CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Ayşe Ünlüce hakkında konuşan CHP İl Başkanı Talat Yalaz, “Tanıyanlar kendisini seviyor, tanıyacak olanlar da muhakkak sevecektir. Hoca’nın yanında yetişme imtiyazı herkese nasip olmaz. Ünlüce o yönden çok şanslı” dedi.

CHP İl Başkanı Talat Yalaz, CHP’nin yakın zamanda açıkladığı adaylar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Adayların belirlenme sürecinden bahseden Yalaz, bu süreçte kamuoyunda ciddi bir bilgi kirliliği olduğunu söyledi. Yalaz, “Genel Merkez’de ifade edilmişti zaten bir memnuniyet anketi yapılacağı ve bu ankete göre hareket edileceği söylenmişti. Ama Eskişehir’de süreç Genel Başkan Büyükerşen ile bizle istişare süreciyle yürüdü. Bu süreçte taraflar bir karara vardılar. Bu kararı da Genel Başkan ile Büyükerşen görüşerek, diğer belediye başkanlarıyla görüşerek verdi. Kamuoyunda ciddi bir bilgi kirliliği vardı. Ama bu sürecin içinde olan birisi olarak söylüyorum; Eskişehir nezdinde bir tıkanıklık olduğu gibi bir algı doğru değildi. Çünkü hala açıklanmayan bekleyen iller var. Eskişehir için en doğru tercihin bu olacağı yönünde, Yılmaz Hoca’nın da görüşü alınarak böyle bir takdirde bulundular. Adayla netleşmiş oldu bizim için de seçim süreci hızlandı. Biz zaten seçim çalışmalarına başlamıştık. Adaylarımıza kazandırmak için gerekli iradeyi ortaya koyacağız. AKP’nin bu şehre getirmek istediklerinin halk nezdinde kabul göreceğini düşünmüyoruz. Biz şehrin ruhu diyoruz, sosyal kültürel hafızası diyoruz. Yolu herkes yapar. Bizim başkanlarımız da yapıyor ama bu şehri bu hale getirmek çok farklı. Onlar heykel belediyeciliği diyor ama bizim sosyal belediyeciliğimiz, vizyonumuz ve misyonumuz ortada. En önemlisi Eskişehir bunun farkında ve gereğini yapacaklardır. Hiç şüphem yok” şeklinde konuştu.

ÜNLÜCE ÇOK ŞANSLI

Ayşe Ünlüce’nin çok şanslı olduğunu belirten Yalaz, “Eskişehir’de bir Yılmaz Büyükerşen gerçeği var. AKP’nin adayı Nebi Hatipoğlu da dahil bir ekranda ‘Yılmaz Büyükerşen şehri marka haline getirmiştir’ diye iki defa söyledi. Zaten aksini söyleyen de bugüne kadar kimse yoktur. Hocamız gerçekten bir efsane. Şehri muhteşem bir hale getirdi. Şehre bir ruh kazandırdı. Ayşe Hanım da onun yanında yetişmiş, belediyecilikle ilgili vizyonunuz misyonunu onun yanında edinmiş birisi olarak Hoca’nın bu şehre kazandırdığı ve devam etmeyi düşündüğü bütün projeleri, ruhu devam ettirmeye muktedir bir adayımız. Kendisini tanıyanlar son derece sever. Bu işi yapabileceği yönünde kimsede bir tereddüt yoktur. Bu şehri başarı ile yöneteceğine yürekten inanıyoruz. Biliyorsunuz kamuoyunda zaten adaylık anlamında uzun süredir dillendirilen bir isimdi. Tanınırlığı ile ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Tanıyanlar kendisini seviyor, tanıyacak olanlar da muhakkak sevecektir. Hoca’nın yanında yetişme imtiyazı herkese nasip olmaz. Ünlüce o yönden çok şanslı” dedi.

 

KIRGINLIK SIKINTI YARATMAYACAK

Büyükerşen’in katıldığı bir televizyon programında memnuniyet anketi yapılmasından dolayı üzgün olmadığını ancak kırgın olduğunu söylemesini değerlendiren Yalaz, “Bu süreçte diyalog kanalları hiçbir zaman kesilmedi. Her zaman görüşmeler devam etti. Anket sonucunda böyle bir irade konulmuş şeklinde bir yargı ne kadar doğru tartışmak istemem ama böyle bir durum söz konusu değil. Hocamız adaylık başvurusu yaptı ama 5 Aralık’ta benim Genel Başkan ile görüşmem üzerine başvurdu. Hoca’nın üzerinde durduğu konu şehirde kendi anlayışının, bu şehirde kabul gören bu anlayışın devam etmesi iradesine yönelikti. Hoca eğer ben devam etmezsem Ayşe Ünlüce’nin devam etmesi şeklinde bir iradesi vardı. Şu an itibariyle herhangi bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ben” ifadelerini kullandı.

KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ

İl örgütünün çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Yalaz, kapı kapı dolaşacaklarını belirterek, “Aday adaylığı sürecinde biz örgüt olarak çalışmalara başladık. Gittiğimiz her yerde de kabul gördük. Mahalle bazlı çalışmalar yürütülecek. Bunun altyapısını da oluşturduk. Her mahallenin her sokağın kendi dinamikleri ile çalışmalar sürecek. Kapı kapı dolaşarak çalışacağız” dedi. Mihalgazi, İnönü ve Beylikova’da temayül yapılacağını dile getiren Yalaz, “Örgüt nezaketinde ön seçim olacak. 20-21 Ocak tarihinde bu 3 ilçede üyelerimize sorularak 3 ilçemizde aday belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

YOĞUN İLGİ VAR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in düzenlediği Ankara mitingine Eskişehirlilerin yoğun ilgisi olduğunu söyleyen Yalaz, “Mitinge katılmak için yoğun bir talep var. Biz de gerekli duyuruları yaptık. 9-10 otobüs ve muhtemelen artabilir bu sayı. Yoğun bir katılımla Eskişehir, Ankara’da Genel Başkanımızın mitingine en ciddi desteği veren il olarak orada olacak” dedi.

Eskişehir'de bugün hava durumu (20 Mayıs 2024 Pazartesi) Eskişehir'de bugün hava durumu (20 Mayıs 2024 Pazartesi)

Kaynak: BERİVAN HALİS