CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük son yıllarda Eskişehir siyasetinde yükselen bir isim.

'ADAY DEĞİLİM' DEMİŞTİ
Bugüne kadar yaptığı açıklamaları ve insanlarla kurduğu diyaloglarda kentte sevilen bir ilçe başkanı. İnsan olarak da kendisini severim. Yörük önce 'Tepebaşı İlçe Başkan adayı olmayacağım' demişti. Yörük 70 gün önce bana; 'Üç dönemdir ilçe başkanlığı yapıyorum. Artık aday olmayı düşünmüyorum. Kendi işlerimin yoğunluğu var. Parti çalışmaları nedeniyle işlerimi çok ihmal ettim. Başkanlığı bıraksam da yine CHP için çalışacağım. Grup olarak yeni başkan adayımızı Tepebaşı Belediye Başkanı'mız Ahmet Ataç ile birlikte belirleyeceğiz. O arkadaşımızın seçimi kazanması için grup olarak çalışacağız. Artık parti yöneticisi olarak değil, bir partili olarak CHP'ye hizmet etmeye devam edeceğim' demişti.



VAZGEÇİLMEZ SANANLAR
Bugüne kadar hep birlikte hareket ettiği yol arkadaşları Yörük'ü tekrar başkan adayı olması konusunda ikna etti. Yörük önümüzdeki kongrede tekrar CHP Tepebaşı İlçe Başkan adayı olacak. Yörük'ün adaylığı Ataç Grubunda büyük memnuniyetle karşılandı. Ancak Yörük'ün katıldığı toplantılarda tekrar aday olması ile ilgili sorulara; 'Meydanı ite çakala bırakmamak için aday oldum' diye yanıt vermesi tepkilere neden oluyor. CHP Tepebaşı İlçe Başkanlığına kim aday olabilir? CHP Üyesi olan herkes aday olabilir. Yörük'e sormak istiyorum; 'Sen gittiğinde meydanın onlara kalacağını söylediğin it kim? Çakal kim? Gönlünden CHP Tepebaşı İlçe Başkanlığı geçirenlerle ilgili böyle konuşmak 7,5 yıldır İlçe Başkanlığı yapan birine yakışıyor mu? Zaten Yörük aday olmasa, kendi grubundan çıkacak aday seçimi rahatlıkla kazanır. Durum böyle iken nasıl böyle konuşabiliyor? Yoksa kendi grubundan çıkacak kişiler için mi bu sözü söyledi? Mevlana çok güzel söylemiş; 'Mezarlıklar kendini vazgeçilmez sananlarla dolu' diye...

***

BABALAR OĞULLAR KIZLAR TORUNLAR
1920'den bugüne Eskişehir milletvekilleri ile ilgili ilginç detayları bugün sizlerle paylaşacağım.



CEBESOY VE ASYA
1948 yılında CHP'den istifa ederek Demokrat Parti'ye katılan Ali Fuat Cebesoy 1950 yılında Eskişehir Milletvekili seçildi. Mustafa Kemal Atatürk'ün Harp Okulu'nda sınıf arkadaşı olan Cebesoy, Kurtuluş Savaşı'nda önemli görevler üstlenmiş büyük bir komutandır. Bayrak şiirinden dolayı Bayrak Şairi olarak adlandırılan Arif Nihat Asya 1954-1957 yılları arasında DP'den Eskişehir milletvekilliği yaptı. Eskişehir'de en uzun milletvekilliğini Emin Sazak yaptı. 1920-1950'ye kadar 30 yıl Eskişehir Milletvekilliği yaptı. 1920-1946 yılları arasında CHP'den, 1946-1950 yılları arasında Demokrat Parti'den milletvekili seçildi. 1999-2002 yılları arasında MHP Eskişehir Milletvekilliği yapan Süleyman Servet Sazak, Emin Sazak'ın torunudur.



