'ULUS DEVLETİN AYARLARIYLA OYNAMAYIN'
'Bizler, Türkiye Cumhuriyeti'ne sonuna kadar bağlı 82 milyon vatandaş olarak, bu ülkenin topraklarının bir santiminin bile saldırıya uğramasına, üzerinde hak iddia edilmesine asla izin vermeyiz. Ben inanıyorum ki, bu ülke günün birinde böyle bir saldırıya, böyle bir haksızlığa uğrarsa, parti, dünya görüşü, ideolojisi hiç fark etmez, her birimiz karşı çıkar, buna izin vermemek için canımızı ortaya koyarız. Çünkü bu vatan, hepimizin evidir. Hepimizin kalesidir. Buradan, bir ikaz mı dersiniz, bir öneri, ya da bir görüş mü derseniz, şunları da söylemek istiyorum. Bu ülkede, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ulus devletinin ayarlarıyla lütfen oynamayın. Bu ülkeyi, şıhların, şeyhlerin, tarikatların güdümüne sokmayın. Bunları yapmazsanız, bu ülkenin beka sorunu olmaz' Yukarıdaki bu sözler Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e ait.
HALA DERS ALMADILAR
Yılmaz Hoca şehre kazandırdığı Ulus Anıtı'nın açılışında beka konusunda 'çok doğru bir tespit' yaptı. 'Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ulus devletinin ayarlarıyla lütfen oynamayın. Bu ülkeyi, şıhların, şeyhlerin, tarikatların güdümüne sokmayın. Bunları yapmazsanız, bu ülkenin beka sorunu olmaz' diyerek AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile onun son günlerde en büyük destekçisi olan Devlet Bahçeli'yi uyardı. Maalesef ülkeyi yönetenler 'FETÖ hain darbe girişiminden ders' almamış. Hala devlet kurumlarında ülkesine değil de; 'elini ayağını öptüğü şeyhine biat eden tarikat mensupları cirit' atıyor. Ve 'bunlara kimse dur' diyemiyor.
KİTABELERİ OKUSUN
Bunlar projeler adı altında ne yazık ki okullarda da faaliyet gösteriyor. Geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin beyinlerini zehirliyor. Ne yazık ki 'eğitimde hızla bilimden uzaklaşıp, hurafelerin peşinden' gidiyoruz. Türkiye'nin geleceği için 'dedelerinin mezar taşlarını değil, Orhun Kitabelerini okuyan bir nesil' yetiştirmeliyiz. Ülkeyi yönetenler çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin 'kuruluş ayarlarıyla oynamaktan' vazgeçmelidir. Devlet 'şıhlara, şeyhlere ve tarikatlara' bırakılmamalıdır.
BİLGE KAĞAN DA OLABİLİRDİ
Kentin en merkezi noktalarından biri olan İstasyon Kavşağı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından tasarımı yapılan Ulus Anıtı ile buluştu. Anıtın açılış törenine Eskişehirliler büyük ilgi gösterdi. Bu görkemli anıt kentimizin en önemli simgelerinden biri olacak. Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti dönemlerinden kesitlerin yer aldığı anıt çok beğenildi. En tepede Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli yer alıyor. Türklerin ilk Anadolu'ya girmesini sağlayan Malazgirt Savaşı kahramanı Alparslan'ın, İstanbul'u fethedip, çağ değiştiren Fatih Sultan Mehmet'in, Bir Cihan padişahı olan Kanuni Sultan Süleyman'ın ve yedi düvelle savaşıp Türk'ün kurtuluş ateşinin yakan Mustafa Kemal Atatürk'ün (Kalpaklı) alt üzerinde heykelleri de anıtta yer alıyor. Şu anda Arap kültür emparyalizminin yaşandığı bir ortamda Göktürk Devleti'nin en güçlü hükümdarı olan Bilge Kağan'ın heykeli de bu anıtta yer alsa çok iyi olurdu. Ne yazık ki birileri İsmamiyettern önce kurulan Türk Devletlerini unutturmaya çalışıyor. Kentimize böylesine anlamlı ve güzel anıt kazandırdığı için Başta Büyükerşen olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum...


