İlimizde Ülkücü camiasının tanınan ismi Coşkun Edizgil İYİ Parti'nin kurulma sürecinde Meral Akşener'e ilk destek olanlardandır. Edizgil dün bana İYİ Parti milletvekili adaylarıyla ilgili bir elektronik posta gönderdi. Edizgil bana gönderdiği postada şu görüşlerini dile getirdi;

TEŞKİLAT MI KALDI?
'Sayın Akşener Koray Aydın'a 'Gittiğim yerlerde adayların çalışmalarını yetersiz gördüm' demiş. Koray Aydın'da 'adaylar değil teşkilatlar çalışmıyor' yanıtını vermiş. Bende sorarım neden acaba? Bu yönetimin yarısı vekil adayı olmak için il başkanı dahil istifa ederse teşkilat mı kalır? Madem Arslan Kabukçuoğlu'nun adaylığı kesindi. Neden İl Başkanlığına bu kadar çok asıldı? Neden kendi teşkilatından insanları aday olarak önermedi? Eskişehir'de 48 aday adayı vardı. Hepsi de harıl harıl çalışıyordu. '

PARTİLİ KÜSTÜRÜLDÜ
Listede ittifak yapılan hiç partiyle alakası olmayan adayların olduğunu vurgulayan Edizgil, şunları söyledi; 'Hani nerede MHP nin duayeni Şener Altun? Hani nerede Ziraat Odasını, merkez köylerini ve Tatarları harekete geçirecek Naci Erdemli? Hani nerede Abhazlardan ve borsadan oy alacak Volkan Ferlibilek? Hani nerede Seyitgazi den oy alacak Mehmet Emin Yeşil ve Mehmet Tunca? Hani nerede Ülkücülerin ve öğrencilerinin sevdiği, adam gibi adam Turhan Hoca (Kaya) Hani nerede bir DP ve DYP partili? Hani nerede Tatarlara el uzatacak Ekrem Pekdemir? Şimdi tam zamanıydı. Ne Yetkin Tetik ne Ruhsar Demirel gibi Tatar aday yokken bu nasıl bir hata? Seçilecek yerde teşkilatları sürükleyecek tek aday yok. Yıllarca DP İl Başkanlığı yapan Emre Demir 5'sıraya konulmuş. Sanki DP'lilerle dalga geçilmiş gibi. İYİ Partililer, Meral Akşener'e oy verecekler. Ancak Akşener'e oy verenlerin önemli bir kısmı vekillikte İYİ Parti'ye vermeyecek. Bu konuda görüştüğüm çok arkadaşım milletvekilliğinde Saadet Partisine ve CHP'ye oy vereceklerini söylüyor. MHP' den ayrılan ve ilk günden beri Sayın Akşener'in yanında olan arkadaşlarda Meral hanıma sitem ediyor hatta küsenler var? Şimdi seçmene parti lazım değil. Partilere adaylara seçmen lazım. Ama gel gör ki; adaylardan çok aday adayları sahada. Hala Eskişehir televizyonları ve basında yer almıyorlar. Medyayı etkili kullanamıyorlar. Ben Batıkentte oturuyorum. Burada bir koordinayon merkezi yok. Onu da geçtim bir adayın aklına gelmedi Batıkent. Her neyse Meral Ablaya başarılar diliyorum. Yazık oldu İYİ Parti'ye. İYİ Parti'nin tek milletvekili de tehlikede. Çünkü İYİ Parti oyları başta Saadet Partisi olmak üzere CHP ve MHP arasında dağılıyor. Eskişehir'de Saadet Partisi bir vekil çıkarırsa şaşırmam.' Edizgil'in görüşleri böyle. Gerçekten İYİ Parti'de belirlenen milletvekili adaylarına tepki var. Özellikle Emre Demir gibi önemli bir isim hangi akılla beşinci sıraya konuldu? Akşener Eskişehir'i Koray Aydın'a teslim ederek, bence büyük hata yaptı.
-----------------------------------------------
SİZ NE ZAMAN ÖLCENİZ?

Aydın ilinde Adalet Partisi ve DYP dönemlerinde deve dişi gibi iki isim hep öne çıkıyordu. Bu isimler İsmet Sezgin ve Nahit Menteşe idi.

