Aşırı kara dayanamadı
Aşırı kar yağışı nedeniyle Ocak ayının ilk haftasında Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu'nun çatısında büyük bir sorun meydana gelmişti. Stadyum hakkında incelemeler yapılırken, Eskişehirspor'un 26 Ocak Pazar günü Adanaspor ile maçını nerede oynayacağı ise büyük bir soru işaretiydi. Dün İl güvenlik kurulu toplantısı yapıldı ve maçın Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu'nda oynanmasının riskli olduğu belirtildi.
TOKİ'nin raporu incelendi
İl Güvenlik Kurulu dün valilikte toplanarak, çatısında hasar meydana gelen stadyum hakkında TOKİ'nin hazırladığı rapor incelendi. Güney kale arkası tribün çatısında meydana gelen çelik direk ve halatlarda yaşanan kırılma ve kopma nedeni ile, kullanıma kapatılan stadyumda, maç oynatılmasının risk teşkil ettiği, bu sebeple seyircili ya da seyircisiz bir şekilde müsabaka yapılamayacağına karar verildi.
Bursa izin vermedi
Siyah Kırmızılı yönetim yaşanan bu gelişmelerin ardından, Bursa ve Afyon ile temasa geçerek maçın oynanabilmesi için saha tahsisi istedi. Bursaspor'un maçın oynanmasına izin vermemesinin ardından Afyonspor kulübü ile görüşen Eskişehirspor yönetimi, olumlu cevap gelmesi üzerine, maçın Pazar günü Afyon Zafer Stadı'nda oynanacağını duyurdu. Buna göre 26 Ocak Pazar günü Eskişehirspor-Adanaspor karşılaşması Afyon Zafer Stadı'nda oynanacak.
2013'te açıldı (FOTO)
Afyon Zafer Stadyumu, Türkiye'nin Afyonkarahisar kentinde bulunan 15.000 kişilik stadyumdur. Stadyumu 2013 yılında kurulan Afjet Afyonspor kullanmaktadır. 2011 yılında temeli atılmış, 2015 yılında inşaatı tamamlanmış ve Temmuz 2015'te Antalyaspor, Fenerbahçe, Olympiakos ve Olympique de Marseille takımlarının katıldığı hazırlık turnuvası ile açılışı yapılmıştır. Stadın adı 2017 yılının Mayıs ayında Afyon Kocatepe Stadyumu olarak değiştirilmiştir. Eskişehirspor, 2018-2019 sezonunda 3 Aralık 2018 tarihinde deplasmanda bu stadyumda Afyonspor ile ligin ilk yarasında karşı karşıya gelmiş ve mücadeleden 2-1 yenilgiyle ayrılmıştı.
Editör: TE Bilisim