AK Parti Milletvekili Günay, Çifteler için önemli bir müjdeyi de burada açıkladı. Günay 'Bir süredir Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve TOKİ Başkanımız Sayın Ömer Bulut ile görüşmeler yapıyoruz. 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında ilçelerimizin talep ve altyapı durumunu değerlendiriyoruz. Bugün burada açıklıyorum, müjdeyi veriyorum. Çifteler ilçemizin sosyal konut sayısını 100'den 205'e (2+1 olarak planlanan 141 konut 3+1 olarak planlanan 64 konut) çıkardık. Mevcut alan bu sayıdaki konuta izin veriyor, ayrıca ön talep sayısı bunu karşılıyor. Çifteler'de 3 Temmuz Cuma günü kura çekimi gerçekleşecek' dedi.
MARKA DEĞERİ
Günay ayrıca İlçe Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan'ı ziyaret ederek, pandemi dönemindeki çalışmalar ve ilçenin mevcut durumu hakkında bilgi aldı. Bu dönemde gece gündüz özveriyle çalışan Vefa Destek Grubuna ve destek veren gönüllülere teşekkür etti. Belediye Başkanı Kadir Bıyık ve ekibinden ilçe hakkında bir bilgi alan Günay, 'İlçemizin marka değeri olan benim de defalarca değerini ön plana çıkarmaya çalıştığım Eskişehir'in değeri Sakaryabaşı için adımlar atmış. Çok güzel bir proje olmuş, belediyemizin imkanları ile yol haritasını oluşturmuş ve bazılarını da hayata geçirmiş. Sakaryabaşı inşallah Nisan 2021'de çok daha farklı bir çehre ve turizm alanlarına kavuşmuş olacağız' diye konuştu.
İŞÇİLERE ZİYARET
Günay, mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı bölgeyi ve TOKİ alanını Kaymakam Mehmet Uğur Arslan ve Belediye Başkanı Kadir Bıyık ile ziyaret etti. Mevsimlik tarım işçilerinin konakladıkları alandaki durumu yerinde inceleyen Günay, çadırlarda yaşayan tarım işçileri ile sohbet etti. Günay 'Çiftelerde ziyaret ettiğim alanda bin 676 mevsimlik tarım işçisi yaşamakta. Pandemi döneminde tüm ilçelerimizdeki mevsimlik tarım işçilerimizin seyahati, konaklaması ve çalışma koşulları hakkındaki gelişmeleri yakından takip ediyorum, talep ve ihtiyaçları Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya ilettim' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim