CHP'nin mahallelerde yapılan delege seçimlerinde Mavi ve Beyaz listeler yarıştı. Ancak 17 Eylül'de Hoşnudiye Mahallesi'nde yapılan seçimlerde Beyaz'ın karşısına 'Turuncu' liste çıkarıldı.

DALGIÇ'TAN MİNİ KONSER
Tepebaşı CHP Örgütü ve belediye kadroları tüm şehirde beyaz liste ile çıkarken burada 'Turuncu' listenin çıkması kafalarda soru işareti bırakmıştı. Büyük çoğunluğu kadınlardan oluşan Turuncu liste o seçimi '41-19' kazanmıştı. Turuncu Listeyi çıkaranlar ve o listede yer alanlar seçimden birkaç gün sonra 'Kör Kamil'de kutlama yemeği' düzenledi. Yemeğe Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ta davet edilirken, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük bu etkinliğe katılmadı. Mevcut Yönetimden sadece Mustafa Taşlak'ın katıldığı yemekte Vedat Celal Alp, Atilay Dalgıç, Hasan Eröksüz'de yer aldılar. Kendi mahallesindeki (Sazova) delege seçimlerinde bırakın aday olmayı, oy kullanmaya dahi gelmeyen Dalgıç, Hoşnudiye'de seçim kazananlarının yemeğine iştirak etmekle kalmamış. Onlara bağlama sazıyla mini konser bile vermiş.

UYARANLAR HAKLI ÇIKTI
Bu yemekten sonra birileri Vural Yörük'ü, 'Hoşnudiye'de Turuncu listeyi çıkaranlar Atilay Dalgıç'ı Tepebaşı ilçe Başkan adayı yapacak' diye uyarmış. Yörük; 'Atilay İl Başkanlığı, İl Sekreterliği yapmış isim. Hayatta İlçe Başkan adayı olmaz' diye onlara yanıt vermiş. Ancak bu konuda Yörük değilde onu uyaranlar haklı çıkmış. Bu kutlama yemeğinde Dalgıç'ın adaylığı kesinleşmiş. 17 Eylül'de Beyaz'a karşı Turuncu Listeyi çıkaranlar, kendi mahallesindeki delege seçimlerinde bile oy kullanma nezaketini bile göstermeyen birisini İlçe Başkanı yaparken, üç kişiyi de İlçe Yönetimine soktu. Yapılan kongrede ve delege seçimlerinde 'benim elim yok' diyenlerin elde ettiği bu başarı bence hiç küçümsenez!...

******

NEDEN SINAV?

AK Parti İktidarının 1 Kasım 2015 seçimlerinde taşeron işçilere kadro sözü vermişti. Kamudaki yaklaşık 850 bin taşeron işçiyi ilgilendiren kadro düzenlemesine son şeklinin verilebilmesi için Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında cuma günü toplantı yapıldı. Toplantıda düzenlemenin ayrıntıları ile sendikaların görüş ve önerileri ele alındı. Yapılan açıklamaya göre; yaş ve eğitim seviyesi şartının aranmadığı düzenlemeden yararlanmak isteyen taşeron işçilerin, öncelikle çalıştıkları kurumlara başvurmaları gerekecek. Başvuruların ardından yapacakları işle ilgili bir sınava tabi tutulacak işçilerden sınavda başarılı olanlar, güvenlik soruşturmasının ardından bulundukları iş yerlerinde kadrolu çalışmaya başlayacak. Kamu ve özelde taşeron olarak çalışan yaklaşık 2 milyona yakın insanı ve ailerini ilgilendiriyor. Ancak yapılan düzenleme sadece kamu çalışanlarını kapsıyor. Özelde taşeron çalışma kalkmayacak mı? Yıllarca 'taşeron' adı altında emeği sömürenleri kadroya almak için neden sınva yapılıyor? Zaten bu emekçi kardeşlerimiz kadroyu hak etmiyor mu? Yapılan sınav ne kadar adaletli olacak mı? Yoksa bu düzenlemeyle sadece AK Partili taşeron işçilere mi kadro verilecek?

******

YUNUS EMRE MESLEK KENT DIŞINA TAŞINMALI

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle okul binasının yıkılmasına karar verilen Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, eğitimlerine Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde devam ediyor. Yıkım kararı nedeniyle öğrenciler şu anda göçebe eğitim yapıyor. Bu yere yeniden bu okulun yapılması için bazı bürokratik engellerin aşınması gerekiyor. Odunpazarı Belediyesi arsasını devretmek istemiyor. Aynı büyüklükte başka bir arazi istiyor. İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen bu olayın çözülmesi için büyük çaba gösteriyor. 1976 yılında temeli atılan, 2 bin öğrencisi ve 240 öğretmeni bulunan Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bence kentin dışına taşınmalı. Zaten aynı bölgede Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi var. Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çankaya veya Vadişehir'e yapılacak yeni binada eğitim verebilir. Okulun olduğu alana bir ortaokul, bir ilkokul yapılmalı. Alan büyük olduğu için aynı alana spor ve yüzme salonları yapılabilir. Bu kazandırılacak iki okul sayesinde Milli Zafer İlkokulu, Melahat Ünügür ve Ahmet Sezer Ortaokulları rahatlatılır. Böylece bu üç okulunda tekli eğitime geçmesi sağlanmış olur.

******

FOTO ŞAKA



AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan:
Nabi Bey, 2019'da Odunpazarı Belediye Başkan adayı ben olur muyum?
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı: Volkancığım bunu bana niye soruyorsun? Git Genel Başkan Yardımcımıza sorun.
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: Odunpazarı Volkan Doğan olsun da; bu garibi Tepebaşı'na aday yapsanız, kıyamet mi kopar?

******
FIKRA

O ZAMAN HİÇ İNANMAZLAR

Sultan Mahmut, yolda gördüğü bir çocuğa bir altın verdiğinde, çocuk onu almamış. Sultan, büyük bir merakla bunun sebebini sorduğunda, çocuk:
- Sultanım! Annem ve babam bu altını gördüklerinde, 'Onu mutlaka çaldın' diyerek bana kızarlar.
Sultan Mahmut:
- O zaman kolayı var, diye yol göstermiş. 'Bunu bana padişah verdi.' dersin.
Çocuk:
- Hele o zaman hiç inanmazlar, diye atılmış.
'Eğer padişah verseydi, bu kadar az vermezdi.' derler.
Sultan Mahmut, çocuğun bu inanılmaz zekasını bir kese altınla ödüllendirir.