CHP'de delege seçimleri tamamlandı. İlk açıklanan seçim takvimine göre İlçe Kongreleri Ekim ayında yapılması gerekiyordu.

TEPEBAŞI 25 KASIM'DA
Ancak bunun yapılması halinde olağan yapılacak kongreler olağanüstü konuma düşecekti. Genel Merkez seçim takviminde yanlış yaptığının farkına geç de olsa vardı. İlçe Yönetimlerine yazı göndererek, bir önceki kongrelerinin üzerinden iki yıl geçmeden kongrelerin yapılmamasını istedi. CHP Tepebaşı İlçe Kongresi 29 Kasım 2015'te, Odunpazarı İlçe Kongresi de 6 Aralık 2015'te yapılmıştı. CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük ile bu konuyu telefonda görüştüm. Kendisi Genel Merkez'den bu yönde yazının geldiğini belirterek; 'Ben 29 Kasım 2015'te seçim yapmıştım. O'nun için Ekim ayında kongre yapmayacağız. Haftasonunun denk getirilmesi adına 3-4 gün erken seçim yapabilirim. 25 veya 26 Kasım'da Tepebaşı İlçe Kongresini yapmayı düşünüyorum. Odunpazarı İlçe Kongresi geçtiğimiz yıl 6 Aralık'ta yapılmıştı. İl Kongresi 26 Aralık'a yetişmişti. Odunpazarı İlçe Kongresi 2 veya 3 Aralık'ta yapılması halinde İl Kongresi Aralık sonuna yetişebilir. Veya Ocak 2018'in ilk haftasında yapılabilir' dedi.

BUNU BİLMİYORLAR MI?
CHP Genel Merkezi bu seçim takvimini belirlerken, neden iki yıllık süreyi dikkate almadı? Seçim takvimi bir kaç kere ertelendi. Ertelemeler yapılırken bu önemli ayrıntı nasıl gözden kaçabildi? Bu takvimi belirleyenler, kongrelerin erken yapılması durumunda 'olağanüstü duruma' düşebileceğini bilmiyor mu? CHP'de Ekim ayında ilçe kongreleri yapılmayacak. Kasım sonu ile Aralık başı arasındaki zaman diliminde gerçekleştirilecek. İl Kongresi istenilirse, Aralık sonunda yapılabilir. En geç Ocak 2018'de İl Kongresi yapılabilir. Ancak Türkiye Nisan 2018'de erken seçime gitmesi durumunda CHP kongrelerini yapamayabilir...

******

KARACAN MASAYA YUMRUĞUNU VURMALI


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Çorum, Hatay ve İskenderun'a çıkarma yaparak, burada yapılan kongrelerde konuştu. Gittiği yerlerde vatandaş ve esnafla sohbet eden Karacan; halkın nabzını da yokladı. Şu anda 'Bakanlık makamı' üzerinde bir konumu olan Karacan'ın gittiği yerlerde büyük bir sevgi seline tutulması dikkat çekiyor. Bugüne kadar 'Eskişehir'in Evladı', 'Eskişehir'in Muhtarı' olarak lanse edilen Karacan artık tüm Türkiye'yi kucaklıyor. Ancak Karacan Anadolu gezilerini yaparken, Eskişehir'i de ihmal etmemeli. Artık masaya yumruğunu vurmalı. Özellikle bürokraside istenilen atamaları yaparak, Eskişehir'i başarısız idarecilerden kurtarmalı. Eskişehir'i ve Eskişehirlileri seven, onlara hizmet etmekten gurur duyan, liyakat sahibi yöneticilerin bürokraside görev almalarını sağlamalı.

******


SEÇİMLER 2018 NİSAN'INDA DA YAPILMAZ

7 Ekim Cumartesi kentte üç büyük demokratik kitle örgütü olan Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Eskişehir Ticaret Odası (ETO), Eskişehir Ticaret Borsası (ETB) kongreleri yapılacaktı. Ancak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tüm Türkiye genelinde oda ve borsaların seçimlerini Nisan 2018'e erteledi. Bu erteleme kararı seçim çalışmaları yapan başkan adayları üzerinde şok etkisi yarattı. Ben bu seçimlerin Nisan 2018'de yapılacağını sanmıyorum. Türkiye 2018 Nisan veya Mayıs ayında erken seçime gider. Bu seçimler ancak 2018 Ekim'inde yapılır. ESO Başkan adayları Nadir Küpeli, Celalettin Kesikbaş, ETO Başkan adayları Metin Güler, Erdoğan Tekgöz ve Ayhan Sezer'in seçim çalışmaları daha uzun sürecek gibi. Bu süre içerisinde ESO'da üçüncü bir başkan adayı da çıkabilir. Şu anda içlerinde en rahatı Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan. Çünkü ufukta yeni bir Ticaret Borsası Başkan adayı görünmüyor.

******

İKİNCİ BAHAR MUTLULUĞU​

Bozan eski Belediye Başkanı Hüseyin Kurtuluş yaşamını emekli hemşire Işık Kılıç ile birleştirdi. Nikah töreni Hüseyin Kurtuluş'un evinde nezih bir ortamda yapıldı. İkinci bahar mutluluğunu yaşayan Kurtuluş ve Işık'ın nikahlarını Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan kıydı. Çiftin nikah şahitliklerini Bedriye Yönlüer, Ali Uslu, Reyhan ve Gültekin Balcı yaptı. Hüseyin Kurtuluş beş kızından ve Işık Hanım da üç çocuğundan izin alarak, bu mutlu birlikteliğe imza attılar. Çok değerli dostum Hüseyin Kurtuluş ve eşi Işık Hanıma hep birlikte uzun, sağlıklı ve mutlu ömür diliyorum. Kendilerini tebrik ediyorum...

******

FOTO ŞAKA

Esnaf Sanatkarlar Birliği Başkanı Ekrem Birsen:
Harun Bey, Milletvekili, Belediye Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı olabilir. Ama benim kavuğumu takamaz.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan: Adam sanki Türkiye'de ticaretle uğraşan tek kendisiymiş gibi padişah gibi kuruluyor.
Emniyet Müdürü Engin Dinç: Ben bir Dümbüllü'nün kavuğunu bilirdim. Demek ki Ekrem Bey'in kavuğu da varmış.

******

FIKRA

TEMEL VE ELDİVEN


Dursun Temel'e sorar:
'Doktorlar ameliyatta niçin eldiven takarlar?'
Temel bilgiç bir edayla:
'Niye olacak... Ölen hastalarda parmak izi kalmasın diye...'