Como Gölü’nün zengin gastronomi kültürünü temsil eden Paredi, Türkiye’nin köklü tatlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Küllüoba ekmeğine özel ilgi

İtalyan şefin özellikle Eskişehir’in 5000 yıllık geçmişe sahip kadim lezzeti Küllüoba ekmeğine büyük ilgi gösterdiği belirtildi. Modern İtalyan mutfağıyla bu geleneksel tadı harmanlamak için özel bir menü hazırlayan Paredi, Küllüoba ekmeğinin kendisi için “Türkiye’de keşfetmek istediğim ilk tat” olduğunu ifade etti.

İtalya’dan özel gastronomi kafilesi geliyor

Etkinliğin ikinci gününde dikkat çekici bir gelişme yaşanacak. Şef Paredi’nin hazırladığı “Küllüoba Ekmeği Özel Menüsü”, bu lezzeti tatmak amacıyla İtalya’dan Eskişehir’e gelecek özel bir gastronomi kafilesine sunulacak. Böylece Küllüoba ekmeği, ilk kez Michelin listesinde yer alan bir şefin yorumu ile uluslararası konukların karşısına çıkmış olacak.

Etkinlik tüm gastronomi meraklılarına açık

Üç günlük etkinlik boyunca katılımcılar:

Eskişehir’de geri dönüşüm kutuları amaç dışı kullanılıyor!
Eskişehir’de geri dönüşüm kutuları amaç dışı kullanılıyor!
İçeriği Görüntüle

Şef Paredi’nin İtalyan mutfağındaki ustalığını,

Yerel ürünlerin İtalyan dokunuşuyla harmanlandığı özel menüleri,

Eskişehir’in kültürel mirası Küllüoba ekmeğinin modern yorumunu

tatma fırsatı bulacak.

Etkinlik bilgileri

Tarih: 19–20–21 Kasım
Yer: Questa Thermal & Spa Hotel
Adres: Orhangazi Mah. Kütahya Yolu No: 308, Odunpazarı / Eskişehir
Rezervasyon: 0 506 354 41 79 – 0 506 354 41 68

Kaynak: Haber Merkezi