Eskişehirspor'un yeni stadyumu merkezi hükümetin gönderdiği parayla mı yapıldı? Yok yapılmadı. Peki bugün birileri 'Stadyumu biz yaptık' diye niye caka satıyor? Kimse halkı yanıltmaya çalışmasın. Stadyum Eskişehir'in parasıyla yapıldı. Stadyum Anadolu Üniversitesi'nden aktarılan 150 milyon lira ile yapıldı. Aslında stadyumun sahibi Anadolu Üniversitesi'dir. 'Parayı veren düdüğü çalar' sözünde olduğu gibi yeni stadyum Gençlik Spor Bakanlığı'na değil, Anadolu Üniversitesi'ne devredilmelidir. Eskişehir'in önemli bir markası olan Anadolu Üniversitesi de bu stadyumu devraldıktan sonra kentin diğer önemli markası olan Eskişehirspor'a vermeli. Böylece Eskişehirspor yeni mabedinde kiracı değil, ev sahibi olmalıdır. Eskişehir'in parasıyla yapılan stadyum Eskişehirspor'un olmalı. Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan yeni stadyumun önce üniversiteye devredilmesi sonra da Eskişehirspor'a verilmesi konusunda girişimlerde bulunmalı. Şehrin AK Partili ve CHP'li milletvekilleri de Eskişehirspor'un yeni stadyumunda kiracı değil de ev sahibi olması için çalışmalıdır…

***

'CHP'YE VURMAK KOLAY'

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel'i Eskişehir'in yedinci milletvekili olarak görüyorum. Eskişehirli olan Sertel uzun yıllar İzmir'de gazetecilik yaptı.

BİZLERİ ZİYARET ETTİ
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığı yaptı. Başkanlık döneminde cesur yüreği ve dik duruşu ile hep öne çıktı. 7 Haziran seçimlerinde ön seçimle 3. sıradan seçilip CHP'den 2. Bölge 6. sıra milletvekili adayı oldu. CHP'li adayların yaptığı itiraz sonrasında bu adaylığı Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edildi. YSK meslektaşlarının haklarını korumak için Basın İlan Kurumu toplantılarına katıldığı için Sertel'in adaylığını iptal etti. Yaklaşık beş ay sonra erken seçim yapıldı. 1 Kasım 2015'te yapılan seçimde Sertel CHP İzmir Milletvekili oldu. Atilla Sertel dün bizleri ziyaret etti. Kendisiyle Türkiye ve Eskişehir gündemindeki konularla ilgili sohbet ettik.

DİRENEN TEK KURUM
Sertel, 'Sadece vatan hainlerinin değil vatanı soyanlarında dokunulmazlığı kaldırılmalı. Milletvekillerinin sadece kürsü dokunulmazlığı olmalı' dedi. Türkiye'de iktidara karşı ayakta duran ve direnen tek kurumun CHP olduğunu vurgulayan Sertel; 'Tüm kurumları çökerttiler. Sendikaları mahvettiler. Hukuku adaleti yok saydılar. Şimdi CHP'ye vurmak kolay. Çünkü CHP kimseye dava açmıyor. Kendisini eleştiren işadamının defterlerini almıyor. İnsanları işinden ve aşından etmiyor. Gazetecileri kovdurmuyor. Ne yazık ki muhalefete muhalefet ediliyor. Ekonomiyi sanki CHP batırdı. Türkiye'de yaşanan tüm olumsuzlukları sanki CHP neden oldu. İktidarda CHP varmış, AKP ak kaşıkmış gibi hep CHP eleştiriliyor' dedi.

BİSİKLETLİ BAŞKAN
Almanya'da bir toplantıya katıldığını belirten Sertel; 'Köln Belediye Başkanı bisikletiyle bu toplantıya geldi. Yanında değil koruma, kimse yoktu. Tek başına sade bir insan gibi geldi. Türkiye'de Belediye Başkanları krallıklarını ilan etmiş durumda. Bu başkanların kapısını açan, karşısında el pençe duran, yalakalık yapan insanlar var. Onların yüzünden belediye başkanları 'Ben neymişim' diyerek, kendilerini kral olarak görüyorlar' dedi. Sertel CHP'nin Eskişehir'deki üç milletvekilini de başarılı bulduğunu söyledi.

**

'DEVLETSİZ YAŞAYAN MİLLET YOKTUR'

Yıl 2000. 16 yıl önce Yol-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Rıdvan Atan, sendika üyeleri ve aileleriyle birlikte Kıbrıs'a gitmişti.

TÜRKİYE'NİN ULUSAL KAHRAMANI
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş, Kıbrıs'a gelen Yol-İş Sendikası üyelerini bir akşam yemeğinde ağırlamıştı. 16 yıl öncesine ait fotoğrafta Rauf Denktaş, Sendika Başkanı Rıdvan Atan ve eşi Gülcan Atan ile birlikte. Sadece Kıbrıs Türkünün değil, Türkiye'nin ulusal kahramanı olan Denktaş 4 yıl önce 13 Ocak 2012'de vefat etti.

'DEVLETSİZ
YAŞAYAN
MİLLET YOKTUR'
Ömrünü Kıbrıs davasına adadı. Bu küçük adanın dev bir adamıydı. Denktaş, 'Devletsiz kalmak her şeyiyle aciz kalmak demektir, devletsiz yaşayan millet yoktur' demişti. Küçük adanın dev adamı Rauf Denktaş'ı özlem ve rahmetle anıyorum. Türk Milleti ve Kıbrıs halkı onun hizmetlerini asla unutmayacak.

***

FOTO ŞAKA

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: Eskişehir'e yeni stadyumu biz yaptık.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan: Dündar Bey, Muttalip'taki tarlalarını satıp da mı yaptın? Üniversite para vermeseydi halimiz ne olurdu?