Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Bi’fikirle hep birlikle Eskişehir” sloganıyla başlatılan Katılımcı Bütçe uygulaması, kent halkından büyük ilgi gördü. Kentin geleceğini şekillendirecek projelerin belirlenmesi için gerçekleştirilen oylama sürecinde, yaklaşık 10 bin vatandaş oy kullandı.
50 PROJE HALKIN OYLAMASINA SUNULDU
Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Katılımcı Bütçe uygulamasında, 16 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında vatandaşlar ilgili web sitesi üzerinden proje önerilerini sundu. Yapılan ön ve teknik değerlendirmeler sonucunda belirlenen 50 proje, 28 Temmuz tarihinde bifikirle.eskisehir.bel.tr adresi üzerinden oylamaya açıldı. 7 gün süren oylama sürecinde vatandaşlar sisteme kayıt olarak en fazla 10 projeye oy verebildi. Bu süre zarfında toplamda yaklaşık 10 bin oy kullanıldı.
“HEMŞEHRİLERİMİZİN KENDİ YAŞADIKLARI ŞEHİRDE SÖZ SAHİBİ OLMALARINI ÖNEMSİYORUZ”
Katılımcı bütçe uygulamasının kendilerini çok heyecanlandırdığını ifade eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Hemşehrilerimizin kendi yaşadıkları şehirde söz sahibi olmalarını önemsiyoruz. Bu sebeple de 2026 yılı bütçe belirleme sürecine girdiğimiz bu dönemde ‘Bi’fikirle hep birlikle Eskişehir’ diyerek proje önerilerini topladık. Ön elemeyi geçen 50 değerli projeyi de yine halkımızın oylamasına sunarak kararı Eskişehir’in hep birlikle vermesini istedik. Bildiğiniz üzere 2026 yılının da ‘Eskişehir Yılı’ olmasını istiyoruz. Bu uygulamayla belirlenen ve kısa sürede yapabileceklerimizi aynı yıl içinde hayata geçireceğiz. Uzun vadede yapılacak olanların da çalışmaları başlayacak. Hedefimiz belirlenen tüm projeleri tamamlamak. Uygulamanın şeffaflık, katılımcılık ve yerel demokrasiyi güçlendirme açısından Eskişehir için örnek bir uygulama olduğunu düşünüyor, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Oylama sonucunda seçilen projeler, 29 Ağustos tarihinde bifikirle.eskisehir.bel.tr web sitesi üzerinden kamuoyuyla paylaşılacak.