///////

ESKİŞEHİR'DE ZATEN BAHAR VAR
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önceki gün ilimize gelerek, Millet Bahçesinin yapılacağı proje alanında yetkililerden bilgi aldı. Proje alanında incelemelerde bulunan Bakan Kurum'a AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan ile Eskişehir Milletvekilleri Nabi Avcı ve Emine Nur Günay'da eşlik etti. Kurum'un ziyaretler sonrasında bir salonda yaptığı konuşma beni çok şaşırttı. Kurum Bakan Kurum, CHP'yi sert bir dille eleştirerek, 'Karşı tarafımızdaki 'zillet ittifakı' diyor ki martın sonunda bahar gelecekmiş. Ben de buradan esnafımıza soruyorum. Cumhuriyet Halk Partisi döneminde bu şehirler ve köyler ne zaman bahar gördü ki bu baharda görsün? Biz pehlivanı mindere çıkışından biliriz. Bunların belediyecilik kariyeri de sıfır karneleri de sıfır. Bunların dönemi çöp, çamur ve çukur dönemi olarak tarihe geçmiştir' demiş. Kurum bu konuşmayı yaparken galiba Eskişehir'de olduğunu unutmuş. Anlaşılan Eskişehir'de 20 yıldır Yılmaz Büyükerşen'in Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu birileri kendisine hatırlatmamış. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi hiçbir zaman AK Partili olmadı. Odunpazarı'nda iki, Tepebaşı'nda sadece bir dönem AK Partili Belediye Başkanı görev yaptı. Sayın Kurum; 'Cumhuriyet Halk Partisi döneminde bu şehirler ve köyler ne zaman bahar gördü bu baharda görsün? Biz pehlivanı mindere çıkışından biliriz. Bunların belediyecilik kariyeri de sıfır karneleri de sıfır' diyor. Keşke kendisi Yılmaz Büyükerşen'in, Ahmet Ataç'ın ve Kazım Kurt'un yaptığı hizmetleri gezseydi de öyle konuşsaydı. Eskişehir'de 'neden dört dönem üst üste kaybettiklerini' sorgulasaydı. Eskişehir halkı hizmetlerden memnun ki Büyükerşen'i 'dört dönem üst üste belediye başkanı' seçti. Eskişehir'de zaten dört dönemdir 'Bahar' var. Şimdi 'Eskişehir'deki yaşanan baharın 31 Mart'ta Ankara ve İstanbul'a gelme sırası geldi.


//////

ES ES'TEN BUNDESLİGA'YA
ES ES Taraftarının 'Fethi Nihat Ender Filelere Gönder' unutulmaz sloganının önemli bir parçası olan Ender Konca 478 yıl önce Almanya Bundesliga'ya transfer olmuştu.
SEVİLLA ZAFERİ
1971 yılına ait tarihi fotoğrafta Ender Konca transfer olduğu Eintracht Frankfurt antrenmanında teknik direktörü Erich Ribbeck, Jürgen Grabowski ile birlikte görülüyor. 22 Eylül 1947'de İstanbul'da doğan Ender Konca futbola Kasımpaşaspor'da başladı. 1966'da İstanbulspor'a transfer oldu. 1967'de efsanevi futbolcu haline geldiği Eskişehirspor'a geldi. 10 Aralık 1967'de ES ES Şekerspor'u 3-0 yendi. Ender Konca Eskişehirspor'daki ilk golünü burada attı (iki gol atmıştı) İlk sezonunu 12 golle tamamlayarak, takımın en golcü futbolcusu oldu. 1970-71 Sezonu'nda Fuar Şehirleri Kupası'nda Türkiye'yi temsil etme şansını yakalayan Eskişehirspor, ilk turda İspanyol devi Sevilla FC'yi ilk maçta 1-0 yenilip, Eskişehir'deki ikinci maçta da 79. dakikada 1-0 geriye düşmesine rağmen 10 dakikada 3 gol bularak eledi ve tarih yazdı. Konca, iki maçta da 90 dakika forma giydi.

YEDİ GOL ATTI
Türkiye Kupası hem de Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanarak başarılarını taçlandırdılar. Galatasaray'ı 3-2 yendikleri Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde Konca bir gol kaydetti. Bu maç, Konca'nın ilk Eskişehirspor döneminin son maçıydı. Mayıs 1971'de Eintracht Frankfurt ile anlaşarak, Alman Ligi'ne gitti. 14 Ağustos 1971'de Hamburger SV ile oynanan birinci hafta maçında ünlü teknik adam Erich Ribbeck tarafından sahaya ilk 11'de sürülerek ilk Bundesliga maçına çıktı ve 70 dakika sahada kaldı. 13 Ekim 1971'de Borussia Mönchengladbach maçında ilk golünü kaydetti. İlk sezonunda 7 gol kaydeden futbolcu, takımının beşinci olarak UEFA Kupası vizesi almasına destek oldu…