Tüm sendikalar adına açıklamada bulunan Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Bankaların bizimle alay etmelerini kabul etmiyoruz. Teklif vermeyen veya bizimle dalga geçer gibi teklifler veren bankaların kredi kartlarını iptal ettiriyoruz” dedi.

İklim izcileri Ata’nın huzurunda İklim izcileri Ata’nın huzurunda

Eğitim-Bir-Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş, Türk Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Eğitim Gücü Sen ve TEÇ-SEN Eskişehir Şubeleri, 20 Kasım Pazartesi günü Tepebaşı ve Odunpazarı ilçeleri için gerçekleştirilen banka promosyon ihalelerini protesto etti. Köprübaşı’nda bir araya gelen eğitim sendikaları başkan ve üyeleri, promosyon ödemelerini güncellenmesi gerektiğini söyledi.

BAKANLIK DEVREYE GİRMELİ

Sendikalar adına açıklamayı gerçekleştiren Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Yıllık kârları yüzde 500 olan kocaman bankaların tiyatrosunu seyrettik. Kamu çalışanlarının maaşlarından yıllardır fahiş kâr elde eden bankaların son aylarda takındığı tutum kabul edilemez. Bankalar, emeklilere verdikleri miktarların bile altında promosyon teklifleriyle memurlarımızla alay etmektedirler. Promosyon ödemeleri mutlaka güncellenmelidir. Hükümet, bu hususu bankaların insafına bırakmamalıdır. Mağduriyetin giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’nın tek merkezden promosyon anlaşması yapması bir çözüm olabilecektir. Ekonomik sorunların getirdiği yük sadece memurun sırtına yüklenemez. Her ekonomik krizden hep karlı ayrılan bankalarından, bu yükü sırtlamada yardımcı olmalarını beklerken, bizimle alay etmelerini kabul etmiyoruz” dedi. Alkan ayrıca eğitim çalışanlarına ilgili bankaların kredi kartlarını iptal ettirme çağrısında bulundu.  

Kaynak: M. ANIL AKSOY