'Sektörün ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücünü arttıracak'
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Dr. Öğretim Üyesi Karaduman, 'Çeşidin geliştirilme sürecinde projede ilimizin en önemli tahıla dayalı sanayi kuruluşlarından olan ETİ-Gıda A.Ş. ile de ortak çalışılmış olup ürün-yapım denemeleri iki yıl süre ile ilgili kuruluşa ait ARGE Merkezi tarafından yürütülmüştür. Değerlendirmelerde katkı maddeleri ile modifikasyona ihtiyaç duyulmadan doğrudan doğruya bebe bisküvisi gibi gluten gelişiminin çok sınırlı tutulmasına ihtiyaç duyulan ekstrude yumuşak buğday ürünleri yapımında kullanılabileceği belirlenmiştir. Bu özellikleri ile çeşide ait unlar insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri yanı sıra, üretimde girdi ekonomisi, süreç kontrolü ve kolaylığı sağlayarak sektörün ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücünü arttıracaktır. Çeşide ait tohumluk üretimi Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geniş alanlarda yapılmakta olup kısa sürede üretime kazandırılması hedeflenmektedir' dedi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim