'Vefa nedir, bilir misin?/ Vefa arkanda bıraktığını, / giderken yaktığını yabana atmamandır. / Vefa; dostluğun asaletine, / bir dua sonrası verilen sözlere, /hayallere ihanet katmamandır. / Vefa; ötelerin sonsuz mükafatı karşısında, / cehennemi hafife almaman, / Ulvi güzellikleri dünyaya satmamandır…' Mevlana Celaleddîn-i Rûmî 'Vefa'yı bu dizelerle anlatıyor.



TEŞEKKÜR ETTİ
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP'nin '84'lük ulu çınarı' İsmail Özen'i Çifteler'de evinde ziyaret ederek, onu mutlu etti. CHP Çifteler İlçe Başkanı İdris Karakaş'ın da bulunduğu ziyarette Başkan Ataç; 'İsmail Özen bizim değerli bir büyüğümüz. Kendisini ziyaret ederek eski günlerden, ülke ve Eskişehir gündeminden konuştuk. Eskişehir'e ve Çifteler'e önemli kazanımları olan büyüğümüze misafirperverliği için teşekkür ederim' dedi. Ataç bu sözlerle CHP içerisinde son yıllarda hep özlenen 'en güzel vefa örneğini' sergilemiş oldu.



35 YAŞINDA BAŞKAN OLDU
1977-1980 yılları arasında CHP Eskişehir Milletvekilliği, 1968-1977 ve 1989-1994 yılları arasında Çifteler Belediye Başkanlığı yaptı. 35 yaşında Belediye Başkanı oldu. Kırsal bir ilçe belediye başkanlığından milletvekilliğine yüksel başarısını gösterdi. İsmail Özen'in hayatı CHP'nin tarihidir. Umarım Ataç bu ziyaretlerini sürdürür. Murat Kahyaoğlu, Cevdet Selvi gibi CHP'de ve Eskişehir'de iz bırakan parti büyüklerininde gönüllerini alır...

***

AK PARTİ'NİN ESKİŞEHİR KURUCULARI
Adalet ve Kalkınma Partisi 14 Ağustos 2001 tarihinde kuruldu. AK Partililer 16'ncı kuruluş yıldönümlerini dün kutladı. AK Parti kurulduktan sadece 15 ay sonra da tek başına iktidar olarak, büyük bir başarıya imza attı.

GÜRDOĞAN VEKİL OLMADI
Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Abdüllatif Şener, Bülent Arınç, Binali Yıldırım ve Hayati Yazıcı kuruluşta partinin önde gelen isimleriydi. 14 Ağustos 2001'de partiyi kuranlar arasında üç Eskişehirli vardı. Gazeteci Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan, 2002-2007 yılları arasında Eskişehir milletvekilliği yapan Muharrem Tozçöken, 2002-2007 ve 2007-2011 yılları arasında iki dönem milletvekilliği yapan Hasan Murat Mercan partinin Eskişehirli kurucuları oldu. Yeni Şafak Gazetesi'nde Köşe Yazarı ve Maltepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı olan Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan partinin kurucuları arasında yer almasına rağmen, milletvekili ve belediye başkanı olmadı. Gürdoğan 1945 yılında Mihalıççık'ta doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirdi. 1994'te profesörlüğe yükseldi. 1981-1984 yılları arasında Suudi Arabistan'da Kral Abdülaziz Üniversitesinde öğretim üyesi olarak bulundu.



PARTİYE DEĞİL ERDOĞAN'A
Tozçöken partinin kuruluşunda bir dönem milletvekilliği yaptıktan sonra, siyaset sahnesinden kayboldu. Eskişehir Fatih Ortaokulu ve Eskişehir Anadolu Lisesi mezunu olan Hasan Murat Mercan iki dönem milletvekilliği yaptı. Partide hep ağırlığını hissettiren bir isim oldu. Partinin Genel Başkan Yardımcılığı, Avrupa Konseyi Parlamenterler Birliği Türk Delegasyonu Başkanlığı ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Enerji Bakan Yardımcılığı görevlerini de üstlendi. Abdullah Gül'e yakın bir isim olan Hasan Murat Mercan 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde milletvekili adayı yapılmadı. AK Parti'nin ilk kurucularının büyük kısmı 15 yıl içinde siyaset sahnesinden silindi. Ama AK Parti hep büyümeye devam etti. Bunda halkın büyük kısmının AK Parti için değil, Recep Tayyip Erdoğan için oy mührünü ampule vurması önemli rol oynadı.

***

EN GÜVENİLMEZ KURUM ÖSYM
ÖSYM, 8 Ağustos'ta açıkladığı üniversite yerleştirme sonuçlarında düzeltme yaptı. Buna göre, yerleşen bin 110 adayın yerleştirmesi değişirken, daha önce bir programa yerleşemeyen bin 628 aday üniversiteye yerleşti. Yerleştirme sonuçlarında bir programa yerleşen bin 499 aday ise yerleşemedi durumuna düştü. ÖSYM son yıllarda art arda yaptığı hatalarla Türkiye'nin en güvenilmez kurumların başına geçti.Yapılan hata ile bir programa yerleşememenin üzüntüsünü yaşayanlar daha sonra üniversiteye girmenin sevincini paylaştı. Açıklanan sonuçlarla bir programa girmenin mutluluğunu yaşayanları daha sonra 'hata yaptık' denilerek, üzdüler. Sınava bir dakika geç kalanların yüzüne kapıları kapatmayı marifet sananlar, her yıl KPSS'den, YGS'ye, LYS'den TUS'a kadar her sınavda hata yaptı. Milyonlarca gencin geleceğiyle oynadı. Skandalsız bir sınav sonuçlandıramayanlar derhal istifa etmeli. Etmiyorlarsa da gönderilmeliler. ÖSYM'de liyakat sahibi, işini ciddi yapan, dürüst insanlar görev yapmalıdır. Bu skandallar zincini başka bir ülkede olsaydı, oradaki yönetim derhal istifa ederdi. Bizde ise çalıştığı yeri; 'Türkiye'nin en güvenilmez kurumu' yapanlar hiçbir şey olmamış gibi koltuklarında oturma cüretini gösteriyor...



***

GENÇLİK KOLLARINDA KONGRE HEYECANI
CHP'de kongre süreci başladı. Sadece İlçeler ve İl Kongreleri yapılmayacak. Gençlik ve Kadın Kolları Kongreleri de yapılacak. Egemen Yağcıoğlu İl Gençlik Kolları Kongresi'nde Başkanlığa aday olacak. Egemen'in babası Samet Yağcıoğlu Eskişehir eğitim camiasında sevilen ve saygı duyulan isimdir. Yıllarca okul müdürlüğü yaptı. Ancak haksızlık yapılarak; yöneticilik görevi üzerinde alındı. Yandaş sendikaya üye olsaydı, birilerine yalakalık yapsaydı bugün hala okul müdürüydü. Haksızlıklara karşı hukuk mücadelesi verdi. Mahkemeleri kazanmasına rağmen onu yönetici yapmadılar. O da emekli olup, özel bir lisenin müdürü oldu. Egemen'de eminin babasının izinden gidecektir. Siyasette O'nun gibi ilkeli olacak ve dik duruş sergileyecektir. Mevcut İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek'in karşısında aday çıkacak olan Yağcıoğlu bakalım seçimi kazanacak mı? 'Güçlü bir aday profili' çizen Yağcıoğlu'nun kongreyi kazanma şansı yüksek olacak...



***
FOTO ŞAKA:



AK Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Yetkin Tetik: Nabi Bey, referandumda halka dağıttığım çiböreklerin parasını hala alamadım.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: Yetkinciğim arkasında TOBB ve KOÇ'un olduğu Harun varken, çiböreklerin parasını benden mi istiyorsun. Bak maaşımı daha almadım.

***
FIKRA:

ÖĞRETMEN OLURUM

Bir öğretmenin sınıfında hiç sevmediği bir çocuk varmış ve hep ona laf sokmak istiyormuş.
Öğretmen:
- İsmet büyüyünce ne olmak istiyorsun?
İsmet:
- Manken olmak istiyorum öğretmenim.
Öğretmen hemen başlamış laf sokmaya:
- Nasıl manken olacaksın bu suratla, senin gibi çirkin çocuk yok bu sınıfta, sen de manken olacağım diyorsun.
İsmet altta kalır mı:
- Ben de o zaman öğretmen olurum sizin gibi.