DİSK’e bağlı Nakliyat- İş Sendikası’nın 3’üncü Olağan Genel Kurulu Özdilek Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Nakliyat- İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, delegeler ve üyelerin katıldığı kongrede mevcut Başkan ve tek aday olan Ali Özçelik, yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. 150 delegenin oy kullandığı seçimde ise 11 asil 11 yedek üye belirlendi. Genel Kurul’da bir konuşma yapan Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, sendikaların üzerine düşen görevleri yerine getirmediğini vurgulayarak, “İşçi sınıfının milli gelirden aldığı pay düşmüş durumda. Daha önce yüzde 37 oranında pay alınırken yüzde 25’lere düşmüş durumda. Sendikaların bu süreçte üzerine düşen görevleri yerine getirmedikleri ortada. Bütçedeki gelirin büyük çoğunluğunu işçinin emekçinin ödediği vergilerden oluşmakta. Buna karşı etkin bir mücadelenin verilmesi gerekir. Servetin paylaşılmasının daha adil olması, vergi dilimleriyle ilgili düzenlemelerin yapılması gerekir. İşsizlik fonundan daha çok para babalarına kaynak aktarmaya dönüşmüş durumda. Sadece birtakım olayları ortaya koymak değil bunun için mücadele etmek gerekir. Bunu değiştirmek için ortaya bir irade koymak gerekir” dedi.

Yaya bölgelerinde motosiklet ve motorlu bisiklet kullanan 63 sürücüye ceza kesildi Yaya bölgelerinde motosiklet ve motorlu bisiklet kullanan 63 sürücüye ceza kesildi

ÜYE SAYIMIZ ARTTI

Başkan Ali Özçelik, tüm işçilere Nakliyat-İş’e üye olmaları için çağrıda bulunarak, mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Özçelik, “İşçi sınıf mücadelesi kesintisiz devam ediyor. İşçi sınıfının durumu ortada. Halkımızın durumu ortada. İşçiliğe başladığımız ilk günden itibaren DİSK’in adına, tarihine, mücadele geleneğine layık bir şekilde mücadele etmeye çalışıyoruz. 3. Kongreden sonra da kararlı ve inatla mücadelemiz devam edecek. Umarım hep beraber başarılı oluruz. 2013’te örgütlenmeye başladık Eskişehir’de. Örgütlenme ile beraber üye sayımızda artış oldu. Kongrede de yeni iş yerleri örgütleyerek, üye sayımızı artırarak giriyoruz. Bütün taşımacılık iş kolundaki çalışanları DİSK’e üye olmaya çağırıyoruz. En çok aldığımız talep, vergi dilimleri ile ilgili bir şeyin yapılması. Hayat pahalılığına karşı enflasyon zammına karşılık TİS’lerde önlem alınmasını talep ediyorlar. Enflasyona karşı ezilmek istemiyorlar” ifadelerini kullandı.

Öte yandan yönetim kurulu ise şöyle: Ali Özçelik, Rıdvan Musaoğlu, Mehmet Ünver, Ahmet Ak, Serkan Sapmaz, Mustafa Bilgin, Abidin Karaman, Hüseyin Yılmaz, Mehmet Şengül.

Kaynak: BERİVAN HALİS