Alpu’nun sorunlarını bildiğini ve projelerini hazırladığını belirten Özcan, özellikle belediyeyi ayağa kaldıracak olan Alpu GES Projesini hayata geçireceklerini söyledi.

MHP Alpu Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Özcan Seçime Doğru programında ES TV Genel Yayın Yönetmeni Şener Çetin’in sorularını yanıtladı. Özcan Alpu’nun birçok sorunu olduğunu ve bu sorunların çözümünde iddialı olduğunu söyledi.

EKSİKLERİ GÖRDÜĞÜM İÇİN ADAY ADAYI OLDUM

Özcan ilk olarak aday adayı olmasının nedenini şöyle açıkladı: Bu seçimlerde benim aday adayı olma sebebim; biz Eskişehir İlçesi olarak çok önemli konumdayız. Eskişehir’e bağlı olan Alpu ilçemiz verimli ve tarım alanı olan bir ilçeyiz. Bundan dolayı bizim ilçemizin çok eksikliği var. Bugün bir konut sıkıntımız var, sosyal tesisimiz, kapalı Pazar yerimiz, hayvan pazarımız, kesimhanemiz yok, sokaklarımız perişan halde, temizlik açısından çok zayıf kalıyoruz. İlçe merkezimiz bir ilçe sıfatında değil. Ben bu eksikleri gördüğüm için aday adayı oldum. Ben de siyasete uzak olmadığım ve bu cesareti kendimde görerek bu eksiklileri giderebileceğim için aday adayı oldum.”

TOKİ’Yİ ALPU’YA GETİRECEĞİZ

Özcan Alpu’nun en önemli eksikliklerden bir tanesinin konut problemi olduğunu belirterek, konut probleminin çözümünde TOKİ ile işbirliği içerisinde olacağını ve ilçedeki konut sorununu çözeceğinin altını çizdi. Özcan, “Bugün bir memurun Alpu’ya atanması halinde bir ev bulma şansı yok. Yani bu zaman kadar ilçemizde bir yapılaşma yapılmadı. Ekonomisi düzgün olan çiftçilerimiz var. Yeni yeni ilçemize birkaç tane bina yaparak, onların bile bize faydası oldu. Allah razı olsun, bunun devamını getireceğiz. Buraya ilk etapta TOKİ’yi hızlı bir şekilde getirmeyi düşünüyoruz. Belediye olarak kendi bütçemizle yapabileceğimiz konut projemiz var. Ben ilçe başkanlığı döneminde Metin Nurullah Sazak vekilimizle de gündeme getirdim. Yani Alpu TOKİ’den mahrum kaldı diye paylaştım. Neden kaynaklanıyor? TOKİ 7 bin metrekare imar alanı içinde yer istedi. Belediye bunu gösteremedim diye söyledi. Yer olmadığından dolayı veremedim diye söyledi. Ama biz onu öyle yapmayacağız. Bizim şimdi sanayi sitemiz var. Biz bu sanayi sitesini kaldırmak istiyoruz. Sanayi sitesi yeri ayrılmış ama yanlış yerden ayrılmış. Şimdi bizim çift yol projemiz var. Bu sanayi sitesini çift yol projesinin üzerine almayı düşünüyoruz. Eski sanayi sitemizin olduğu yeri de kaldırıp TOKİ’ye teklif yapacağız. Eğer TOKİ yerimizi az bulursa biz kendi belediye imkanlarımızla bunu yapmayı düşünüyoruz. TOKİ’ye de ayriyeten Sağlık Bakanlığı’nda olan bir arsamız var. O da merkezde yer alıyor. İşte burayı Allah nasip eder cumhur ittifakından belediye başkanı olursam bakanlarımıza, vekillerimize rica edeceğiz. Sağlık Bakanlığı’nın olduğu yeri ben bunu belediyenin başka bir arsasıyla takas yapıp burayı almayı düşünüyorum. TOKİ için çok uygun bir yer. Konut problemini bu şekilde çözmeyi planlıyorum” ifadelerini kullandı.

BETON SANTRALİ KURACAĞIZ

Konutun ham maddesi betondur diyerek ilçeye bir de beton santrali yapmayı planladıklarını söyleyen Özcan, “Beton santrali kurmayı planlıyoruz. Konutun temel maddesi betondur. Bugün bir mikser betonun Alpu’ya maliyeti 30 bin lirayı buluyor. Bunun 5 bin lirası nakliyeye gidiyor. Benim araçlarım var, kepçem ar, elemanım var. Ben Allah nasip ederse bu beton şantiyesini ilk etapta bunu kurmayı ve sonra konut projesini hızlandırmayı düşünüyorum. Betonumu kendi üreteceğim ki maliyet düşsün. Böyle bir projem var” dedi.

BOZAN’A TAM DESTEK

Bozan beldesinde hem sorunları sıralayan Özcan, özellikle Bozan sucuğunu Türkiye’ye yayma hedefi olduğunu söyleyerek, “Onun dışında hızlı bir şekilde sokaklarımızda yarım kalan işleri devam ettireceğiz. Köylerimizde muhtarlarımızla bir araya geleceğiz. Bozan Beldemizin mesela tarla yolları çok sıkıntılı… Buraya ben greyder göndereceğim, iki günde çıkacağım. Bunun dışında Bozanımızın çok güzel marka bir sucuğu var. Ama bu marka bizde, Eskişehir’de… İnşallah bunu biz Türkiye çapında yaymaya çalışacağım. Bozan’a da yine bir kapalı Pazar yeri yapmayı düşünüyoruz. Bozan sporumuz bu arada çok başarılı… Belediye Başkanı olur göreve gelirsek elimizden belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa spora da destek vereceğiz” şeklinde konuştu.

Porsukta Balık Keyfi Porsukta Balık Keyfi

KALİTELİ YEM ÜRETİP TÜRKİYE’YE YAYACAĞIZ

Tarım ve Hayvanlığın merkezi olan Alpu ilçesinde kaliteli yem üretmek için de planlarının olduğunu dile getiren Özcan, “Bizim orası ağırlık olarak Tarım ve Hayvancılıktan oluşuyor. Biz şimdi bizim bölgemizden 60 ton gibi bir süt toplanıyor. Tabii bu 60 tonu sütü kooperatifler, şahıslar topluyor. Biz bunlarla koordineli olarak bu 60 ton sütü kendi bünyemizde soğuk hava tankları yaparak kendimiz toparlayıp biz bunu kendimiz işleyelim şeklinde planımız var. Onun dışında tarım alanımız geniş. Bizim orada arpa, buğday, mısırı ağırlıklı olarak bu mahsulleri ekiyoruz. Mesela hayvancımızdan sütümüzü alıp buna yem olarak takviye yapacağız. Bu sadece Alpu çapında değil, yaymayı düşünüyoruz. Çifteler, Beylikova, Mihalıççık olsun kaliteli yem yaparak yem olarak destek olma düşüncesindeyiz” açıklamasını yaptı.

SOSYAL YAŞAM ALANLARI OLUŞTURACAĞIZ

Özcan, Alpu’da sosyal donatı anlamında büyük eksikliği olduğuna dikkat çekerek, “Alpu yaz sezonunda çok yabancı ağırlayan bir ilçe… Biçerci geliyor,  bezelyecisi geliyor. Şimdi bu insanlar geldiği zaman yatacak yer yok. Bir banyo yapacağı alan yok. Şimdi bizim mesela kapalı pazaryerimiz, kültür evimiz var. Onun yanında bir tane çamlık alanımız var. Şu anda perişan bir durumda… Şimdi biz burayı bir millet bahçesi yapmayı düşünüyoruz. Sosyal tesis yapmayı istiyoruz.  Çocuk parkları yapmak istiyoruz. Yani bir aile gelip oturabilsin. Biz Eskişehir’e 40 kilometre uzaklıkta bir ilçeyiz. Tabii şimdiki gençlerimiz de biraz düğün salonu istiyor. Düğün salonu yapmayı da düşünüyoruz. Çünkü Eskişehir’deki düğün salonlarının maliyetleri ağır oluyor. İnsanların bütçesini sıkıntıya sokuyor. Maliyetine, çok az bir kar marjıyla düğünlerin yapılması için imkan vereceğiz. O yüzden böyle bir projeyi de hayata geçirmeyi düşünüyoruz” dedi.

TERTEMİZ VE SORUNSUZ BİR ALPU HAYAL EDİYORUM

Çevre düzenlemesiyle, yaşam alanları ile tertemiz bir Alpu hayal ettiğini belirten Özcan, “Pırıl pırıl sokaklarıyla, bütün sosyal yaşam alanları kurulmuş, cesur ve çalışkan bir belediyecilik, konut sorunu bitmiş, bütün yollar bitmiş, tertemiz bir ilçe, çalışkan bir belediyecilik hayal ediyorum. Genelde halkımız belediye başkanımız halktan kopmasın, halkla iç içe olsun sorunlarını birebir ilgilensin, temizlik olsun, çevre düzenlemesi olsun istiyor. Ben de tertemiz ve sorunsuz Alpu hayal ediyorum ve bunu gerçekleştireceğim” vurgusu yaptı.

5 BİN OY ALIR VE BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLİRİM

Özcan seçimlerle ilgili iddialı da konuştu. Özcan, Alpuların bakış açısı Alpu da ben çok şanslıyım. Bizim yaklaşık 8 bin seçmenimiz var. Ben bu oyların 5 binini alır belediye başkanı olurum. Bu kadar da iddialıyım” ifadelerine yer verdi.

GES PROJESİYLE BELEDİYE CANLANACAK

MHP Alpu Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Özcan Alpu ile ilgili en önemli projesinin de ‘Alpu GES Projesi’ olduğunu söyledi. Bu projeyle birlikte belediyeyi ayağa kaldıracaklarını iddia eden Özcan, “Belediyeyi yoğun bakımdan çıkaracak Alpu GES projesini hayata geçireceğiz. Şu anda bizim 58 bin metrekarelik belediyenin imar alanında yerimiz var. Uyuzhamam bölgesi tarafında kalıyor. 2 bin metrekaresine 150 kavalık bir enerji yapıldı. 150 kavalık enerjinin getirisi aylık olarak 400 bin lira kadar getiriyor. Biz bunu 2 bin kavaya çıkaracağız. Belediyemizi ayağa kaldıracak bir proje bu… Şimdi personelimizin belediyeden yüklü bir alacağı var. Önce biz bu personel borcumuzu ödeyeceğiz. Biz bunu ödemezsek personelimizi çalıştıramayız. Önce bunu halledeceğiz. Sonra hızlı bir şekilde bunun çalışmasına başlayıp, Enerji Bakanlığımıza sunacağız. Bu bizim belediyemizin canlanmasına büyük bir katkı sağlayacak” dedi.

Kaynak: Şener Çetin