmak demektir. Etrafımızda örnek aldığımız insanlar gibi uzak durmaya çalıştıklarımız da olabiliyor. Aile, başarı ve yaşam felsefesi kavramları ile derinlere indiğimizde görüyoruz ki tutunduğumuz dallar karakterle yoğrulmaktan güç alıyor.
Eskişehir'de elbette ki hayat dünyada olduğu gibi devam ediyor ve fark yaratan kişiler ve olaylar gize çarpıyor. Duyarlılık ve farkındalık kavramları gereği onlardan bahsetmek de bir nevi sorumluluk gibi bir tebessümdür. Özellikle bu günlerde çekememezlik, riyakarlık ve duyarsızlık dalgalarının yoğunlaştığı toplumsal çözülmelerde bu tarz iyi duruşlar topluma çok gerekli. Bahar Bilen ismi seviyeli ve abartısız anlatılması gereken bir isim çünkü sosyolojik devinimde bu örnekler çok önemli.

Bilen Ailesi Bulgaristan kökenli bir aile. 1989 yılında zorunlu göç ile birlikte sürgün olarak Eskişehir'e gelmişler ve yerleşerek Eskişehirli olmuşlar. Bahar Bilen kendini bildi bileli hep ticaretle uğraşmış, Eskişehir'e geldiğinde bakkallık yapmış. Sonrasında Balkan Göçmenleri Eğitimciler Derneği lokal işletmeciliği yapmış ve derken ticaretin yanında örnek olarak bahsedilebilecek bir isim olmuş. Açıkçası beni ticari olaylar pek ilgilendirmez, sadece başarıları tebrik ederim. Dediğim gibi küresel anlamda hümanist bakış açısı zedelenmiş bir dönemi yaşıyor olmak bana bu konuyu gündeme getirme fikrini verdi. Farklılıklar hayatı güzelleştirir ve örnek olarak çocuklarımıza da yansıtılmalıdır. İçinden geçtiğimiz beş sene öncesinin toplumsal çözülmesi ve şu anki göçlerin de oluşumuyla büyük bir kaos yaşanıyor. Ticari anlamda değil ancak sosyolojik anlamda kente adapte olmak hatta kente ve ülkeye renk katmak ve örnek olmak büyük bir olaydır. Burada ajitasyon ya da mübalağaya mahal vermeden izah etmek istediğim olgunlaşmış kişilikle toplumla bütünleşmek ancak bu kadar başarılı gerçekleştirilebilir.

Sonuç olarak teşekkürle bahsedilebilecek kişilere yer vermeye çalıştığım köşemde Bahar Bilen ismine toplumun gözüyle bakarak değinmeye çalıştım. Epeydir de görüşemediğim dostun nezdinde bu toplumu seven, onunla bütünleşip çığır açan pozitif ve yapıcı tüm güzel insanlara sevgiler selamlar. Bazen insan olmak çok zor değil doğru örneklerle tanışmaktan geçer.