Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) ile Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü (HBÖGM) arasında Hayat Boyu Öğrenme Eğitim Faaliyetleri Düzenlenmesi'ne ilişkin bir iş birliği protokolü imzalandı. İmza törenine ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve rektör yardımcıları katıldı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR OLSUN

İmza töreninde konuşan ve olgunlaşma enstitülerinin Türkiye'nin en güzide kurumlarından biri olduğuna dikkat çeken Döğeroğlu, '60 yıldır kendi öz kültürümüzde önemli bir yeri olan Türk el sanatlarını araştırarak özelliklerini koruyup geliştiren, günümüze çağdaş yorumlar getiren ve gelecek kuşaklara miras bırakmayı hedefleyen eğitim anlayışı içerisinde hem 2 yıllık örgün eğitim veren hem de sertifika eğitimi ile sektörün gereksinim duyduğu alanlarda ara eleman yetiştiren olgunlaşma enstitülerimiz özellikle kentimizdeki olgunlaşma enstitümüz hem şehrimizin hem ülkemizin önemli eğitim kurumlarından birisi. Olgunlaşma enstitüleri ile Eskişehir Teknik Üniversitesi arasındaki iş birliği kapsamında yapılacak çalışmalar eğitim öğretim kalitesinin artırılmasında, projeler geliştirip yürütülmesinde ve sosyo kültürel etkinlikler düzenlenmesinde önemli rol oynayacaktır. Protokolün çıktı üreten, etki düzeyi yüksek projelerin başlatılması ve yürütülmesine daha da önemlisi sürdürülebilir bir iş birliğinin başlangıcına vesile olması dileğiyle hayırlı olmasını temenni ediyorum' dedi.

33 MİLYON 500 BİN MASKE

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün Milli Eğitim Bakanlığı'nın dışa açılan penceresi olduğunu ifade eden Yusuf Büyük, '7'den 70'e vatandaşa dokunduğumuz, temas ettiğimiz bir genel müdürlük. Bu açıdan hem kurs ve kursiyer sayılarının artırılması konusunda hem de kursların niteliğinin ve niceliğinin yükseltilmesi konusunda illerimizdeki üniversitelerden istifade ediyoruz. Bizim 23 ilde 24 olgunlaşma enstitümüz var. Bunlar bulundukları illerin gözde kuruluşlarıdır. Gayemiz unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizi hem gün yüzüne çıkarmak hem arşivlemek hem eğitimini vermek hem de tanıtımına katkıda bulunmaktır. Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü, 24 olgunlaşma enstitüsünün en önde gelen güzide bir kuruluşudur. Özellikle pandemi sürecinde halk eğitim merkezleri ve olgunlaşma enstitüleri devletimizin ve milletimizin ihtiyaç duyduğu maskeden dezenfektana kadar, cerrahi önlüklerden masa önlüklerine kadar üzerimize düşeni yaptık ve bizim kurumlarımız cuma günü itibariyle 33 milyon 500 bin maske üreterek bu sürece katkı sundu. Bu protokolle Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü'nün bugüne kadarki başarısının daha da artacağına inanıyorum. Çünkü üniversiteler bizim kültürel ve sosyal hayatımız açısından çok önemlidir. Ben tüm olgunlaşma enstitüsü müdürlerimizi ikaz etim üniversitelerle protokol imzalamaları noktasında' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA

Editör: TE Bilisim