'31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı çıkarmayacak. Seçimde Yılmaz Büyükerşen'i destekleyecekler. Ancak 14 ilçenin tamamında aday çıkaracaklar. İYİ Parti 24 Haziran 2018 seçimlerinde yüzde 13,2 oranında oy aldı. Bu oyun en az yüzde 5'lik kısmı CHP'den geldi. İYİ Parti lideri Meral Akşener'den dolayı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti karşıtlığı üzerinde siyaset yapıyor. İYİ Parti seçmeninin Yılmaz Büyükerşen, Ahmet Ataç ve Kazım Kurt ile ilgili problemleri yok. İttifak yapılmasa bile Büyükerşen İYİ Parti seçmeninin oylarının büyük çoğunluğunu alırdı. Yılmaz Hoca'nın bunun yanında MHP'den de hatırı sayılır oyu her zaman var. İYİ Parti ile yapılan ittifak sonrasında MHP'den Yılmaz Hoca'ya gelebilecek oyların bir kısmı tehlikeye girebilir. CHP, İYİ Parti ile Büyükşehir'de ittifak yapmasaydı, AK Parti ve MHP'de yapmazdı. İktidar partisi CHP-İYİ Parti ittifakına karşı önlem almak isteyecek. En azından Büyükşehir'de AK Parti-MHP ittifakı olacağını düşünüyorum. CHP'nin Eskişehir'de seçimi kazanabilmesi için İYİ Parti ittifakına ihtiyacının olmadığını düşünüyorum. CHP bu ittifakı yaparak, seçimde taktik hatası yaptı. Eskişehir'de AK Parti ile MHP saflarını biraz daha birleştirdi.'

BU OLACAK ŞEY Mİ?
'CHP'nin İttifaka İhtiyacı Yoktu' başlıklı bu yazıyı Görünüm'de 10 gün önce kaleme almıştım. Son süreçte yaşananlar beni haklı çıkardı. İYİ Parti Büyükşehir'de aday çıkarmayacak. Tüm ilçelerde kendi adayını çıkaracaktı. AK Parti ile MHP arasında Eskişehir'de ittifak görüşmelerinin başlanması ve 'Odunpazarı'nın MHP'ye verileceği iddiaları' sonrasında İYİ Parti Eskişehir Teşkilatını hareketlendirdi. 24 Haziran'da 'aldıkları oyun tamamının kendilerine ait olduğunu zanneden' İYİ Parti Eskişehir Yönetimi; 'Bizim başımız kel mi' misali bir salvo yaptı. 'AK Parti Odunpazarı'nı MHP adayına verirse, bizde CHP'den alırız' mantığıyla açıklama yaptılar. 31 Mart yerel seçimlerinin en iddialı partileri AK Parti ve CHP Eskişehir'in en büyük ilçesi olan Odunpazarı'nda aday çıkarmayacaklar. 'İttifak adı altında' MHP ve İYİ Parti adaylarını destekleyecekler. Bu olacak şey mi? Bu Odunpazarı'nda AK Parti ve CHP'ye 'gönül vermiş partililere saygısızlık' olmaz mı?

ÇARK ETTİLER
CHP ve Kazım Kurt bu iddialar karşısında net duruş sergiledi. CHP'nin Odunpazarı adayının Kazım Kurt olduğu daha güçlü şekilde bir daha vurgulandı. İYİ Parti'nin yaptığı 'bu hatalı çıkış' bence Kurt'un alacağı oyu daha da arttırdı. Parti içerisinde Kurt'un adaylığı ile ilgili 'kısır çekişmeyi' bitirdi. CHP'lilerin Kurt'un arkasında 'kayıtsız şartsız saf tutmalarını' sağladı. İYİ Parti Eskişehir Yönetimi ve Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu 'Odunpazarı'nda CHP aday çıkarmayacak. Bizim adayımızı destekleyecek' çıkışından saatler sonra 'çark etmek zorunda' kaldılar. İlk yapılan açıklama noktasına geldiler. İYİ Parti Büyükşehir dışında 14 ilçede de belediye başkan adayı çıkaracak. İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca son yaptığı açıklamayla bu rakamı altıya düşürmüş(!) Tunca, 'Sarıcakaya, Mihalgazi, Sivrihisar, Çifteler ve Seyitgazi'de de İYİ Parti adaylarını çıkaracak CHP ise aday çıkarmayacaktır' demiş. CHP Seyitgazi'yi İYİ Parti'ye verir mi? Umarım Tunca bu sözlerinden de çark etmek durumunda kalmaz. Buralarda alacakları oylar onların Eskişehir'de ne kadar güçlü veya güçlü olmadıklarını gözler önüne serecek.
-----------------------------------------------
İYİ PARTİ'NİN 'ORHAN'LARI

