Türkiye'de birileri devlet kadrolarına FETÖ'cüler yerleştirilirken tepki gösteriyordu. AK Partililer ise FETÖ'nün ne kadar muhterem bilge kişi olduğunu söylüyordu.
TERÖRİSTİN AYAĞINA
HAKİM GÖNDERDİLER
Yine aynı kişiler Ergenekon ve Balyoz davalarına inanmıyor, bunların kumpas olduğunu savunuyordu. AK Partililer 'Türkiye bağırsaklarını temizliyor' diyerek, Savcı Zekeriya Öz'e zırhlı araç veriyordu. Birileri PKK ile çözüm sürecine karşı çıkıyordu. 'Teröristle pazarlık olmaz' diyordu. AK Partililer bu çözüm sürecini savunmakla kalmıyordu. Habur'dan Türkiye'ye giriş yapan teröristlerin ayağına Cumhuriyetin Hakim ve Savcılarını gönderirken, Şivan Perwer ile 'Megri megri' diye düet yapıyorlardı. IŞİD Türkiye'nin Musul Konsolonsluğunu basarken, İstanbul'da toplu namazlar kıldırıp, cihat çağrısı yaparken birileri bu kanlı terör örgütüyle mücadele edilmesini istiyordu.
HANİ ÖFKELİ SÜNNİ GENÇLERDİ?
AK Partililer IŞİD'i 'Öfkeli sünni gençler' olarak savunuyordu. 'Esad ile savaşıyorlar' diye IŞİD yaralılarını Gaziantep ve Hatay'da devlet hastanelerinde tedavilerini yaptırıyordu. İsyan edenler, tepki gösterenler hep haklı çıktı. FETÖ'ye, çözüm sürecine, IŞİD'e, Ergenekon'a ve Balyoz'a sahip çıkanlar 'bizi aldattılar, kandırdılar' diye kendilerini savunmak zorunda bıraktılar. AK Parti şimdi Suriye, Mısır, Irak'ta uygulanan Başkanlık sistemini halka dayatmak istiyor. FETÖ'ye, çözüm sürecine, IŞİD'e Ergenekon'a ve Balyoz'a karşı çıkanlar bugün 'Cumhurbaşkanlığı görünümlü' Başkanlık sistemine tepki gösteriyor. Ben AK Partililere buradan sesleniyorum. Yapılan yanlışlara karşı çıkıp, vatana sahiplendikleri için ötekileştirilmeye çalışanlar, sizin oylarınızla iktidara gelenler gibi hiç kandırılmadı. Siz 'birileri kandırsın' diye mi onlara oy veriyorsunuz? Başkanlık sisteminde yine bu karşı çıkanlar haklı çıkarsa ne yapacaksınız? Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra gelecek birisi bu sistemi kullanarak, diktatörlüğünü ilan ettiğinde çocuklarınıza, torunlarınıza bizim oy verdiğimiz kişileri birileri kandırmış, aldatmış mı diyeceksiniz? Onların yüzüne nasıl bakabileceksiniz? Kandırılmayı, aldatılmayı kendilerine meslek edinmiş bu kişilerin peşinden koşmaya hala mı devam edeceksiniz?
//////

TRT YÖNETİMİNDE ESKİŞEHİR RÜZGARI
Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Atama Daire Başkanı Fethi Fahri Kaya TRT Genel Müdür Yardımcısı oldu. 1971 yılında Seyitgazi Kümbet Köyü'nde doğan Kaya son yıllarda Eskişehir'in yetiştirdiği en iyi bürokratlardan birisidir. 2009'dan 2014'e kadar Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Şube Müdürü ve Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Nisan 2014'de İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama Daire Başkanlığına atandı. Fethi Fahri Kaya Türkiye'nin en köklü ve en önemli kurumlarından olan TRT'nin en tepe noktasında görev yapacak. Kaya'yı 2009'dan itibaren tanırım. Son derece dürüst bir insandır. Eskişehir Milli Eğitim'inde yöneticilik yaptığı yıllarda personeller arasında ayrımcılık yapmadı. Hep adaletli davrandı. İşini iyi yapan yöneticilere sendika ve siyasi ayrımı yapmadan sahip çıktı. Ben O'nun Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü olmasını istiyordum. O'nun yönetiminde yandaş sendika baskıyla başarılı insanlara haksızlık yapılarak, 'kul hakkı' yenmezdi. Ancak daha üst bir göreve hak ederek geldi. Kaya'nın TRT'de de çok önemli başarılara imza atacağına inanıyorum. Kendisini tebrik ediyorum…

/////////
ADAY OLARAK GÖRÜRSENİZ HİÇ ŞAŞIRMAYIN
Yılmaz Büyükerşen 18 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyor. Bu süre zarfında hiçbir belediye bürokratını televizyonda canlı yayına katılmasına izin vermedi. Büyükerşen, Faruk Karacay, merhum Mustafa Mansız, Erdin Erol ve Garip Yıldırım gibi deve dişi gibi bürokratlarla çalıştı. Ancak hiçbiri televizyon programına katılmadı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak bu konuda bir istisna oldu. Büyükerşen'in onayıyla geçtiğimiz aylarda ES TV'deki programa katıldı. Çok iyi bir hukukçu olan Çakmak, kısa sürede belediyecilikte de kendini ispatladı. Disiplinli ve dürüst kişiliğiyle öne çıkan Çakmak özellikle merkez dışındaki ilçelerde çok seviliyor. Yıllardır ihmal edilen ilçelere yatırımların gitmesine öncülük eden Çakmak şu anda Başkan Büyükerşen'in en çok güvendiği bürokratların başında geliyor. Genel Sekreterlik görevini başarıyla yürüten Engin Çakmak, adını önümüzdeki süreçte siyasette de çokça fazla geçirecek gibi. İlk seçimlerde Çakmak'ı Belediye Başkan veya milletvekili adayı olarak görürseniz, hiç şaşırmayın…

foto şaka

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Eskişehir'den 'Hayır' çıkar değil mi Yılmaz Hocam?
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz
Büyükerşen: Kemal Bey, Eskişehir 'Hayır'lı çıkarda, siz Ankara ve İstanbul ne çıkartırsınız, onu söyleyin!..