Bozüyük Gençlik ve Spor Merkezi’nde düzenlenen yaz dönemi eğitimlerine katılan öğrenciler, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleriyle bir araya geldi.

Yangınlara karşı tarlalarda denetim
Yangınlara karşı tarlalarda denetim
İçeriği Görüntüle

Gerçekleştirilen programda 78 öğrenciye güvenli internet kullanımı, 112 Acil Çağrı Hattı, Toplum Destekli Polislik hizmetleri ve polislik mesleği hakkında bilgiler verildi.

İnternetteki risklere karşı uyarıldılar

Eğitimde özellikle internet kullanımında karşılaşılabilecek riskler üzerinde duruldu. Öğrencilere kişisel bilgilerini tanımadıkları kişilerle paylaşmamaları ve şüpheli durumlarda dikkatli olmaları gerektiği anlatıldı.

Öğrenciler, karşılaştıkları olumsuz veya şüpheli durumlarda güvenlik güçlerinden yardım istemeleri konusunda da bilgilendirildi.

Acil durumlarda doğru hareket etmeleri amaçlandı

Program kapsamında öğrencilere 112 Acil Çağrı Hattı’nın hangi durumlarda aranması gerektiği ve acil durumlarda nasıl hareket edilmesi gerektiği de aktarıldı.

Eğitimlerle öğrencilerin hem internet ortamında daha bilinçli hareket etmeleri hem de polislik mesleğini yakından tanımaları hedeflendi.

Kaynak: İHA