"Atatürkçü düşünceden vazgeçmeyeceğiz!" "Atatürkçü düşünceden vazgeçmeyeceğiz!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) haftalık Pazar toplantısını Taşbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Gündemine kısa zaman önce belirlenen yeni asgari ücreti alan CHP İl Başkanı Talat Yalaz, 17 bin 2 TL’nin insan onuruna uygun yaşanabilecek bir ücret olmadığını söyledi.          ekmekten peynire pek çok kaleme sürekli zam geldiğini vurgulayan Yalaz, “Hedeflenen enflasyon yüzde 35 olsa da enflasyon, 2024’te üç haneyi maalesef yine görecek yine olan işçiye olacak. Hedeflenen değil, gerçek enflasyon oranında asgari ücret oranı belirlenmelidir. İşçi artık açlığa terk edilmemelidir. Türkiye’de her iki kişiden biri asgari ücretle çalışıyor. Asgari ücret istisnai ücret olmaktan çıktı, artık asgari ücret olağan ücret haline gelmiş durumda. Yoksulluk sınırı şu anda 44 bin lira. Ülkemizde insanlar 17 bin lirayla geçinmeye mecbur bırakılıyor. Seçim senesi biliyorsunuz iki kez asgari ücret güncellediler. Seçimden sonra bir kez güncelleniyor. Asgari ücret yıl da en az iki kez güncellenmelidir ve işçilerimizin insan onuruna uygun yaşamasına elverişli bir tutar olarak belirlenmelidir” ifadelerini kullandı.

MÜCADELE EDECEĞİZ

Cengiz Holding tarafından altın-gümüş çıkarmak üzere yapılan ÇED başvurusu hakkında konuşan Yalaz, “Tüm Eskişehirlilerin ortak sorunudur. Siyaset üstü bir konudur. Güzel topraklarımızın korunması ve gelecek nesillere güvenle emanet edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle hep birlikte kararlılıkla bu faaliyete karşı mücadele edeceğiz” dedi. Yerel seçim çalışmalarında kırsal programları gerçekleştirdiklerini söyleyen Yalaz, “Kırsal ilçelerimizin tamamına yönetim olarak gittik. Hem partililerimizle hem de orada yaşayan halkla buluştuk. Özellikle bizlerin yönetiminde olmayan kırsal ilçelerimiz Sosyal belediyeliği hasretle beklemektedir. Onları bu seçimlerde sosyal demokrat ve halkçı belediyecilikle buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

SAYGISIZLIĞA MEZE ETMEYİZ

Süper kupa finalinin Suudi Arabistan’da oynanacak olmasını en başından beri eleştirdiklerini söyleyen Yalaz, “Bu maçın Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Türkiye’de oynanması gerekirdi. Hatta oynanmasının en fazla yakışacağı yer kuruluşun ve kurtuluşun şehri olan, Atatürk’ün hayalindeki Cumhuriyet kenti olan Eskişehir olmalıydı. Bu talebimiz halen daha devam ediyor. Oynanacak maçta Atatürk görseline izin verilmediğini tüm dünya kamuoyu öğrendi. Futbolcularımız da kendilerine yakışır şekilde tepki olarak maça çıkmadılar. Tüm Türkiye kamuoyu da tepkisini dile getirdi ama Sayın Cumhurbaşkanının konuyla ilgili yorumu manidar. Diyor ki: Futbolu siyasete alet etmeyin. Yorumu bu. Bu ülkede siyaset üstü olan en önemli şey Atatürk’tür. Biz futbolu siyasete zaten alet etmeyiz. Ama Atatürk’ü de Suudi Arabistan’ın saygısızlığına meze etmeyiz. Bu yapılana iktidar olarak, devletin saygınlığını da göz ardı ederek sessiz kalışınız tüm kamuoyunu üzmektedir bilesininiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: M. Anıl Aksoy