Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Genel Merkeze belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulundular. Üç Başkan aday adaylığı için 7500'er lira parti genel merkezine ödediler. Büyükerşen, Büyükşehir aday adaylığına müracaat ederken; Ataç Tepebaşı, Kurt'ta Odunpazarı için başvuruda bulundu. Bu üç isim dışında merkez belediyeler için sadece bir kişi aday adayı oldu. Bu isim Odunpazarı Belediye Başkan aday adaylığı başvurusu yapan Şehir Plancısı Akademisyen Ali Ulu oldu. Bir sürpriz yaşanmaması halinde CHP kent merkezinde yine Büyükerşen-Ataç-Kurt üçlüsüyle seçmenin karşısına çıkar. Ancak aynı üçlüyle seçime gidilmesinin belirleyicisi Büyükerşen olacaktır...
-----------------------------------------------------------
FATİH ANADOLU'DAKİ OKUL BAŞKANLIĞI
SEÇİMİNE ÜNLÜLER DE MÜDAHİL OLDU

Fatih Anadolu Lisesi'nde Başkanlık seçimleri renkli görüntülere sahne oluyor. Yarın yapılacak olan Okul Başkanlığı seçiminde üç öğrenci (Yağmur Baş, Halil Kil,Hakan Çelik) yarışıyor. Okul Yönetimi başkan adaylarına bayrak törenlerinde konuşma yapma izni verdi. Öğrenciler bayrak törenlerinde vaatlerine anlatıyor. Farklı kılık kıyafetlerle ekip olarak sınıfları gezip, propaganda yapıyorlar. Bununla yetinmeyen adaylar ünlü sanatçı, komedyen ve sporculardan da destek alıyor. Acun Ilıcalı, Acun Medya çalışanları ve Murat Boz çekip paylaştıkları videolarıyla Yağmur Baş'a destek oldu. Ünlü komedyen Ahmet Kural paylaştığı video ile Hakal Kil'e destek verdi. Diğer aday Hakan Çelik'in destekçileri sporcular oldu. Süper Orta Sikletin güçlü boksörü Avni Yıldırım, Dünyacü ünlü Vücut Geliştirme Hocası Savaş Cebeci, Eskişehirsporlu futbolcu İsmail Oykun video çekimleriyle destek oldular. Çelik'i destekleyenler arasına sevilen sanatçı Mithat Körler'de eklendi. Ünlülerin destek mesajlarıyla Fatih Anadolu Lisesi'ndeki Başkanlık seçimleri Türkiye'de de gündem oldu. Herkes başkanlık ipini kimin göğüsleyeceğini merak ediyor. Acun Ilıcalı ve Murat Boz'un desteklediği Yağmur Baş mı yoksa Ahmet Kural'ın destek verdiği Hakan Kil mi kazanacak? Ünlü sporcuların ve Mithat Körler'in desteklediği Hakan Çelik mi başkanlık ipini göğüsleyecek. Bu sorunun yanıtını yarın akşam alacağız. Böylesine renkli başkanlık yarışı yapan üç adayı da kutluyorum. 'Hak eden kazansın' diyorum.

--------------------------------------------------------------------
MECLİSE RENK KATAR

CHP eski il Yöneticisi ve partinin en rekli isimlerinden olan Ali Haydar Çelik Odunpazarı Belediye Meclis Üyeliğine aday adayı oldu. Gerçek bir Eskişehirspor taraftarı olan Çelik, haksızlıklara karşı dik çıkışlarıyla dikkat çekiyor. Kentte yıllarca emek mücadelesi için yapılan eylemlerde hep ezilenin yanında yer aldı. Çelik'in olduğu bir meclisi düşünüyorum. Yanlış ve haksızlıklar karşısında en sert konuşmaları yapar. Lafını hiçbir zaman sakınmayan kişiliğiyle Belediye Meclisine renk katar.
-----------------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal:
Ali Abi, Büyükşehir Belediyesinin bütçesi yeni parayla 1 Trilyon Lira. Belediye Başkanı olursam, o parayla Eskişehirspor'u dünya takımı yaparım.
Eskişehirspor eski Başkanı Ali Çelikoğlu: Abovvv! 1 Trilyon Lira mı? Ancak Halil sana belediyede çalışanlar oy vermez.
Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal: Niye oy vermesin Ali Abi?
Eskişehirspor eski Başkanı Ali Çelikoğlu: Kulüp çalışanlarına 10 aydır maaş vermediğin için olabilir mi?
----------------------------------------------
FIKRA
AÇ KALIRSIN!

Bir zamanlar maddi bakımdan sıkıntı çeken ünlü Macar şairi Petofi bir nehirden karşıya geçmek mecburiyetinde olduğu halde kıyıda oturmuş düşünüyormuş. Sandalcı şaire bakarak; 'Beyim siz karşıya geçmeyecek misiniz?' diye sormuş. Petrofi biraz düşündükten sonra, 'arkadaş' diye söze başlamış; 'Karşıya geçmek istiyorum fakat sana para veremeyeceğim, bunun yerine senin çok işine yarayacak mükemmel bir nasihat verebilirim' demiş. Petrofi, kayıkçıyı ikna etmeyi başarmış ve karşıya ulaştıklarında, merakı son haddine varmış olan adamın omzunu bir dost edasıyla sıvazlayarak; 'Bana yaptığını sakın başkalarına yapma' demiş. 'Çünkü aç kalırsın!'