'Eskişehir'in seçilmişleri, yöneticileri birbirine selam vermiyor. Birbiriyle dertleşmiyor, konuşmuyor. Hepsi Ankara'nın kölesi olmuş. Ankara ne derse ben onu yaparım, olmaz. Bizi Eskişehir seçiyor. O zaman Eskişehir halkının çıkarlarını daha çok korumamız lazım. Genel başkanlara rağmen, genel merkezlere rağmen 'doğrusu budur' dememiz lazım. Ama sistem maalesef böyle değil. Sistem kötü bir sistem. Bundan sonra daha da kötü olacak'

VALİ ÇAKACAK
TEKRAR BAŞLATMALI
Bu sözler Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a ait. Kurt ES TV'de Perşembe akşamı canlı yayınlanan programda bu sözleri söyledi. Kurt bu sözleriyle kentimizin en büyük sorununa parmak bastı. Eskişehir'in seçilmişleri ve yöneticileri kentin sorunlarının çözülmesi, yatırımların gelmesi konularında birlik olması gerekiyor. Eskişehir'de bırakın birlik olmayı, birbirlerine bile selam vermiyorlar. Eskiden kentimizde 'Kravatsız Toplantılar' yapılırdı. Bu toplantıya Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanları, Rektörler, ESO, ETO, Ticaret Borsası ve Esnaf Sanatkarları Birliği Başkanları katılırdı. AK Partili ve CHP'li milletvekilleri de zaman zaman bir araya gelirlerdi. Bu toplantılar kentte gündemi oluştururdu. Eskişehirliler bu toplantıların yapılmasından son derece memnundu. Kurulan diyalog ortamı kentimiz için faydalı olurdu. Vali Özdemir Çakacak kentte tekrar diyalog ortamının sağlanması adına Kravatsız Toplantılarını tekrar başlatmalıdır.

SEÇİMSİZ OLMALI
Kentin 7 milletvekili de bu toplantılara katılmalıdır. Bu toplantıya Vali, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanları, Rektörler, ESO, ETO, Ticaret Borsası, Esnaf Sanatkarları Birliği Başkanları, İl Emniyet Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Sağlık Müdürü, İl Çevre Şehircilik Müdürleri katılmalı. Bu toplantılarda yaşanan sıkıntılar Eskişehir halkının menfaatine olacak şekilde çözülmelidir. Kazım Kurt aynı programda çarpıcı açıklamalarda da bulundu. Kurt, partisindeki olağanüstü kurultay isteği ile ilgili yaptığı değerlendirmede; 'Kongrenin toplanış biçimi ve gündemi önemlidir. Ben CHP'nin kendisini sorgulayarak, yenilenmeyle ilgili geleceğe yönelik bir program doğrultusunda bir kurultay yapmasını doğal karşılarım. Bu öyle de olmalıdır. Ama şu anda seçimli bir kurultayın partiye yarar vermeyeceğini düşünüyorum. Seçimin sebeplerini sonuçlarını araştıran, niçin kaybettik, ne yapsaydık biz 15 milyon oyu 25 milyon yapardık onu tartışmalıyız. Niçin bazı yerlerden oy alamadık, ısrarla alamıyoruz. Her türlü işi yapmamıza rağmen oy alamıyoruz. Bunları sorgulamamız lazım' dedi.

SEÇİME HAZIR DEĞİL
Kazım Kurt, Erenköy, Huzur ve Karapınar'da ikinci etap gecekondu önleme bölgesini yapmayan TOKİ'nin Ihlamurkent ve Emek'te 250 hektarlık bir alanı gecekondu önleme bölgesi ilan ettiğini söyledi. Kurt; 'Şu anda planı yaptı ve bize gönderdi. İlk itirazı da Odunpazarı Belediyesi olarak biz yaptık. Vatandaşlara duyuruyorum. Onlar da gelsinler, zarar ziyan varsa itirazlarını yapsınlar' dedi. Partisinin PM Üyesi Gaye Usluer'in muhabirimiz Meltem Karakaş Kaya'ya 'Yerel seçime hazır değiliz' açıklamasını da değerlendirdi. Kurt, 'Gaye Hanım'ın açıklamasını okudum. Onun söylediği şey şu; 'parti olarak biz bu seçime hazırlıklı değiliz' diyor. Sandıklarda oturtacak adamımız yok, seçimde kullanacak malzememiz... Yerel seçimden önce de partinin bildirgesini hazırlaması, yayınlaması gerekir. Şimdi parti bunlara hazır değil. Niçin hazır değil? Çünkü genel seçimden yeni çıkmış. Bir zaman gerekir. O nedenle ben yerel seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini savunanlardanım' dedi.

'AĞLAMAK İÇİN GELMEDİK'
Başkan Kurt, görev süresi boyunca bazı engellemelerle karşılaştığının hatırlatılması üzerine şöyle konuştu: 'Burası ağlama duvarı değil. Biz belediyeye ağlamak için gelmedik. Her türlü engele rağmen iş yapmak için geldik. AKP'nin bizi her yolla engellemeye çalışacağını da bilerek geldik. Dolayısıyla ben ağlamıyorum. İddia ile söylüyorum. AKP'li belediyenin 10 yılda yaptığı işi biz dört yılda yaptık. Bazı kalemlerde belki daha çoğunu yaptık. Hangi engellemeyi yaparlarsa yapsınlar biz bunun çözümünü üretiyoruz. 'AKP'li bir belediye başkanı seçin, size istediğiniz kadar verelim' diyorlar. Bu hem demokrasiye hem gerçeklere ters... AKP'li belediye başkanı 2004-2014 yılları arasında kullanabilmiş olduğu İller Bankası kredisi 73 milyon lira. Biz her türlü engele rağmen dört yılda 53 milyon kredi kullandık. Yerel yöneticilik, belediyecilik bizim işimizdir' dedi. Kurt, İller Bankası'ndan AK Partili Burhan Sakallı'nın aldığından daha fazla kredi almış. Odunpazarı Bölgesi'nde 10 yılda yapılandan daha fazla projeyi hayata geçirmiş.

AK PARTİ'DE YAŞANAN KAVGA
Kurt, AK Parti'de yaşanan kavgayı kastederek 'Orada bir sürtüşme var. Biz bundan yararlandık. Allah razı olsun. Nabi Bey'in bize bazı katkıları oldu. Diğer arkadaşımız buna çok sinirlendi, kavgalara devam ettiler. Sanayi Çarşısı'nın yapılamamasının nedeni o kavgadır. Çünkü Sanayi Çarşısı Projesi'nin afet riskli alan edilmesinin altında Nabi Bey'in imzası vardır. Nabi Bey imza attığı bir projenin yapılmasını ister. Bu hükümet projesidir. Ama Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bu iş geçmedi. Onun yansımaları devam ediyor. Proje hazır, maketi hazır, kredisi hazır. Ama oradaki kavga nedeniyle Eskişehir bundan zarar ediyor. Esnafın büyük çoğunluğu da projenin hayata geçmesini bekliyor' dedi. Kurt, Harun Karacan ile Nabi Avcı-Emine Nur Günay ikilisi arasında yaşanan kavgadan yararlandığını belirtiyor. Bazı bürokratik engellerin aşınmasında Avcı'dan destek gördüğünü belirterek, onun hakkını teslim ediyor. Umarım AK Parti içerisinde yaşanan bu kavga sona erer. Kentimizin yedi milletvekili Eskişehir için tek vücut olur...
-----------------------------------------------------------------------
BAŞKANLIK DEĞİL TÜRKİYE ÖNEMLİ

Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı telefonla aradı. Olağanüstü Kongre için imza verdiğini belirten Şanlı; '604 imza toplandı. Hafta içerisinde 634 imza tamamlanır. CHP Olağanüstü kongresi yapılır. CHP yerel seçimde başarılı olması ve Türkiye'ye yeniden umut vermesi için bu kongrenin yapılması kaçınılmazdı. Bazı delege arkadaşlarımız korktukları için imza vermiyorlar. Benim bu konuda korkum yok. Türkiye elden giderken, ben belediye başkanlık koltuğumu düşünmüyorum. Bizim için önemli olan Türkiye'dir. Genel Merkez Yönetiminde olan ve halk nazarında sevimsiz insanlar gönderilmelidir. CHP tekrar Mustafa Kemal Atatürk'ün çizgisine getirilmelidir' dedi. Şanlı bir önceki kurultayda da İnce için imza vermişti. Kendisi son yıllarda tutarlı siyaseti ve dik duruşluğuyla takdir topluyor. O'nun bu tavrı birilerine örnek olmalı. Muharrem İnce'nin Genel Başkan seçilmesi halinde Şanlı daha üst görevlerde görebiliriz. Mesala 2023 CHP Milletvekili aday listesinin ilk iki sırasında yer alırsa, doğrusu hiç şaşırmam.
----------------------------------------------------------------

FOTO ŞAKA


Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Gaye, Olağanüstü Kongre için imza atmışsın.
CHP PM Üyesi Gaye Usluer: Hocam, milletvekili adaylarının önseçimle belirlenmesi için imza attım
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Ben yazdığım için iki dönem vekillik yaptın. Önseçim olmuş olsaydı sen vekilliği ancak rüyanda görürdün.
------------------------------------------
FIKRA
KIZIL SAÇLI BAYAN

Çok güzel kızıl saçlı bir bayan doktorun ofisine girer ve her yerinin
ağrıdığını söyler. 'Imkansız' der doktor, 'Gösterin lütfen bana'
Kızıl saçlı bayan işaret parmağını uzatır sol göğsüne bastırır ve çığlık
atar, Sonra dirseğine bastırır bu sefer daha fazla acıyla bağırır.
Dizine bastırır ve çığlık atar, ayak bileğine bastırır aynı
şekilde. Neresine dokunsa çığlık atmaktadır.
Doktor, 'Gerçek kızıl değ