CHP'de delege seçimleri tamamladı. Gözler Kasım sonu ve Aralık başında yapılacak olan İlçe Kongrelerine çevrildi. Tepebaşı'nda Ahmet Ataç Grubu, Odunpazarı'nda Kazım Kurt Grubu delege seçimlerini kazandı. Mevcut İlçe Başkanları Vural Yörük ile Akın Sallarel aday olmaları halinde ilçe kongrelerini rahatlıkla kazanırlar. Büyük ihtimalle Tepebaşı Yörük, Odunpazarı'da Sallarel ile devam edecek. CHP'de taban artık partide ayrışmanın bitmesini istiyor. İl Kongresi'nde Kurt ve Ataç Gruplarının tek aday üzerinde anlaşmalarını istiyor. Kazım Kurt'un potansiyel il Başkan adayı Sinan Özkar. Ahmet Ataç'ın da potansiyel adayı İlker Özokçu. Bundan dolayı ne Özkar ne de Özokçu ortak İl Başkan adayı olamazlar. Bunların dışında partiyi kucaklayacak ve her iki grubunda benimseyeceği bir isim İl Başkan adayı yapılmalı. Yönetim Kurulunu ise Büyükerşen, Ataç, Kurt, Usluer, Yüksel, Çakırözer, Şanlı ve Gündoğan bir araya gelip belirlemeli. Ortak İl Başkanlığı konusunda; 'Eski Milletvekili Murat Sönmez, Odunpazarı Belediye Meclis Üyeleri Yavuz Metin, Aydın Ünlüce, eski İl Başkanı Sevgi Akmen, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Jale Nur Süllü olabilir' diye düşünüyorum.

******

HOŞGELDİN UZAY BEBEK

Odunpazarı Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İsmail Genç'in oğlu oldu. İsmail Genç ve Bankacı eşi Giray Genç'in bebekleri Acıbadem Hastanesi'nde dünyaya gözlerine açtı. Genç çift çocuklarına 'Uzay' ismini verdi. Hoş geldin Uzay bebek. Yaşama sırası artık sende. Sevgili kardeşim İsmail ve eşini kutlayarak, minik Uzay'a sağlıklı ve başarılı bir ömür diliyorum. Allah bahtını açık etsin.

*****
İZ BIRAKAN BAŞKAN​



Eskişehir büyükşehir olduktan sonra ilk Büyükşehir Belediye Başkanı Aydın Arat'ın bugün ölümünün 10'ncu yıldönümü. Bundan dolayı bugünkü nostalji köşemi merhum Arat'a ayırdım.

Bu tarihi fotoğraf 20 yıl önce çekildi. Tarih: 1 Eylül 1997. Yer: Eskişehir Seyitgazi İlçesi. 28 Şubat süreci sonrasında RP-DYP Koalisyon Hükümeti 30 Haziran 1997'de iktidardan uzaklaştırılıyor. DYP lideri Tansu Çiller 2 ay sonra Spor Salonu açılışını yapmak üzere Seyitgazi'ye geliyor. Eski İçişleri Bakanı Nahit Menteşe'de Çiller ile birlikte geliyor. Fotoğrafta, Seyitgazi'de 25 yıl Belediye Başkanlığı yapan efsane isim Süleyman Arif Ünal, Genel Başkanına açılacak tesis hakkında bilgi veriyor. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Aydın Arat'ta Genel Başkanının yanında yer alıyor.

Aydın Arat bu etkinlikten 17 gün sonra safra kesesi rahatsızlığı nedeniyle Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Arat, 22 Eylül'de nöroloji servisine alındı. 4 Ekim 1997 tarihinde Tıp Fakültesi Hastanesi'nde saat 15.30'da vefat etti. 55 yaşında yaşamını yitiren Arat'ın Eskişehir'e çok değerli hizmetleri oldu. Çiller için de merhum Arat'ın ayrı bir değeri vardı. Arat vefat etmeden önce Genel Başkanını en son Seyitgazi'de Spor Salonu açılışında gördü. 10'ncu ölüm yıldönünümde merhum Arat'ı rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun...

******
FOTOŞAKA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan:
Başbakanım Eskişehirspor'un süper lige çıkarması için beni işaret ettin de hükümetin desteği olmadan sponsorları nasıl bulacağım?
Başbakan Binali Yıldırım: Haruncuğum sponsorları da ben bulacaksam, seni niye işaret edeyim? Kendimi işaret ederdim!..