İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş, görevinden istifa etti. Ektaş'ın istifasının ardından daha önce MHP'den Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olan Emine Edizgil ve beraberindeki 142 kişi İYİ Parti'ye katıldı. Parti binasında açıklama yapan ve İYİ Parti'nin Eskişehir'deki oylarının çok yüksek olduğuna dikkat çeken Arslan Kabukçuoğlu, 'Türkiye'nin siyasi tarihinde görülmeyen bir şey var. Oyları yükselen tek bir parti var. O da İYİ Parti. Bunun yanında anketlerde yüzde 30 kadar kararsız seçmen var. Bu kararsız seçmen dediğimiz kişiler daha önce başka partilere oy vermiş ama şimdi yeni bir arayış içerisindeler. İYİ Parti Türkiye'nin gelişen ve istikbali olan bir parti. İYİ Parti daha da güçlenecek. İYİ Parti idealist insanların partisi. Türkiye'nin daha iyi olması için uğraşan insanların partisi. Üyelerimizin hiçbirinin herhangi bir çıkarı, menfaati yok, beklentileri yok. Biz günden güne gelişen bir partiyiz. Türkiye'nin her yerinde partimize teveccüh var. Eskişehir de oylarımızın çok yüksek olduğu illerden birisi. Bizim oylarımız daima Eskişehir ortalamasının üstünde, Eskişehir için söylüyorum. Daha da çok çalışacağız ve ülkemizi bu yoksulluktan, işsizlikten kurtaracağız' diye konuştu.
AYRILMASA DAHA İYİYDİ
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kabukçuoğlu, Mehmet Ektaş'ın istifası ile ilgili şunları söyledi: 'Benim görevim ayrı il başkanının görevi ayrı. İl başkanı bir karar verdi ayrıldı. Ayrılmasa, çalışsa tabiki daha iyiydi. Takdir kendinin. Herkes kendini görevini yapar bir problem olmaz. Biri gider diğeri gelir. Arslan gider başkası gelir. Bu işler böyle. Müracatlar belli. Seçecek olanlar belli, il yönetim kurulu üyeleri değerlendirecektir.'
HER ZAMAN OLABİLİR
İl yönetim kurulu üyelerinin parti binasında yapılan toplantıdan haberdar olup olmadığına ilişkin soruya yanıt veren Kabukçuoğlu, 'Buradaki toplantı üye kaydı değildir. Arkadaşlar evraklarını bırakıyor. Bunu daha geniş salonlarda kutlayacağız. Böyle bir şey her zaman olabilir. İnsanlar her zaman gelebilir' şeklinde konuştu.
SEÇİMLE GELMEK İSTERİM
Mehmet Ektaş'ın istifasının ardından partiye üye olmasının özel bir sebebinin olup olmadığına ilişkin soruya cevap veren Emine Edizgil, 'Hiçbir özel sebebi yok. İl başkanı olmayacağım. Ben üyeliğe başvurduğumda, partililerimiz bana il başkanı olur musun dediğinde, 'Ben seçilmiş bir insanın yerine gelmem' dedim. Ne zamanki onun seçim dönemi biter, kongremiz yapılır. Seçimle gelmek isterim. Asla öyle bir düşüncem olmadı. Bunu da birçok yerde dillendirdim.' İfadelerini kullandı.
İL YÖNETİMİNİN HABERİ YOK
Açıklama öncesi parti binası önüne gelen basın mensupları ve yeni üyeler, kapının kilitli olduğunu gördü. İl yönetim kurulu üyesi bir kişiden alınan bilgiye göre, yönetim kurulunun Kabukçuoğlu ve beraberindeki kişilerin il binasında yaptıkları programdan haberdar olmadıkları öğrenildi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim