Anadolu basını olmazsa Türk basınının olmayacağını ifade eden Karaca, ' Eskişehir'de cemiyet dışında faal bir dernek yok, sadece Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin bir şubesi var ama çok faal değil. Cemiyetimiz, Türkiye'de ilk kurulan cemiyetler arasındadır. Zaman zaman sekteye uğrasa da 1979 yılından bu yana bu görevi yürütmekteyiz. Cemiyetlerin en büyük sorunu geçim sıkıntısıdır, bunun ortadan kaldırılması için mücadele veriyoruz. Kendi kaynaklarını oluşturmaya çalışan cemiyetimizdir, 100'e yakın üye vardır. Çatı kurum olarak Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak bölünmemek için önemli mücadeleler veriyoruz' şeklinde konuştu.

Gazetecilerin kurumları çok önemli ama o kurumları güçlü yapmak sizin elinizde

Bu dönemde gazetecilik yapmanın zor olduğunu belirten Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç şöyle konuştu: ' Kalemimizi artık alimizden alıyorlar. Artık yeter dediğinizi bizler de duyuyoruz. Zaman zaman sokağa dökülüyoruz, dik duruş sergilemeye çalışıyoruz. El ele verip mesleğimize sahip çıkmamız gerekiyor. Emek veriyorsunuz, haber peşinde koşuyorsunuz ama alın terinizin karşılığını alamıyorsunuz. Bugün televizyonlarda program yapanların yüzde 80'i para alamıyor. Gazetecilerin kurumları çok önemli ama o kurumları güçlü yapmak sizin elinizde.'

Anadolu'dan gücünü almayan hiçbir hareketin başarılı olma imkanı yoktur

Daha sonra söz alan Feyzioğlu da yerel basının çok önemli olduğunu belirterek, 'Türkiye'de Anadolu'ya ayaklarını basmayan, Anadolu'dan gücünü almayan hiçbir hareketin başarılı olma imkanı yoktur. Türkiye Ankara ve İstanbul'dan kucaklanamaz, dizayn edilmez. Türkiye'yi anlayabilmeniz için Anadolu'yu anlamanız gerekir, Türkiye'yi anlamınız için Trakya'nın yollarına düşmeniz gerekir' diye konuştu. Büyükşehirlerin lüks semtlerinde ancak elitist yaklaşımlarla planlar yapılabileceğini ancak bunların hiçbirinin sahada tutmayacağını kaydeden Feyzioğlu, 'Anadolu bambaşkadır, sıcaktır, siz bir adım atarsınız o üç adım atar. İnsan insan gibi değer verilmesinin ne demek olduğunu bilir, buna da açtır ve öğretmendir, gerçek öğretmendir. Benim umutlu olmamın nedeni siyasi partilerin, yargının, yürütmenin içinde bulunduğu ve giderek baskıcı hale gelen durumu değil, yasamanın içinde bulunduğu durum değil. Yasamanın teslimiyeti belli. Benim gülümsememin bir tek nedeni var, ben bu millete güveniyorum, bu milletin sağduyusu her zaman çözümü bulmuştur, yine de bulacaktır' ifadelerini kullandı. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim