Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'Afet Riskli Alan' olarak ilan edilen Gündoğdu Mahallesi'nde belirsizlik çözüme kavuşmuş ve Danıştay 14. Daire Başkanlığı, bakanlığın verdiği kararı iptal etmişti. Sonhaber'e konuşan mahalle sakinleri, bu gelişmeden dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, artık rahatça uyuyabileceklerini söyledi.

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Afet Riskli Alan olarak ilan edilen, Eskişehir'in en eski mahallelerinden biri olan Gündoğdu'da 'Afet Riskli Alan' kabusu sona erdi. Danıştay 14. Daire Başkanlığı'nın, Bakanlığın verdiği kararı iptal etmesiyle mahalle halkı rahat bir nefes aldı. Yaklaşık 20 bin nüfuslu Gündoğdu'da herkes hizmet almak için sabırsızlanıyor.

EVİMİZE ÇİVİ ÇAKAMIYORDUK

Mahalle esnaflarından Mahmut Gökçe, 'Valla çok büyük ve güzel bir haber almış olduk. Afet riskli alan olmaktan dolayı mahalle olarak hep üzgündük. Çok şükür artık bu durum geçti, kimin mücadelesi varsa teşekkür ediyorum' diye konuştu.

EVİMİZ YIKILACAK DİYE KORKUYORDUK

Mahalle sakinlerinden Mehmet Aktop günlerinin korku içinde geçtiğini söyleyerek, '2004'ten beri bu mahallede oturuyorum. Devamlı olarak evimiz yıkılacak diye korku yaşıyordum. Sonunda bu korku bitti, Danıştay'dan da Allah razı olsun. Artık her şey iyi olacak inşallah' dedi.

ÇİVİ DAHİ ÇAKAMIYORDUK

Danıştay kararını sevinçle karşılayan Gündoğdu sakini Kadir Ağar ise, 'Buna vesile olanlardan Allah razı olsun. Bizim de burada evimiz var, ne olacağımızı bilemiyorduk. Evimize çivi dahi çakamıyorduk, kimin emeği geçtiyse hepsinden Allah razı olsun' ifadelerini kullandı.

YILLARDIR HİZMET ALAMADIK

Mahallenin en eski sakinlerinden biri olduğunu ifade eden Efrahim Özdal da '1970 yılından beri Gündoğdu'da oturuyorum. Afet riskli alan ilan edildik, buraya hiçbir hizmet gelmedi. Şimdi Danıştay'ın bunu iptal ettiğini öğrendik. Çok mutluyuz. Mahallemize artık hizmet gelsin istiyoruz' dedi.

ARTIK BİZİ AVUTMASINLAR

Hamdi Özdal isimli vatandaş ise, 'Artık afet riskli alan olmaktan çıktık. Mahallemizde kentsel dönüşüm projesi hayata geçirilsin istiyoruz. Şimdiye kadar kimse buraya yatırım yapamadı. Başımızdaki siyasilerden mahallemize hizmet etsinler istiyoruz. Artık bizi avutmasınlar, hizmet etsinler' diye konuştu.

4 GÖZLE BEKLİYORDUK

Yaşanan gelişmenin ardından Sonhaber Gazetesi'ne konuşan Mahalle Muhtarı İbrahim Akdağ, yıllardır bu kararı dört gözle beklediklerini ifade etti. Akdağ, 'Mahallemiz çok mağdur, sıkıntılı. Afet riskli alan olmaktan çıkınca mahalleli tamamen rahatladı. Artık kentsel dönüşüm mü gelecek, kat artırımı mı gelecek bilemiyoruz ama umutla bekliyoruz. Gündoğdu çok sıkıntılıydı, Allah razı olsun kim bu kararı verdiyse. Ben Şehircilik İl Müdürlüğü'ne gidince de hep soruyordum. Cumartesi günü haberi ES TV'den öğrendik ve herkes çok mutlu oldu. Artık mahallemize gelecek hizmetler için sabırsızlanıyoruz' diye konuştu.

Güray ATEŞ

Editör: TE Bilisim