Ülkemizde ard arda yaşanan hukuksuzları görünce merhum Süleyman Demirel'in 'Karakuşi Kadısı' fıkrası aklıma geldi. Osmanlı döneminde, yolsuzlukları ile ünlü Karakuşi adında bir kadı varmış. Bir gün Karakuşi Kadı, bir fırının önünden geçerken, burnuna güzel bir koku gelmiş. Vitrinde güveç içinde nar gibi kızarmış, sahibini bekleyen nefis bir ördek duruyor. Karakuşi Kadı, fırıncıya 'Ben bunu aldım' demiş. Kadıya itiraz edilir mi? Fırıncı hemen ördeği paket yapıp vermiş. Az sonra ördeğin sahibi gelmiş: 'Hani bizim ördek?' diye sormuş. Fırıncı boynunu büküp 'Uçtu' deyince, iş kavgaya dönüşmüş. Kavga sırasında fırıncı, araya giren bir gayrimüslim müşterinin gözünü çıkarmış; korkusundan kaçmaya başlamış. Gayrimüslim vatandaş da peşinde koşuyor. Duvardan atlarken, öteki taraftaki hamile bir kadının üstüne düşmez mi! Kadın oracıkta düşük yapmış; kocası da fırıncının peşine düşmüş. Fırıncının çarpıp devirdiği Yahudi bir vatandaş da kızıp peşlerine takılmış... Sonunda duruma müdahale eden zaptiyeler, hepsini yakalayarak Karakuşi Kadı'nın karşısına çıkarmışlar. Ördeğin sahibi, 'Bu adam ördeğimi hiç etti' diye şikayet etmiş. Kadı, fırıncıya sormuş: 'Ne yaptın bu adamın ördeğini?' Fırıncı 'Uçtu' demiş. Kadı, kara kaplı defterini açmış: Ördeğin karşısında 'Tayyar' yazılı. 'Tayyar 'Uçar' anlamına gelir. O halde ördeğin uçması suç değil' diyerek fırıncının beraatına karar vermiş. Gözü çıkan gayrimüslim vatandaşın şikayetine de kara kaplı defterden bir madde bulmuş: 'Her kim, gayrimüslimin iki gözünü çıkara, o Müslüman'ın tek gözü çıkarıla...' Karakuşi Kadı, 'Şimdi' demiş, 'Fırıncı senin öbür gözünü de çıkaracak, biz de onun tek gözünü çıkaracağız.' Tabii gayrimüslim şikayetinden hemen vazgeçmiş. Çocuğunu kaybeden kadının kocasına da, Karakuşi Kadı, 'Karını vereceksin, bu adam yerine yeni çocuk koyacak' diye hüküm kesmiş. Böyle olunca adam da, şikayetini anında geri almış. Kadı Yahudi'ye sormuş: 'Senin şikayetin ne?' Yahudi ellerini açmış, 'Ne diyeyim kadı efendi' demiş, 'Adaletinle bin yaşa sen, e mi !' Merhum Süleyman Demirel fıkrayı anlattıktan sonra kendisini dinleyen topluluğa dönerek; 'Ananı öpen, kadı ise, kime şikayet edeceksin? Bugün ülkedeki durum bu! Anladınız mı?' demişti.
------------------------------------------------------
HAN'IN FIRST LADY'Sİ

Han'ın CHP'li Belediye Başkanı Erdal Şanlı göreve seçildiği ilk günden bugüne yaptığı çalışmalar, çalışkanlığı ve mütevazi kişiliğiyle sadece kendi ilçesinde değil, Eskişehir'de takdir edilen ve sevilen bir isim oldu. Yıllardır ihmal edilmiş bir yerleşim yeri olan Han, Şanlı sayesinde hak ettiği hizmetleri almaya başladı. Bundan dolayı CHP içerisinde Şanlı'nın 31 Mart 2019 yerel seçimlerini kazanması şimdiden kesin olarak görülüyor. Şanlı'nın başarısında onu her zaman destekleyen eşi Sevgi Ak Şanlı'ın büyük rolü var. Şu günlerde eşini seçim çalışmalarında hiç yalnız bırakmayan Sevgi Hanım 'Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır' sözünü doğruluyor. Han'ın First Lady'si Sevgi Ak Şanlı eşine karşı vefalı davranışı, insanları kucaklayan sıcak kişiliğiyle ilçe halkının gönlünde taht kurdu. Şanlı çiftinin çalışmaları sayesinde Han önümüzdeki süreçte Türkiye'nin en büyük turizm merkezi olacaktır.
------------------------------------------------------------------
İSTANBUL'DA MALIÇ RÜZGARI

