Bir ses duyduğumuzda çocukluğumuzdan gelen; irkilip bakarız aynaya ve bir türküyle yüzleşiriz. Hangi coğrafyanın türküsü olursa olsun insana ait en özel notaların bambaşka renkleri çıkar karşımıza. Bir de bu renk bu coğrafyanın suyundan havasından geçen bir renkse, tüm çocuklar şiir açar çiçek çiçek. Oğuz Aksaç, sesindeki gücü apaçık seriyor yağmur damlalarıyla şiir şiir üzerimize. Gece daha özgür onun türküleriyle ve yürek yangınları merhem buluyor yandığı kadar rüzgar rüzgar. Bir adım öne çıksın türküye tutkun yürekler, bir adım daha onun sesiyle şiire ve kardeşliğe. Oğuz Aksaç, yeni notalar bulmuşçasına dokunuyor seslerin zirvesine ve taşıyor o kadar yükü avuçlarında. Bazen yalnız olsak da iyi bir dosttur türkülerde ona rastlamanın yeri sol yanımızda. Gelmiş geçmiş en büyük müzisyenlerin de büyük takdirle beğendiği bu büyük sanatçıya Eskişehir'den sevgi ve selamlar...

Aksaç, 4 Eylül 1974 Ankara - Altındağ doğumludur. Aslen Erzincanlıdır. 1994 yılında Mustafa Özarslan'la birlikte müzik çalışmalarına başladı ve Grup Çığ'ı kurdu. Samimiyetle, doğaçlamayı ve türkülerin aslını bozmadan başka ulusların müzikal formlarını da (Caz, Rock, Blues, vb.) türküler içinde kullanmaya çalıştı. 2004 yılında gruptan ayrılarak 2005 yılının mart ayında OĞUZNAME isimli ilk solo albümünü piyasaya çıkarmıştır. Sanatsal anlayışını solo albümü ile daha iyi ifade edeceğini düşünmüş, bu konuda da yanılmadığını kanıtlamıştır. Kendisi Ankara'da yaşıyor. Evli ve bir çocuk babasıdır. İkinci solo albümü Oğuzname DALGALAR'dır. Sanatçı daha önceki albümlerinde yapmadığı bir şeyi yapıp, kendi yazdığı bestelediği eserleri de okumuştur. 4 tane Grup Çığ albümünde bulunmuş ayrıca Grup Kızılırmak solisti İlkay Akkaya ile birlikte SALKIM SÖĞÜT/4 albümünü çıkarmış bunun yanında ŞARKILAR YAŞAR, DOST KERVANI albümlerinde de solo eserler okumuştur.

ALBÜMLERİ

Oğuzname
Oğuzname-Dalgalar
GRUP ÇIĞ
Çığ Türküleri
Çığ 2-Yayla Çiçeği
Nida
Mevsim

ORTAK ALBÜMLER
Salkım Söğüt 4

YER ALDIĞI ALBÜMLER
Şarkılar Yaşar
Dost Kervanı

...........

ESKİŞEHİR ŞİİR BULUŞMASI BAŞLIYOR

7'ncisi düzenlenecek Uluslararası Şiir Buluşması 11-14 Mayıs tarihleri arası gerçekleşecek. Tuğrul Tanyol'un onur konuğu olarak katılacağı buluşmaya yerli ve yabancı birçok önemli şair katılacak.
............

FELSEFE - NIETZSCHE ÜZERİNE

Derrida, Mahmuzlar Nietzsche'nin Biçemleri adlı çalışmasında, Nietzsche'nin metinlerinde yer yer geçen 'Şemsiyemi unutmuşum' tümcesinin yorumlama bakımından üzerine 'karar verilemez' oluşuna parmak basarak tanımlamaktadır. Burada gösterilmeye çalışılan, bırakın metnin tek bir anlamı olmasını, metinde karşılaşılan herhangi bir 'şey'in dahi bir özdeşliği olmadığıdır. Bu düşünce uyarınca Derrida, Nietzsche'nin metinleri demek yerine 'Nietzsche'nin imzaları' demeyi daha uygun bulmaktadır. Bunun yanında Derrida, Nietzsche'nin biçemlerini çoğaltmanın doğruluğunu savunmakla birlikte, Nietzsche'nin birtakım anlam hareketlerine ilişkin belli çekinceler koymaktan da geri kalmaz. Sözgelimi Derrida'ya göre 'kadın' sözcüğü Nietzsche'de 'doğru olmayan'ın eğretilemesi olarak geçmektedır hep. Bu yüzden, Nietzsehe'nın metinlerinde 'kadın' sözcüğünün geçtiği yerler Derrida için yapısöküme alınması gereken özel yerlerdir. Ayrıca Nietzsche'de karşılaşılan anlam hareketlerinin yol açtığı şiddete de dikkat çeken Derrida, aşırılığın mantığını şeyleştirmeden aşırı uç konumların taşıdığı yıkıcı gizilgücü patlatacak bir stratejinin arayışı içindedir. Bu açıdan bakıldığında yapısöküm sıyasal olan üzerine düşünmenin bir yolu olarak da değerlendirilebilir.