Zeytinoğlu grubunda çalışan ve maaşları ile tazminatlarını alamayan 500 işçi eylemlerine devam ediyor. Seslerini yetkililere duyurmak için İŞKUR önünde toplanan işçiler, 'Zeytinoğlu işçisi köle değildir', 'Babalar işsiz çocuklar aç', 'Direne direne kazanacağız' sloganları attı.
ÇÖZÜM ÜRETİLMİYOR
İŞKUR önünde basın açıklaması yapan DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, aylardır seslerini duyurmaya çalıştıklarını, sağır sultanın dahi seslerini duyduğunu ama hala bir çözüm üretilmediğini ifade etti. İşçilerin alacaklarının Zeytinoğlu'nda rehin bırakıldığını öne süren Serdaroğlu, 'Alacaklarımızın İŞKUR üzerinden Ücret Garanti Fonu üzerinden verilmesini talep etmek için burada toplandık. Metal işçileri bir yola baş koyduysa o yoldan ayrılmaz. Metal işçisi hakkını sonuna kadar savunur' dedi.
HAKKIMIZI ALACAĞIZ
İşçilerle birlikte kararlarını verdiklerini ve eylemlerine yeniden başladıklarını belirten Serdaroğlu, '30 milyon alacağı var işçinin. İşçiler bu parayı onlara bırakmayacak. Önümüze engeller çıkarsalar da biz hakkımız olan parayı alacağız' diye konuştu. Önümüzdeki günlerde yapacakları eylem planı hakkında da konuşan Serdaroğlu, 'Bir grup arkadaşımız İstanbul'daki TMSF genel merkezi önünde süresiz oturma eylemi başlatacaklar. Bir grup arkadaşımız da fabrikanın önünde süresiz oturma eylemi yapacak ücretlerini alana dek. Yine buradan ayrıldıktan sonra bir grup arkadaşımız yarım kalan yürüyüşümüze devam edecek ve Ankara'ya Çalışma Bakanlığı'na yürüyüş gerçekleştirecek' şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından işçiler sırayla İŞKUR binasına girerek Ücret Garanti Fonu üzerinden alacaklarını tahsis etmek için başvuruda bulundu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim