29 Aralık 2017 tarihinde Görünüm'de 'Dalgıç ve Tetik'in Üyelikleri Düşebilir' başlıklı yazıyı kaleme almıştım. CHP'nin eski İl Başkanı Avukat Yunus Emre Karabulut'un, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç ve CHP Odunpazarı İlçe Yöneticisi Cahide Tetik'in Belediye Meclis Üyelerinin düşmesi gerektiğini söylediğini belirtmiştim.

KARABULUT UYARMIŞTI
Karabulut; '26 Kasım'da yapılan kongrede Tepebaşı İlçe Başkanlığına seçilen Atilay Dalgıç hem Çifteler hem de Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi. Cahide Tetik'de CHP Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi. Karabulut İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğinin 'İki Görevi Birlikte Yönetilmesi' konusunda 26 Eylül 2014 tarihli yazısını da göndererek; 2389 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunun 'Adaylık için görevden çekilmesi gerekenler' kapsamına giren kamu görevlilileri, siyasi parti il, ilçe yöneticileri, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs ve ortaklar yönetim ve denetim kurullarında görev alanların kanun gereği, çekilmeleri ve görevinden ayrılmaları gerektiğine karar vermiştir. Dolayısıyla ilçe başkanlarınınında Mahalli İdarelere Seçimlerine girebilmek için istifa etmeleri göz önüne alındığında; belediye meclis ve encümen üyesi olan bir kimsenin aynı anda bir siyasi partinin ilçe başkanlığını yürütebilmesinin mümkün olmadığı değerlendirilmektedir' demişti.

ÇALIŞKAN VE ADAR'IN DA
ÜYELİKLERİ DÜŞÜRÜLMELİYDİ
Seçim Kurulu Atilay Dalgıç'ın meclis üyeliğini düşürdü. Ancak 'bu kural sadece Atilay Dalgıç için mi geçerli mi?' AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ve CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar'da belediye meclis üyesi. AK Partili Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Orhan Durmuş, CHP'li Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Cahide Tetik'te aynı durumda. Bu yasaya göre Zihni Çalışkan, Abdülkadir Adar, Orhan Durmuş ve Cahide Tetik'in de meclis üyelikleri düşürülmeliydi. Binali Yıldırım'ın aday olduğu için 'TBMM Başkanlığından istifa etmesi gerektiğini savunan' CHP'nin bir İl Başkanı çoktan meclis üyeliğinden istifa etmesi gerekmiyor muydu? Yunus Emre Karabulut aynı durumda olan AK Parti Mahmudiye İlçe Başkanı Mustafa Arslan'ın Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğinin düşürülmesi için başvuruda bulunmuştu. Arslan buna rağmen yaklaşık üç yıl İlçe Başkanlığı görevine devam etti. Kongrede aday olmayarak, İlçe Başkanlığını bıraktı. Bu yasa Arslan için de uygulanmadı. Bu konuda bir tek kişi istifa ederek, örnek olmuştu. Bu isim Serhan Arıman'dır. Arıman AK Parti İl Başkan Yardımcısı olduktan sonra Tepebaşı Belediye Meclis Üyeliğinden istifa etmişti. Dalgıç'ın Meclis Üyeliğinin düşürülmesi 'aynı durumda olanlar için fırsat' olmalı. Çalışkan, Adar, Durmuş ve Tetik yasanın gereğini yaparak, meclis üyeliklerinden istifa etmelidir.
------------------------------------------------------------
USTALARA SAYGI SERGİSİ

Tepebaşı Belediyesi 16 Şubat Cumartesi günü saat 14.00'te Espark AVM önündeki Atilla Özer Karikatürlü Ev'de anlamlı bir sergi düzenleyecek. 'Ustalara Saygı Karikatür Sergisi' yitirdiğimiz sanatçılarımızın (Pertev Ertün, Atilla Özer, Beytullah Heper, Ahmet Sofuoğlu, İsmail Turan ve Sevil Özgür) anısına açılacak. Sergide hayatta olan karikatür sanatçılarımız 'Vicdan Bulunmaz Özer, Erol Büyükmeriç, Yaşar Arda, Atilla Yakşi, Alper Tümay Tok, M. Günay Ercan, M. Tarık Erşan'ın eserleri de yer alacak. Bu sergiyle Tepebaşı Belediyesi sanata ve sanatçıya her zaman gösterdiği 'vefa örneğine bir yenisini daha' ekleyecek. Bu serginin düzenlenmesinde emeği olanları kutluyorum. Sanatseverlerin bu sergiye ilgi göstereceğini düşünüyorum...
-------------------------------------------------------
NOSTALJİ
ESKİŞEHİRLİLERİN SELAMİ AMCASI

Yıl 1992. 27 yıl önce Eskişehir Belediye Başkanı merhum Selami Vardar Ecza-Koop'u ziyaret ediyor. Tarihi Fotoğrafta Vardar, Ecza-Koop Başkanı Azmi Kerman, Ahmet Batmaz ve Mustafa Kozanlıoğlu ile birlikte. Daha önce 1973-1977 yılları arasında Eskişehir Belediye Başkanlığı yapan Vardar 1919 yılında Mihalıççık ilçesi Ahırözü köyünde doğdu. 26 Mart 1989 Yerel Seçimlerinde 76 bin 767 oy ile belediye başkanlığına ikinci defa seçildi. Bu beş yıllık dönemde kentin geleceğine yönelik yatırımlar yaptı. Altyapı sorununu çözerek, Eskişehir'in çamurdan kurtarılmasında önemli rol oynadı. Halkın Başkanı olarak, siyasi ayrım yapmadan yaptığı hizmetler sayesinde Eskişehirlinin sevgi ve saygısını kazandı. Tüm Eskişehirlilerin 'Selami Amcası' oldu. 18 yıl önce 24 Ağustos 2001'de 83 yaşında vefat etti. Dürüst ve çalışkan kişiliğiyle Eskişehir'e büyük hizmetleri oldu. Merhum Vardar'a Allah'tan rahmet diliyorum. Hizmetlerini Eskişehir halkı hiç unutmayacak.
-------------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
Yılmaz Bey, Eskişehir'e o kadar da fazla bir şey yapmadan nasıl dört dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiniz?
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Cumhurbaşkanım benim bir şey yapmadığıma sizi inandıran kılavuzlarınızı değiştirmezseniz, siz daha çok seçim kaybedersiniz.
--------------------------------------------------
FIKRA
'BURADASINIZ'

İki sarışın çok büyük bir AVM'de alışverişe çıkmış.
Saatlerce dolaşmışlar, alışveriş yapmışlar, ama yorulmuşlar.
Nereden çıkıp ta otoparka gideceklerini bulamamışlar.
Tam o sırada karşılarına bir AVM planı panosu çıkmış.
Ortasında bir yerde de kırmızı bir nokta ve kocaman 'BURADASINIZ' yazısı.
Sarışınlardan biri diğerine dönmüş ve hayretle sormuş:
'Şu teknoloji ne kadar ilerledi. Nasıl biliyorlar burada olduğumuzu?'