Bugün 24 Ocak. Bugün Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'nun 24'nci ölüm yıldönümü.

SAKINCALI PİYADE
Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu 24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giderek yaşamını yitirmişti. O çok şey bilen bir sakıncalı piyadeydi. Çok şey bildiği, karanlığı aydınlığa kavuşturacağı için onu katlettiler. Aradan 22 yıl geçmesine rağmen, onu katledenler ve o emri verenler hala bulunamadı.
ÖZLEMLE ANACAĞIZ
Türk Halkı Mumcu'nun kıymetini bildi. Adını unutmadı, unutturmadı. Bugün tüm Türkiye genelinde yapılacak etkinlikler ve törenlerle büyük gazeteci Uğur Mumcu'yu özlemle anacağız. Bedri Rahmi Eyüpoğlu, aslında Nazım Hikmet için yazdığı ve ölümünden sonra hep Uğur Mumcu için söylenen 'Yiğidim Aslanım' Türküsü'ndeki 'Ne bir haram yedin ne cana kıydın/Ekmek gibi temiz su gibi aydın/Hiç kimse duymadan hükümler giydin/Döşek diken diken yastık batıyor/ Yiğidim aslanım aman burda yatıyor' dizelerindeki gibi 'Ekmek gibi temiz su gibi aydındı'
'ÖYLEYSE VURUN BENİ'
Uğur Mumcu, ''Ben, Atatürkçüyüm. Ben, Cumhuriyetçiyim. Ben, laikim. Ben, anti-emperyalistim. Ben, tam bağımsız Türkiye'den yanayım. Ben, özgürlükçüyüm. Ben, insan hakları savunucusuyum. Ben, terörün karşısındayım. Ben; yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha değin, araştırarak yazdığım hiç bir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse vurun, parçalayın! Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır!'' demişti. Türkiye'yi karanlığa götürmek, bölüp parçalamak isteyenlerin cirit attığı şu günlerde; Uğur Mumcu'nun bu çivi gibi sözleri, hep aklımızda kalmalı ve kulaklarımızda çınlamalıdır






////////

YANDAŞ SENDİKAYA MEMURLUK
YAPAN İL MÜDÜRLERİ BİLE VAR
Gazetemizin başarılı muhabiri Esra Ünlü CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal ile röportaj yaptı. Gazetemizde dün yayınlanan röportajda Sibel Hanım önemli bir konuya değinmiş. Eskişehir siyasetini değerlendiren CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal, 'Eskişehir'de ılımlı ve anlayışlı bir siyaset yapılıyor. Partilerin birbirlerine saygısının fazla olduğunu söyleyebilirim. Ancak bir çağrı yapmak gerekirse, kentimiz il müdürlüklerindeki bürokratların iktidar partisi temsilcisi gibi davranmasın' demiş. Eskiden siyaseten de atansa İl Müdürleri iktidarın değil de devletin bürokratı olduklarını iyi bilirdi. Milletvekili ve İl Başkanlarının dediğini yaparak, hukuka aykırı işler yapmazlardı. Çünkü o yıllarda hukuk kuralları işliyordu. Yaptıkları yanlış atamalar ve uygulamalar hemen Yargı'dan dönerdi. Maalesef şimdi ülkemizde hukuk kuralları pek işlemiyor. Yanlış atamadan dolayı mahkemeyi kazananlar tekrar göreve döndürülmüyor. Liyakat, başarı ve sınav kazanmanın yerini 'yandaşlık' almış durumda. Şimdi bırakın iktidar partisi il başkanını; yandaş sendika başkanının memuru gibi hareket eden İl Müdürlerini görmeye başladık.
/////////////


NOSTALJİ

SHP GENEL SEKRETERİ BAYKAL ESKİŞEHİR'DE
29 yıl önce. Tarih 13 Eylül 1988. Yer o yıllarda Eskişehir'in en gözde mekanlarından birisi olan Emek Otel.
YERELDE İKTİDAR OLDU
SHP Genel Sekreteri Deniz Baykal Eskişehir'i ziyaret ediyor. İl Başkanı merhum Niyazi Önal, Merkez İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer ile birlikte akşam yemeği yiyor. SHP'nin en hızlı olduğu yıllar. Erdal İnönü Genel Başkan, Deniz Baykal Genel Sekreter olduğu dönem, parti çok hareketliydi. İnönü-Baykal ikilisi SHP'yi 1989 yerel seçimlerinde Türkiye'de iktidar yapmıştı.
MERHUM İL BAŞKANI ÖNAL
Avukat Niyazi Önal 1973-1977 yılları arasında Eskişehir Milletvekilliği yaptı. 1965 yılında Eskişehirspor'u kuran 10 kişiden biriydi. Parti ilkelerine bağlı, dik duruşu olan dürüst bir insandı. Önal, kaliteli ve saygın kişiliğiyle bugün gençlere hep örnek gösterilen ve rahmetle anılan büyük bir şahsiyettir. Bende merhum Önal'ı rahmetle anıyorum.

foto şaka

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Arkadaşlar artık aramızdaki kavgayı bırakalım. Birlik olalım.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Kazım, Sinan Özkar burada değil, bence bu konuşmayı ona da özel yapın.
Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan: Vallahi Sinan Başkana birileri tarafından konuşma, tweet atma yasağı getirilmeden bu birliktelik ancak kırmızı kar yağdığında olur.