Büyükşehir'de CHP adayı Yılmaz Büyükerşen'i destekleyen İYİ Parti'nin Odunpazarı'nda eski büyükşehir belediye başkanı merhum Aydın Arat'ın kardeşi Orhan Arat'ı aday yapacağı kulislerde dillendiriliyor. Tepebaşı'nda da merkez sağın sevilen ismi Orhan Kesikoğlu'nun adı belediye başkan adaylığı için geçiyor. 4 ay önce de Görümün'de Orhan Arat'ın İYİ Parti'den Odunpazarı Belediye Başkan adayı yapılabileceğini kaleme almıştım. Eskişehir Tanıtma ve Yaşatma Vakfı Başkanı olan Arat büyük ihtimalle İYİ Parti'nin Odunpazarı Belediye Başkan adayı olacak. Yılmaz Büyükerşen'i çok seven ve ona yakın bir isim olan Orhan Kesikoğlu İYİ Parti Tepebaşı Belediye Başkan adayı olur mu? O'nu bekleyip, göreceğiz...
-----------------------------------------------------

NOSTALJİ
ANAVATAN'IN GÜÇLÜ İSİMLERİ

Yıl 2004, 14 yıl önce. Anavatan Partisi'nin güçlü isimleri Mustafa Balcılar, İbrahim Yaşar Dedelek, merhum Sezai Aksoy. Selçuk Erşan ve İbrahim Kökdere birlikteler.

BALCILAR DÖRT
DÖNEM SEÇİLDİ
1983 yılında merhum Turgut Özal tarafından kurulan Anavatan Partisi Türkiye'de 8 yıl tek başına iktidar oldu. (1983-1991) 1991-1995 yılları arasında Ana Muhalefet partisi oldu. 1995-2002 yıllarında kurulan koalisyon hükümetlerinin büyük çoğunluğunda yer aldı. 2002 seçimlerinde baraj altı kaldı. 2009 yılında DYP-Anavatan Partisi birleşti. Demokrat Parti oldu. 1951 yılında Sivrihisar'da doğan Mustafa Balcılar 32 yaşında Anavatan Eskişehir Milletvekili seçildi. (1983) 1983'den 1999'a kadar dört dönem milletvekilliği yaptı. 1951 yılında Eskişehir'de doğan İbrahim Yaşar Dedelek 1991 yılında DYP'den Eskişehir Milletvekili seçildi. 1993 yılında Genel İdare Kurulu'na seçildi. 1995 yılında DYP'den yine milletvekili seçildi. Ana-Yol Hükümeti'nde Devlet Bakanı oldu. Anavatan Partisi'ne geçti. 1999 yılında Anavatan Partisi'nden milletvekili seçildi. Meclis Grup Başkan Vekilliği yaptı. 2007 yılında Genç Parti'den milletvekili adayı oldu. Ama seçilemedi. 2010 yılında MHP'ye geçti. Daha sonra politikayı bıraktı.

BELEDİYE BİNASINI YAPTI
Merhum Sezai Aksoy ağabeyi Hüseyin Aksoy Özal'ın Özel Kalem Müdürüydü. 1984 yılında Anavatan Partisi'nden Eskişehir Belediye Başkanı seçildi. 5 yıl başkanlık yaptı. Altyapıya çok önem verdi. Bugünkü Büyükşehir Belediye binasını o yaptı. Ama içinde oturamadı. 2009 yılında vefat etti. Selçuk Erşan Anavatan'da uzun yıllar İl Başkanlığı yaptı. Çok istemesine rağmen milletvekili olamadı. Ziraat Odası seçimlerinde de başkanlığa aday oldu. Ama seçilemedi. İbrahim Kökdere Anavatan'da Merkez İlçe ve İl Başkanlıkları yaptı. 2009 yılında DSP'den Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi oldu. Daha sonra Yılmaz Büyükerşen ile birlikte CHP'ye katıldı. 30 Mart 2014'te CHP'den yeniden Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi seçildi.
------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal:
Seçim zamanı herkes ziyaret edip, hatıra fotoğrafı çektiriyor. Ama para veren yok.
CHP Parti Meclisi Başkanı Gaye Usluer: Milletvekili, Parti Meclisi Üyesi olacağıma Eskişehirspor Başkanı mı olsaydım, ne! Binlerce taraftar 'En Büyük Başkan' diye bağırıyor. 'En büyük milletvekili' diye bağıran yok..!
----------------------------------------------
FIKRA
FOTOĞRAF MAKİNEN VAR MI?


Sarışın güzel kadın: Bir kaç fotoğrafçılık kursu araştırdım, gitmeyi düşünüyorum gelir misin? Arkadaşı: Nerede bakıyorsun kursu?
Sarışın güzel kadın: Bakırköy, sende gelirsen Taksim taraflarını araştırayım orta bir yer olsun. Arkadaşı: Fotoğraf makinen var mı?
Sarışın güzel kadın: !!!!!!! Yok ama olsun telefonumla çekeceğim zaten ben (!!!!!!!)