Eskişehir siyasetinde en güçlü lobisi olan grup Malıçlılardır. (Mihalıççıklılar memleketlerini söylerken 'biz Malıçlıyız' derler.) Şu anda Eskişehir'in yedi milletvekilinden üçü Malıçlıdır. AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü ve MHP Millettiğili Metun Nurullah Sazak Malıçlıdır. Eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak, Milletvekilleri merhum Emin Sazak, merhum Yusuf Cemal Özkan, Emin Nedim Öztürk, Mehmet Ali Arıkan, Süleyman Servet Sazak, Eski Senatör Hasan Ergeçen, Eskişehir Belediye Başkanı merhum Selami Vardar, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı Mihalıççık'ın yetiştirdiği önemli siyasetçilerdir. Malıçlılar 'kendilerinin içinden çıkan birisi seçilecek sıradan' milletvekili, belediye başkan adayı yapılması halinde 'parti ayrımı yapmaksızın' onun yanında yer alırlar. Bu birliktelik sayesinde Malıç lobisi gerçekten 'Eskişehir siyasetinde ve iş dünyasında' her zaman söz sahibidir. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Malıçlı Burhan Sakallı AK Parti'nin Büyükşehir adayı. Eskişehir'den sonra Malıç rüzgarı önümüzdeki seçimde İstanbul'da da esebilir. Malıçlı Kadir Demirgöz CHP'nin İstanbul Tuzla Belediye Başkan aday adayı. Kendisinin görüşüne göre 'aday olması' kesin. Demirgöz geçtiğimiz günlerde memleketi Eskişehir'e gelerek, Alaattin Parkı'nda dostları Halit Gürsoy ve Yaşar Arda ile sohbet etti.1960 Eskişehir Mihalıççık doğumlu olan Demirgöz Atatürk Lisesi mezunu. Anadolu Üniversitesi'nin İktisat ve Fizik bölümlerini bitiren Demirgöz Yeditepe Üniversitesi'nde Yüksek Lisans yaptı. 1989 yılında İstanbul Kadıköy'de TÜKO-DER'in kuruluşunda yer alan Demirgöz Eskişehir Gürleyik Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği'nin de kuran bir isim. Demirgöz aday olması ve başkan seçilmesi halinde Malıç lobisinin gücü İstanbul'da da hissedilmiş olur. Tuzla'da da Malıç rüzgarı eser...
-------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Eski Çevre Orman Bakanı Veysel Eroğlu:
Nabi Hocam, bakınız Eskişehir'de çok Afyon Emirdağlı var. Beni aday yapsaydınız, onlar birlik olurdu. 31 Mart'ta ben Büyükşehir'i kazanırdım.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı: Veyselciğim sizin Emirdağlıların Odunpazarı belediye başkan adaylığı konusunda hemşerilerinin arkasında nasıl birlik olduklarını çok iyi gördük(!)
----------------------------------------------
FIKRA
Alışkanlık

Patron inşaatında çalıştırdığı işçisine haftalığını ödedikten sonra işçi '200 lira eksik verdiniz' demiş. 'Seni uyanıııkk..!' diye cevap vermiş patron, 'Geçen hafta bilerek 200 lira fazla verdim, gıkını çıkartmadın ama?' İşçi boynunu büküp 'Hatalı ödeme bir kereye mahsus olabilir efendim' demiş 'Ama bunu alışkanlık haline getirdiğinizi hissettim, sadece o nedenle uyarmak istedim, o kadar..!'