KAHKAHA İLE GÜLDÜ
Önseçimlerde veya Genel Merkez atamasında Aydın'da hiçbir partili bu ikiliyi geçemiyordu. Her ikisi de kurulan her hükümette Bakan oluyorlardı. Bir önseçimde Sezgin birinci oluyor, Menteşe ikinci geliyordu. Başka bir seçimde ise Menteşe bir oluyor, Sezgin ikinci geliyordu. Aydın'da milletvekili olmak isteyen gençlerin önü bu iki isim yüzünden hep kapalıydı! Eski Bakanlardan Rifat Serdaroğlu Aydın'da yaşadığı bir anektodu birkaç yıl önce kendi sosyal paylaşım sitesinden paylaşmıştı. Serdaroğlu'nun anlatımıyla anektod şöyle gerçekleşmiş; 'Doğruyol Partisi Aydın İl Kongresini yapıyoruz!. Kürsüye, Umurlu Belediye Başkanı Evrenos Vardar çıktı ve Aydın şivesiyle; 'Abiler, kısa konuşçem. Sizlere bi soru sorcem! Ben doğdum, gözümü açtım İsmet Abi ve Nahit Abiyi gördüm! Ben Belediye Başkanı oldum, yine İsmet Abi ve Nahit Abi var. Anlaşıldı sizler ölmeden biz milletvekili olamecez! Sorum şu; Abiler, kusura bakmayın ama, siz ne zaman ölceniz?' Başta İsmet Bey ve Nahit Bey olmak üzere tüm salon kahkaha ile güldü… Yüzlerine karşı yapılan eleştirileri anlayışla kabul eden, hizmeti ilke edinmiş beyefendilerdi onlar.'

SİYASETİN İSMET ABİSi
İsmet Sezgin ile yıllar önce röportaj yapmıştım. Gerçekten bilgili, dürüst, vatansever ve aydın bir insandı. Merhum Süleyman Demirel gibi siyaseten kendilerine yapılan eleştirilere kızmazdı. Zaten onların politika yaptığı yıllarda siyasette zarafet vardı. Yapılan açıklamalarda, mitinglerde siyasi rakiplerine hakaret etmezlerdi. Türk siyasetinde 'İsmet Abi' olarak büyük saygı duyulan Sezgin 7 Aralık 2016'da vefat etti. Bugün 86 yaşında olan Nahit Menteşe hayatta. Türk Siyaset dünyasını bir döneme damga vurmuş, dürüstlüğüyle herkese örnek olmuş Sezgin'e Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Menteşe'ye de sağlıklı uzun ömür diliyorum.
--------------------------------------------------
ÇİFTELER'DE EDİP AKBAYRAM SOKAĞI

27 Yıl önce. Yıl 1991. Çifteler'in SHP'li Belediye Başkanı İsmail Özen ilçede 'Çifteler Anadolu Tarım Fuarı ve Festivali' düzenliyor. Sevilen sanatçı Edip Akbayram, festivalin açılış konuğu olarak konser veriyor. Çifteler'de bir sokağa sevilen santaçı Edip Akbayram'ın ismi veriliyor. Çifteler Belediye Başkanı İsmail Özen konser öncesi 'Edip Akbayram Sokak' yazılı levha önünde sevilen sanatçı ile fotoğraf çektiriyor. Eskişehir siyasetinin duayen ismi olan İsmail Özen, 1968-1977 yılları arasında Çifteler Belediye Başkanlığı yaptı. 1977-1980 yılları arasında CHP Eskişehir Milletvekilli idi. Özen yıllar sonra 1989-1994 yılları arasında da SHP'den Çifteler Belediye Başkanlığı yaptı.
----------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı: Dündarcığım, 24 Haziran'da dört milletvekilini rahat kazanırız. Sen de milletvekili olacaksın.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Dündar Ünlü: Nabi Bey, madem dört milletvekili almamız garanti. Dördüncü sırada siz olsaydınız ya!
---------------------------------------------------
FIKRA
Çok şükür her şeyim var !

Rize'de bir hastama (yerel şiveyle) soruyorum:
-Emice, hoş geldun. Neyun var?
-Ya Allah'a şükür. Dededen babadan kalan bir şeyler var da! Oyle geçinup gideyiruk!
– Oni sormadum, neyin var neyin?
-Haa! Olari sorma doktor bey; üç uşağum var ama olmaz olsun eşşeoğli eşekler! Kizlar zati gittiler!
-Emice sana oni sormayirum, hastaluğun nedur, hastaluğun?
-Eee uşağum, afedersunuz yani hocam! Oni da sen bilecesun da!