ÜÇ ZEYTİNOĞLU

Seyfi Öztürk 1961-1980 yılları arasında, Mustafa Balcılar 1983-1999 yılları arasında, merhum Hasan Polatkan 1946-1960 yılları arasında milletvekilliği yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in kayınpederi merhum Şevket Asbuzoğlu 1961-1973 yılları arasında CHP Eskişehir Milletvekilliği yaptı. 1957-1960 yılları arasında Demokrat Parti'den Eskişehir Milletvekilliği yapan Hamit Dedelek'in oğlu İbrahim Yaşar Dedelek'de 1991-2002 yılları arasında Eskişehir Milletvekilliği yaptı.1946-1960 yılları arasında milletvekilliği yapan Kemal Zeytinoğlu ile 1961-1969 yılları arasında Eskişehir milletvekilliği yapan Aziz Zeytinoğlu kardeştir. Aynı aileden Erol Zeytinoğlu'da 1991-1995 yılları arasında Anavatan Partisi'nden Eskişehir Milletvekili oldu. 17 Şubat 1959'da Başbakanı Adnan Menderes'in içerisinde bulunduğu uçak Lodra'da düştü. Menderes kazada sağ kurtulurken, Kemal Zeytinoğlu yaşamını yitirdi. Zeytinoğlu ailesinden üç kişi Eskişehir milletvekilliği yaptı. AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay'ın babası Yusuf Cemal Özkan 1977-1980 arasında AP Eskişehir Milletvekilliği yaptı.



***

BAŞARILI YÖNETİCİ BAHÇEŞEHİR'DE
Eskişehir eğitim camiasında genç kuşağın en başarılı yöneticilerinden olan İbrahim Taşdemir Eskişehir'de bu yıl faaliyete geçen Bahçeşehir Koleji'nin Okulöncesi-İlkokul-Ortaokul birimlerinin Müdürü oldu.



BİLEĞİNİN HAKKIYLA
Taşdemir'i öğretmenlik yaptığı yıllardan beri tanırım. Kendisini hep geliştiren, çalışkan, dürüst ve ilkeli kişiliğiyle hep öne çıktı. Birilerine, sendika yöneticilerine yalakalık yaparak değil, sınav kazanarak, yönetici oldu. Yani okul müdürlüğü görevine bileğinin hakkıyla geldi. Emekli olmasına daha yıllar varken, büyük risk alarak Bahçeşehir Koleji'nin transfer teklifini kabul ederek, kamudan ayrıldı. Aslında risk almadı. Kamu da yaptığı başarılı işler onun aynasıydı. Yaptığı işe ve kendine güvenerek, artık kariyer planlamasını özel sektörde devam ettirme kararı aldı. 2001 yılında Yüksek Lisansı bitiren Taşdemir yıllardır Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin 'Performans Değerlendirme' ve 'Eğitim Bilimine Giriş' derslerine girerken, yönetici olarak çalıştığı her okulda başarı ve kaliteyi hep arttırdı.

ÇITAYI YÜKSELTİR
Çalışma arkadaşlarıyla birlikte son görev yaptığı Ticaret Borsası İlkokulu'nu Eskişehir'in en gözde okullarından birisi yaptı. Ticaret Borsası İlkokulu Milli Eğitim Bakanlığı 'Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri' Doğu Marmara 1. Ligi ödülünü kazandı. Türkiye´de ilk kez bir devlet okulunda 'Üstün Yetenekli Çocukların Eğitimi Projesi'ni uyguladı. O'nun yönetiminde Türkiye´de ilk kez bir devlet okulu 'European Talent Point' Avrupa Yetenek Noktası olma başarısını gösterdi. Çok sayıda COMENİUS VE TÜBİTAK projeleri gerçekleştirdi. 'Bazı insanlar gittikleri yeri, bazıları ise terk ettikleri yeri mutlu ederler.' Devlet okullarında başarılı işlere imza atan, çocukların daha kaliteli eğitim alabilmeleri için büyük mesai harcayan Taşdemir yeni görevinde de aynı performansı gösterecektir. Taşdemir ile birlikte Bahçeşehir Koleji Eskişehir'deki başarı çıtasına daha yükseklere taşıyacağına inanıyorum...

***
FOTO ŞAKA:




AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: Harun Bey, vallahi bana metal yorgunluğu vız gelir. 2019'a kadar yine beraber çalışalım.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan: Dündar Bey, dört ay önceki Eskişehir referandum sonuçları hiç böyle demiyor.