Turizm acentesi sahibi Ercan Akmeşe, 2023 yılını değerlendirdi. 2023’ün tüm olumsuzluklara rağmen oldukça verimli geçtiğini dile getiren Akmeşe, erken rezervasyonları açtıklarını ve taleplerin yüksek olduğunu dile getirdi.

ADD'den ESOGÜ'deki olaylara tepki: Vatan hainleri savunulamaz! ADD'den ESOGÜ'deki olaylara tepki: Vatan hainleri savunulamaz!

Müşterilerin eskiye oranla daha az gün tatile gittiğini söyleyen Akmeşe, “Biz erken rezervasyonları Kasım ayından itibaren başlattık. Yaz dönemi satışlarını açtık. Yılbaşı için de güzel talepler var. Tatil düşünen misafirlerimizin talepleri termal oteller ve daha sıcak kesimler oluyor. Fiyatlar yaz dönemine göre çok fark etti. Kurların sürekli değişken olması fiyatları etkiliyor. Geçen seneye göre yüzde 20 fiyat farkı var. Son dönemlerde fiyatların biraz daha yükseklik göstermesi rezervasyon tarihlerini ve gecelemeyi düşürdü. Tatile 7 gece giden misafir şimdi 4 gece gidiyor. Dolayısıyla yakın bölgeler daha çok tercih ediliyor. Antalya Eskişehir’in yüzde 70 yükünü kaldırıyor. Geriye kalan 30’luk kısım Ege’ye gidiyor. Eskiden yılda birkaç defa tatile giden misafirlerimiz yılda bir kere bile olsa tatile gidiyorlar. Dolayısıyla bizleri çok fazla etkilemedi. Eskişehir halkı, tatil bilinci oluşmuş bir halk. Mutlaka tatile gitmek istiyor. Bu kavram otellerde de oluştu. Oteller de Eskişehir halkını ayrı bir yerde tutuyorlar. Kimi zaman oteller Eskişehir’e özel kampanyalar da oluşturuyor. Çünkü Eskişehir müşterisi elit bir müşteri” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BERİVAN HALİS