Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, temel eğitimde kura usulünün Eskişehir'de uygulamaya konulduğunu ve artık velilerin öğretmen seçimi yapamayacağı duyurdu. Söz konusu uygulamayı desteklediklerini söyleyen Kamuran Arıkan, öğretmenler odasındaki barışın sağlandığını ifade etti. Daha öncesinde okullarda öğretmenlerin satışa çıkarıldığına dikkat eden Arıkan, sendika olarak buna ilişkin daha önce gerekli uyarıları yaptıklarını belirtti.
BİR NEBZE DE OLSA ÇÖZÜLDÜ
Uygulamayı olumlu olarak nitelendiren Arıkan, 'Milli Eğitim Müdürü'müze bunu biz sendika olarak gittiğimizde de söylemiştik. Bazı okullarda özellikle öğretmenler satışa çıkarılmıştı. Şu öğretmeni istiyorsan 5 bin lira kayıt, bu öğretmeni istiyorsan 2 bin lira kayıt parası gibi. Şu anda kura sistemiyle yapılması bizim açımızdan bu sorunu bir nebze de olsa çözdü' diye konuştu.
ÖĞRETMENLER SATIŞA ÇIKARILMIŞTI
Kayıt dönemlerinde alınan paralarla okulların ihtiyaçlarının karşılandığını, şu an okul müdürlerinin bu ihtiyaçları nasıl karşılayacaklarını bilemediklerini anlatan Arıkan, 'Özellikle bazı okul müdürleriyle görüştüğümüzde şöyle bir sorundan bahsettiler: Dediler ki, bizim okulumuz kalabalık. Kayıt dönemlerinde okulumuzu bir sene boyunca döndüreceğimiz parayı velilerimizden alıyorduk. Dolayısıyla şu anda okulumuzu bir sene boyunca döndürebileceğimiz parayı nereden bulabileceğiz diyorlar. Çünkü pandemi nedeniyle z peçeteler, sıvı sabunlar, dezenfektanlar bunlar zorunlu. Zorunlu olduğu için de okullar bunları karşılamakta zorlandılar. Özellikle çok büyük okullar öğrenci mevcudu 1000'in üzerinde olanlar çok zorlandılar. Müdür arkadaşlarımızın teceddüttü bu. Bunları nasıl karşılayacaklarını düşünüyorlar. Umarım Milli Eğitim Müdürü'müz bunları karşılama konusunda okullara yardımcı olur. Ama biz yapılan uygulamanın doğru olduğunu düşünüyoruz. Öğretmenler odasındaki iyi öğretmen, kötü öğretmen, veliler arasındaki iyi öğretmen, kötü öğretmen anlayışı ortadan kalktı. Bir barış sağlandı diye düşünüyorum' şeklinde konuştu.
ESKİŞEHİR ORTALAMANIN ALTINDA
Eskişehir'in sınavlardaki başarılarına da değinen Arıkan, 'Eskişehir maalesef hem liselere giriş sınavında hem YKS sınavında ortalamanın altında olduğu söylenmişti bize milli eğitim müdürleri tarafından. Eskişehir bir eğitim şehriydi. Şu anda adının biraz eğitimden farklı bir şekilde anılması bizi üzüyor. Başarının düşmesi de bizi de öğretmenleri üzüyor. Bunda liyakatsiz atamaların etkisi de fazla diyebiliriz' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ

Editör: TE Bilisim