CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesi sonrası bir grubun saldırısına uğradı. Kılıçdaroğlu, şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazının ardından bir grup tarafından protesto edilerek saldırıya uğradı. Saldırganlar tarafından linç edilmek istendi. Güvenlik güçleri Kılıçdaroğlu'nu çevredeki bir eve götürdü. Saldırganlar bu evinde çevresini sararak, yapıyı taşladılar. Sığındığı evden polis zırhlı aracı ile çıkarılan Kılıçdaroğlu güçlüklü olay yerinden uzaklaştırıldı. Cenaze töreninde saldırganlar karşısında yaşanan güvenlik zafiyeti tepkilere neden oldu. Ülkemiz Sivas benzeri yeni bir katliamdan ucuz kurtuldu. Seçim zamanı 'tüm muhalefeti, kendisi gibi düşünmeyenleri vatan hainliği, illet, zillet diye yaftalayanlar' bu gerici saldırının baş sorumlularıdır. 31 Mart seçimlerini 'hazmedemeyip, manşetlerinde kin kusanlar yaşanan bu olaydan çok mu mutlu' oldular? Türkiye 'demokrasisine kara bir leke olarak geçen' olan 'bu saldırıyı yapanlar ve onları yönlendirenler adalet önünde hesap' vermelidir. Cumhuriyet Savcıları olayla ilgili bir an önce harekete geçerek; Türkiye Cumhuriyeti'nin 'bir muz veya kabile devleti' olmadığını ülkeyi karanlığa sürüklemek isteyenlere göstermiledir. Kılıçdaroğlu saldırıyı hak edecek ne yaptı? Oslo'da PKK ile pazarlığı o mu yaptı? Teröristbaşı Apo'nun mektubunu o mu okutttu? FETÖ'ye 'ne istedilerse verdik' diyen o muydu? Yoksa şehitlere 'kelle mi' dedi? Şehit babasına mı hakaret etti? Teröristlerin ayağına Habur'da Hakimleri o mu gönderdi? Resmi kurumlardaki T.C. tabelalarını o mu indirdi?

///

GÖZDE OKULLARA BAŞARILI MÜDÜRLER
Ahmet Sezer Ortaokulu, Emine-Emir Şahbaz Bilim ve Sanat Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Milli İrade İlkokulu, Prof. Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi, Şehit Piyade Üsteğmen Gökhan Yavuz Ortaokulu, Kardeşler Ortaokulu, Emir Porsuk Ortaokulu, Tunalı Anadolu İmam-Hatip Lisesi. Bu isimlerini saydıklarım 'kent merkezinde müdürlüğü boş olan' eğitim kurumları.

EKSTRADAN DÖRT PUAN
Bunlara '4 ve 8 yıl görev süresinin tamamlayan müdürlerden boşalacak 102 eğitim kurumu' daha eklenecek. Peki bu kurumlar hangileri? Bunlardan dikkat çeken okullar şöyle sıralanıyor; 'Fatih, Kılıçoğlu, Cumhuriyet, 19 Mayıs, Hoca Ahmet Yesevi, Beyhan Rıfat Çıkıllıoğlu, Gazi Mustafa Kemal, Kenan Yalçın, Muzaffer Çil Anadolu Liseleri, Atatürk Lisesi, Nafiye-Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitimi Merkezi, Baksan Mesleki Eğitim Merkezi, Sabiha Gökçen, Gazi Yakup Satar, Turgut Reis, Habip Edip Törehan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Milli Zafer, Meserret İnel, 23 Nisan, Cengiz Topel, Kurtuluş, İbrahim Karaoğlanoğlu, Barbaros, Cumhuriyet, Osmangazi, Cahit Kural, Dumlupınar, Mithat Paşa, Mustafa Kemal, Mualla Zeyrek, Suzan Gürcanlı, Reşat Benli Şehit Soner Özübek, Tunalı ilkokulları, Atatürk, Mimar Sinan, Ata, Cemalettin Sarar, Şehit Barış Öztürk, Ali Fuat Cebesoy, Battalgazi, Doktor Halil Akkurt, Mehmet Gedik, Orgeneral Halil Sözer.' Bu okullarda dört yıl görev süresini tamamlamış okul müdürlerine tekrar aynı kurumu istemeleri halinde ekstradan dörder puan verilecek.

SOSYAL BİLİMLER'E
ÖZKAN'MI GELİYOR?
Başka okulları da isteyebilecekler. 2019 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yeniden Yönetici Görevlendirme Takvimi devam ediyor. Her yönetici '10 okul tercihinde' bulunabilecek. Tercihler 29 Nisan-03 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılacak. EK-2 puanına göre değerlendirme yapılacak. Her yönetici 'hizmet süresi, yüksek lisans ve doktora yapma ve aldığı üstün başarı ödüllerine göre' puan alacak. Değerlendirmelerde 2014'deki gibi 'sadakat değil, liyakat' esas alınacak. Puanı yüksek olanlar gözde okullarda çalışacak. Okul müdürleri 'artık liyakat kriterlerine göre aldıkları puanlarla' yarışacak. Kısmen de olsa müdür görevlendirmelerinde adalet sağlanacak. Okul müdürleri 'tercihleri ve puanlarına göre yapılan değerlendirme sonrasında' yeni okullarında 17 Haziran 2019'da çalışmaya başlayacak. Kentin en gözde eğitim kurumlarının büyük çoğunluğunun okul müdürlerinde değişim yaşanmayacak. Kılıçoğlu Anadolu Lisesi Müdürlüğünde dört yılını tamamlayan Cemal Özkan'ın Proje okulu olan 'ETİ Sosyal Bilimler Anadolu Lisesi Müdürü olacağı kulislerde yüksek sesle' seslendiriliyor.

KABADAYI'NIN TERCİHİNİ
BAKANLIK BELİRLEYECEK
Sabih Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin başarılı Müdürü Süleyman Sırrı Kabadayı'nın, Bakanlık tarafından 'görev süresi uzatılmadığı takdirde Baksan Mesleki Eğitim Merkezi'ni tercih edeceği iddia ediliyor. Eskişehir Anadolu Lisesi'nde dört yılını dolduran Rifat Günday'ın dört yıl daha görev süresi uzatılacak. Fatih Anadolu Lisesi'nin genç ve başarılı Okul Müdürü Halil Turhan'da 'dört yıl daha aynı kurumda' çalışmaya devam edecek. Muzaffer Çil Anadolu Lisesi'nde 8 yıllık görev süresini dolduran Mehmet Örs'ün Prof. Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi'ni tercih edeceği belirtiliyor. Kenan Yalçın Anadolu Lisesi'nde dört yılını dolduran ve puanı yüksek yöneticilerden olan Mehmet Memiş başka bir okulu tercih edebilir. Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde Semih Yavuz aynı okulda dört yıl daha çalışmak istiyor. Yüksek puanı olan müdürlerin müracaat etmesi durumunda bu konuda işi biraz zor olabilir. Yılmaz Çetintaş Anadolu Lisesi'nde dört yılını tamamlayan Ebru Türkanık'ın başka bir okulu tercih edeceği öğranildi.

MİLLİ ZAFER'DE
YİNE EMİNE TUÇ
Kentimizin 'en başarılı kadın yöneticilerinden' Emine Tuç, Milli Zafer İlkokulu'nda dört yıl daha devam edecek. Meseret İnel'de Necdet Gözal ile Mustafa Kemal İlkokulu'nda Musa Özgür Karatay'ın dört yıl daha görev yapması bekleniliyor. Mehmet Bilik'in Mimar Sinan, Seyit Yıldırım'ın Dumlupınar, Mustafa Özcan'ın Şahap Demirel İlkokullarında görev sürelerini dört yıl daha uzatacakları belirtiliyor. Çalıştıkları okullarda 8 yılllarını dolduran kadın yöneticiler 'Nursel Berber, İrem Çakır ve Hatice Erdem'in, puanı yüksek erkek müdürler başvurmadıkları takdirde', aralarında rotasyon yapacakları ifade ediliyor. 'Gazi Yakup Satar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İrem Çakır, Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ni, Habip Edip Törehan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nursal Berber, Gazi Yakup Satar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ni isteyecek.' Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hatice Erdem'de Habip Edip Törehan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ni tercih edecek. Daha önce de kaleme aldığım gibi; Protokol Okulu olan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü için üç isim yarışıyor. Müdürlük için; 'Baksan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Özata, Nafiye-Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abuzer Hakverdi, İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Engin Çalışkan'ın isimleri' öne çıkıyor.
////NOSTAJİ

ECEVİT'E
GÜVENOYU VERDİ
Yıl 1979. 40 yıl önce. 4 Kasım 1979'da ara seçim yenilgisinin ardından CHP 8. Olağanüstü Kurultayı toplandı.

BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ
Fotoğrafta dönemin CHP Eskişehir Milletvekili İsmail Özen, Genel Başkanı merhum Bülent Ecevit ile birlikte. Ecevit kurultayda güvenoyu istedi. Parti içi muhalefetteki Deniz Baykal ve Ali Topuz grupları yönetimi çok sert bir biçimde eleştirdiler. Güven oylamasında Ecevit, 4 çekimser, 20 ret oyuna karşılık 1341 oy ile delegelerin güvenoyunu aldı. Genel Sekreterliğe Mustafa Üstündağ getirildi. 1977-1980 yılları arasında Eskişehir Milletvekilliği yapan İsmail Özen Kurultay'da Ecevit'e güvenoyu verenler arasındaydı. 1968-1977 arası Çifteler Belediye Başkanı olan İsmail Özen, ilk defa 1977'de girdiği TBMM'de Eskişehir'i başarıyla temsil etmişti.
Eskişehir'de bir kırsal ilçenin belediye başkanlığından milletvekilliğine yükselen tek isimdir. Özen 1989-1994 yılları arasında da Çifteler Belediye Başkanlığı yaptı. 19 Nisan Cuma günü vefat eden Özen, dün memleketi Çifteler'de toprağa verildi. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet olsun. Eskişehir ve Çiftelerliler bu büyük insanın hizmetlerini asla unutmayacak...

///FIKRA
ÇOK YAŞA E Mİ!
Halk meydanı doldurmuş, diktatör balkona çıkmış, tam nutkuna başlayacak, bir ses:
– Hapşuuuuu! Diktatör durmuş ve sormuş:
– Kim hapşırdı? Ses yok!
– Birinci sırayı toptan kurşuna dizin! Öndekileri alıp götürmüşler!… Diktatör yine sormuş:
– Kim hapşırdı? Yine ses yok.
– Alın götürün ikinci sıradakileri de kurşuna dizin! Üçüncü sıra da aynı akıbete uğradıktan sonra dördüncü sıradakiler tir tir titremeye başlamışlar… Diktatör gürlemiş:
– Kim hapşırdı? Cılız bir adam elini kaldırmış:
– Ben, ben efendim! Diktatör rahatlamış:
– Hay Allah! Daha önce söylesene be adam… Çok yaşa emi!