Eskişehir eğitim camiası Odunpazarı bölgesindeki bir ortaokulda yaşanan iddialarla çalkalanıyor. İddiaya göre; Okul Müdürü kendi odasında bir kadın öğretmenle uygunsuz şekilde yakalanmış. Onları uygunsuz şekilde yakalayan kişi ise aynı okulun müdür yardımcısıymış. Müdür Yardımcısı şikayetçi olmuş. Soruşturma açılmış. Yakalanan müdür, öğretmen olarak bir ilçeye gönderilmiş. Kadın öğretmende bir başka ilçeye yollanmış. Onları uygunsuz halde yakalayan müdür yardımcısı da başka okula atanmış. (Şikayet nedeniyle müdür ve müdür yardımcısının kavga ettiği de öne sürülüyor.) Eğitimciler yaşanan bu skandal olayla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü'nden açıklama bekliyor. Eğitimciler, Müdür Özen'e 'Olayla ilgili müfettiş soruşturması tamamlandı mı? Olayı soruşturan müfettişler okul müdürü ve kadın öğretmene hangi cezayı teklif etti? Müdür Özen onlar için hangi cezayı uygun buldu? Olayı ortaya çıkardığı iddia edilen Müdür Yardımcısı neden görevden alındı? Olayı soruşturan müfettişlere sendikal bir baskı yapıldı mı? Aynı okuldan alınıp, başka yerlere gönderilen çalışanlar var mı? Sadece görev yerleri değiştirilerek, bu olayın üzeri kapatılmak mı isteniyor?' diye sorular yöneltti…

-------

SEBZE EKME NAR YETİŞTİRME

Türkiye'de arz açığı bulunan, stratejik ve bölgesel önem arz eden, insan beslenmesi sağlığı ve hayvansal üretim açısından önemli 19 ürünün 941 havza ve ilçe bazında dağılımı ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Havza bazlı destekleme modeline geçilirken, 2017 üretim sezonunda Eskişehir ilçelerinde desteklenecek ürünler açıklandı.
MİHALGAZİ'DE BUĞDAYA DESTEK
İlçelerimizde şu ürünler desteklenecek; 'Alpu'da arpa, buğday, mısır, ayçiçeği, yem bitkileri, Beylikova'da arpa, buğday, mısır, ayçiçeği, yem bitkileri, Çifteler'de arpa, buğday, mısır, ayçiçeği, yem bitkileri, Günyüzü'nde arpa, buğday, mısır, ayçiçeği, yem bitkileri, yulaf, Han'da arpa, buğday, yem bitkileri, İnönü'de arpa, buğday, mısır, nohut, yem bitkileri, Mahmudiye'de arpa, buğday, mısır, ayçiçeği, yem bitkileri, Mihalgazi'de buğday, mısır, yem bitkileri, zeytin, Mihalıççık'da arpa, buğday, çavdar, ayçiçeği, yem bitkileri, yulaf, Odunpazarı'nda arpa, buğday, mısır, ayçiçeği, yem bitkileri, Sarıcakaya'da buğday, mısır, yem bitkileri, zeytin, Seyitgazi'de arpa, buğday, mısır, ayçiçeği, yem bitkileri, Sivrihisar'da arpa, buğday, çavdar, nohut, yem bitkileri ve Tepebaşı'nda arpa, buğday, mısır, ayçiçeği ve yem bitkileri.'

ALAY MI EDİYORLAR?
Akdeniz iklimine sahip olan Sarıcakaya ve Mihalgazi Anadolu'nun sebze deposudur. Bu iki ilçedeki halk geçimini yıllardır toprakta ve seralarda ürettiği sebzeler ve nar bahçelerinde yetiştirdikleri narlarla geçimini sağlıyor. Bu bölgede buğday üretimi çok azdır. Neden bu iki ilçede sebzeler ve nar desteklenecek ürünler arasında yer almadı? Bu bölgelerde oturan insanlar, 'Üretimi az olan buğday ve yem bitkilerini desteklenecek ürünler olarak belirleyenler Sarıcakaya ve Mihalgazi ile alay etmiştir. Bu uygulamayla bizlere 'sebze ekme, seracılık yapma, nar yetiştirme' deniliyor. Bu hatalı tarım uygulaması nedeniyle nar ağaçlarımızı kesmek zorunda kalacağız. Bu yanlıştan vazgeçilerek, sebzelerimiz ve nar desteklenecek ürünler kapsamına alınmalıdır' diye tepki gösterdi.