İlk oturumda tartışılan imza yetkisi verilmesi konusunda BEBKA'nın projeyi kabul etmemesi nedeniyle imza yetkisinin verilmesine gerek duyulmadığı oybirliği ile kabul edildi. Mecliste 2013 Mali yılı kesin hesabı ve taşınır kesin hesabı görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapora göre 2013 yılı Odunpazarı Belediyesine ayrılan 140 milyon lira ödeneğin yüzde 98,12'si kullanılarak 137 milyon 368 bin 256 lira 82 kuruş giderin gerçekleştirildiği belirtildi.

AKP grup sözcüsü Adem Kara ise bu hesapların başarılı olduğunu söyleyerek geçmiş dönemde başkanlık yapan Burhan Sakallı'ya ve ekibine teşekkür etti.

CHP Başkanvekili İbrahim Arslan 2013 mali yılı kesin hesap ve taşınır kesin hesap ile ilgili geçtiğimiz dönemde görüşülürken tutulan tutanakları delil olarak göstererek CHP grubunun bu planların mümkün olmayacağını söylediklerini hatırlattı. Geçtiğimiz dönemde 18 ihalenin iptal edildiğini ifade eden Arslan, iptal edilmesinin nedeni olarak da mülkiyetin belediyeye ait olmadığının söylendiğini kaydetti. Arslan, geçtiğimiz dönemde AKP Odunpazarı Belediye Meclisi Üyesi Orhan Durmuş'un Tepebaşı Belediyesinin borçlarını sürekli öne sürdüğünü anımsatarak, kendisinin bulunduğu belediye meclisinde 88 milyon lira borçla gittiğini bu konuda ne düşündüğünü merak ettiğini de sözlerine ekledi.

İlgili madde oyçokluğu ile kabul edildi.

KIRGIZ HEYETİ ODUNPAZARI BELEDİYE MECLİSİNE KATILDI

Başkan Kazım Kurt'u ziyaret eden Kırgız Heyeti, dün gerçekleştirilen Odunpazarı Belediye Meclisi'ne de katıldı. Ünlü yazar Cengiz Aytmatov'un oğlu Askar Aytmatov Eskişehir'e ikinci kez geldiğini ve çok beğendiğini söyleyerek ' Bakımlı, güzel ve kalkınmakta olan bir şehirdir. Yeni açılmış Cengiz Aytmatov Müzesini gezdik. Odunpazarı Belediyesinin sınırlarında kuruldu. Bu müzenin kurulmasına yardımcı olduğunuz için tüm aile adına sizlere teşekkür ederim. Açılacak olan Cengiz Aytmatov Kültür Merkezinin burada kurulması, yazarın eserlerinin daha geniş şekilde tanıtılması için yardımcı olacağız' dedi.

Başkan Kurt'ta daha önceki yönetimin katkı sağladığını belirterek hem belediye adına hem de Kırgız heyeti adına önceki yönetime teşekkür etti. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim