Anadolu Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yükseköğretimde V. İnsan Kaynakları Yönetimi Çalıştayı” sona erdi. Türkiye’nin 29 farklı şehrinden 65 insan kaynakları yöneticisini bir araya getiren çalıştay, rektörler, genel sekreterler ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte, insan kaynakları yönetimi, personel memnuniyeti ve kamu kaynaklarının etkin kullanımı gibi kritik konular masaya yatırıldı.
REKTÖR ADIGÜZEL: "EN İYİ DEĞİL, EN MUTLU ÜNİVERSİTE OLACAĞIZ"
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, üniversitelerin en önemli varlığının insan olduğunu vurguladı. Öğrenci ve çalışan memnuniyetinin eğitim kalitesini doğrudan etkilediğini belirten Rektör Adıgüzel, yasal mevzuatlarda yaşanan farklılıkların ve zorlukların bu tür çalıştaylarla aşılacağına inandığını söyledi. Adıgüzel, “İstişare ile ortaya çıkan fikirlerden daha iyisi yoktur. Yöneticiler olarak doğruluktan ve adaletten ayrılmamalıyız” diyerek, Anadolu Üniversitesi’nin "en iyi" değil, "en mutlu ve memnuniyeti yüksek" üniversite olmayı hedeflediğini ifade etti.
AÖF BÜROLARI ÖRNEĞİYLE BAŞARI HİKAYESİ
Konuşmasında, AÖF bürolarının kapatılmasıyla yaşanan personel transfer sürecine de değinen Rektör Adıgüzel, bu zorlu süreci başarıyla yönettiklerini anlattı. Türkiye’nin 81 ilindeki 94 büroda görevli yaklaşık 500 çalışanın, Eskişehir’e çağrılmadan kendi illerinde ve istedikleri kurumlarda istihdam edilmelerini sağladıklarını belirtti. Bu başarının yasal düzenleme yaparak ve süreci iyi yöneterek elde edildiğini vurguladı.
PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞINDAN YENİLİKÇİ PROJELER
Çalıştayın düzenleyicisi Anadolu Üniversitesi Personel Daire Başkanı Dilara Özgür ise, üniversitede hayata geçirilen yenilikçi projeleri anlattı. Kamu kaynaklarının daha etkin kullanılması amacıyla online başvuru sistemleri ve personel norm kadro çalışması gibi projeler geliştirdiklerini belirten Özgür, Türkiye’de ilk olan “Personel Isı Haritası” projesinin de yakın zamanda kullanıma sunulacağını müjdeledi.