İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, sınırlı sermayesini emeği ile birleştirerek faaliyetlerini sürdüren ve finansal zorluklar yaşayan esnaf sanatkarların üretim maliyetlerini aşağıya çekebilmek adına yaklaşık bir ay önce Zorlu Holding (Zorlu Enerji) ile bir protokol imzaladı. Böylece esnafa, elektrik faturalarında %11-12 oranlarında indirim sağlanacak.

ELEKTRİK TÜKETİMİ
ARTTIKÇA İNDİRİM
ORANI YÜKSELECEK
Esnaf sanatkarların elektrik faturalarında yılda 720 lira ve üstü indirim imkanı sağlayan protokol kapsamında;
- 133 TL ile 500 TL arasında enerji tüketimi olanlar için fatura üzerinden aylık olarak yüzde 10, 98 net indirim,
- 501 TL ile 1000 arasında enerji tüketimi olanlar için fatura üzerinden aylık olarak yüzde 11,17 net indirim,
- 1001 TL ve üzerinde enerji tüketimi olanlar için fatura üzerinden aylık olarak yüzde 11,52 net indirim uygulanacak.
Buna göre, örneğin aylık elektrik tüketimi ortalama 500 lira olan bir esnaf, elektrik faturasında yılda 720 liraya kadar indirim imkanından yararlanabilecek. Tüketim arttıkça esnafın indirim oranı da yükselecek.

ŞOFÖRLER EVLERİNDE
İNDİRİMLİ KULLANACAK
Öte yandan şoför esnafı gibi işyerinde elektrik tüketimi çok fazla olmayan üyelerde, protokol kapsamında evlerinde veya yazlıklarında da indirimli elektrik tüketimi imkanından yararlanabilecek. Eskişehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği de Eskişehir esnafı için böyle bir çalışma yapmalıdır. Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi'ne bir yıl önce devlet el koymuştu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından atanan bir yönetimle yönetilen bu kurumla buna benzer bir protokol yapılabilir. (Zorlu Enerji, 15 gün önce Osmangazi Elektrik Dağıtım (OEDAŞ) hisselerini almak için teklif verdiğini açıklamıştı.)

BAKAN AVCI İLE
GÖRÜŞMELİ
Eskişehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, iktidara yakın bir isimdir. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AKP Milletvekili Salih Koca ile görüşüp, Eskişehir esnafı için İzmir örneğinde indirim yapılmasını sağlayabilir. Birsen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın Eskişehir milletvekilliği döneminde ona, gıda ürünlerindeki %18 olan KDV oranını %8'e düşürten birisidir. Ekrem Birsen gerçekten çalışkan ve atak bir başkandır. Bundan dolayı girdiği seçimleri rahat kazanıyor. Birsen, bankalarla ucuz kredi anlaşmaları dışında, esnafın elektrik, doğalgaz ve su girdilerinde indirimler yapılması için de çalışmalar yapmalıdır. Tuttuğunu kopartan bir isim olan Birsen'in bu indirimler konusunda da başarılı olacağına inanıyorum…

*

ODUNPAZARI'NIN 32 YAŞINDA SEÇİLMİŞ BAŞKANI

1 Temmuz 2014 tarihinde Görünüm'de 'AKP Odunpazarı'nda Volkan Doğan Sesleri' adlı yazımla İsmini ilçe başkanlığı için ilk ben ortaya atmıştım.

PARTİLİNİN
GÖNLÜNE GİRDİ
Yazımda Süleyman Reyhan'ın İl Başkanlığı döneminde Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olan Volkan Doğan'ın isminin Odunpazarı İlçe Başkanlığı için öne çıktığını belirtmiştim. İlk başlarda 'Yaşı çok genç. Süleyman Reyhan'a yakın isim. Doğan Odunpazarı İlçe Başkanı olacaksa, Reyhan neden İl Başkanlığından alındı? Onu Odunpazarı İlçe Başkanı yapmazlar' görüşlerini savunup, onun ismine dudak bükenler oldu. Ancak benim duyumlarım doğru çıktı. Volkan Doğan 16 Temmuz 2014'de atamayla AKP Odunpazarı İlçe Başkanı oldu. Doğan siyaset için çok genç bir yaş olan 32 yaşında büyük bir sorumluluğun içine girmişti. Dışarıdan izlediğim kadarıyla çalışkanlığı ve üretkenliği ile kısa bir süre içinde partilinin gönlüne girmeyi başardı.

ATANMIŞ GİRDİ
SEÇİLMİŞ ÇIKTI
Pazar günü yapılan Odunpazarı İlçe Kongresi'ne atanmış bir başkan olarak girip, seçilmiş bir başkan olarak çıktı. Kongreye katılan 385 delegenin tamamının oyunu aldı. Genç yaşında son yıllarda Eskişehir siyasetinde yükselen bir isim olan Doğan'la kongre sonrası konuştum. Kendisi bana, 'Odunpazarı için çalışmaya devam edeceğiz. İlk önce Yenikent, Yıldıztepe, Gültepe ve Göztepe'nin ortak bir noktasında mahalle temsilciliği açtık. Daha sonra Erenköy ve Emek'te de mahalle temsilciliklerini açtık. Önümüzdeki süreçte mahalle temsilciliği sayımızı arttırarak, Odunpazarı Bölgesi'nin sorunlarını yerinde tespit edip, çözümünü sağlayacağız' dedi. Bende seçilmiş genç başkanı kutlayarak, başarı dileğinde bulundum.

ÜRETMEYENLER
TERK ETMELİ
Artık Eskişehir siyasetinde genç il, ilçe parti başkanı sayısı artmalı. Eskişehir, yeni genç beyinler sayesinde kısır çekişme ve taşra siyasetinden kurtulabilir. Yıllarca parti başkanlığı koltuklarını işgal edip, genel başkanların gönderdiği bültenleri okumak dışında hiçbir proje üretmeyen, çalışmayan kişiler artık siyaset sahnesini terk etmelidir.

*

NOSTALJİ

ÇİFTELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDAN
MİLLETVEKİLLİĞİNE

22 yıl önce. Yıl 1992. Çifteler'in CHP'li Belediye Başkanı İsmail Özen, DYP-SHP Koalisyon Hükümeti'nin Başbakan Yardımcısı ve SHP Genel Başkanı merhum Erdal İnönü ile birlikte. İnönü Çifteler Sakaryabaşı Turistik Otel'in açılışını yapmak üzere ilçeye gelmişti. 1968-1977 arası Çifteler Belediye Başkanı olan İsmail Özen 1977-1980 arası CHP Eskişehir Milletvekili oldu. 1989-1994 yılları arasında SHP'den Çifteler Belediye Başkanlığı yaptı. Bir ilçe belediye başkanlığından milletvekilliğine seçilen Özen siyasetteki başarısıyla öne çıktı. CHP'nin Eskişehir'de yaşayan tarihi olan ve partililerden büyük saygı gören 81 yaşındaki Özen siyasi birikim ve tecrübelerini gençlerle paylaşıyor.

*

foto şaka

Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez: Dündar Başkan, 'Bana sendika başkanlığına aday ol' dediniz. Bende oldum. Ama ne sen ne de Volkan Başkan ortalarda yoktunuz. Bir tek sahada Ertuğrul Dindar vardı.


AKP İl Başkanı Dündar Ünlü: Bizim sayemizde bir yerlere gelenler, partimizi değil de İHH ve YUDER'in dediğini yapıyormuş. Sendika bundan sonra 3-5 yıllık öğretmenleri onlara gidip şube müdürü olarak atatsın da bir göreyim..!


AKP Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan: Derse girmeden maaş alan bu sendika başkanının kanuna göre memuriyeti hala bitmedi mi? Hala nasıl sendika başkanlığı yapıyor, bir türlü anlayamadım.