Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ara zam açıklaması Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ara zam açıklaması

Yaz tatili için vatandaşların otel rezervasyonları devam ederken, bayram tatilinin de yaklaşmasıyla birlikte tatil fiyatları merak konusu oldu. Vatandaşın bir kulağı bayram tatilinin kaç gün olacağında iken Turizm İşletme Sahibi Oben Koçak’ın açıklamalarına göre 2 yetişkin ve 2 çocuklu toplamda 4 kişilik bir ailenin Akdeniz Bölgesi’nde 3 gece konaklama ücreti 30-40 bin liraya denk geliyor.

“FİYATLAR DAHA DA ARTACAK!”

Yaz tatilinde erken rezervasyon fırsatları için hala geç olmadığını belirten Koçak, “Daha çok Antalya ve Ege Bölgesi için aktif rezervasyonlar yapmaya devam ediyoruz. Tabi erken rezervasyonun da son dönemlerine giriyoruz, son 1 buçuk ay diyebiliriz.  Misafirlerimizi fırsatlardan yararlanabilmek adına acele etmeleri konusunda uyararak, tatillerini ötelememeyi tavsiye ediyorum.  Fiyatlar enflasyon ve dolar kuruna bağlı olarak ilk erken rezervasyonlara göre daha yüksek ama bu dönem sonrası daha da yükselecek. Rezervasyon oranları da azaldı çünkü iznini ayarlayamayan veya programı belli olmayan vatandaş yaz tatilini beklemeye koyuldu” dedi.

“OTELLER YÜZDE 50 DOLU”

Otellerde ki doluluk oranlarının büyük bir kısmının yabancı turistlerden oluştuğunu belirten Koçak, “Otel doluluk oranları gayet iyi birçok otel yüzde 50 doluluk oranına ulaşmış durumda. Tabi bu durum yabancı turistlerin ülkemizi tercih etmesinden kaynaklanıyor. Fiyatlar nedeniyle otellerin de yerli turiste pek talebi yok.  Vatandaş Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasını bekliyor. Bayram tatili belli olduktan sonra bayram tatili rezervasyonları almaya başlayacağımızı düşünüyoruz. Bayram tatili süresi içinde özellikle Akdeniz Bölgesi’nde doluluk olacağını bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.

Editör: Kaan Özcan