ESKİŞEHİR'İN ENİŞTESİ
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kentimizi büyükşehir yapan ve büyük hizmetleri olan Cindoruk'un adını ilimizde ilk defa bir yere vererek, yıllar sonra onun hakkını teslim etti. Eşi Dilek Hanımın Eskişehirli olması nedeniyle kentimizin eniştesi olan Cindoruk, 20 Ekim 1991 yılında ilimizde DYP'den milletvekili seçildi. Seçim sonrasında DYP-SHP Hükümeti kuruldu.

SÖZÜNÜ TUTTU
16 Kasım 1991-1 Ekim 1995 yılları arasında TBMM Başkanlığı yapan Cindoruk, DYP'li Bakanlara 'İçinde Eskişehir olmayan hiçbir hizmete imza atmam' dedi. Eskişehir Büyükşehir olabilecek koşulları taşımıyordu. Ancak Cindoruk bu konuda Eskişehirliye verdiği sözü mutlaka tutulması gerekiyordu. O da sözü tutarak, Eskişehir'i 25 yıl önce Büyükşehir yaptı.

AÇILIŞA GELECEK
İlimize doğalgazın gelmesini, OSB'de yeni fabrikaların kurulmasını sağlayan Cindoruk, demokrat kişiliğiyle tüm Türkiye'de takdir toplayan bir isim oldu. Hüsamettin Cindoruk Halk Merkezi 8 Haziran Cuma günü açılacak. Saat 19.30'da yapılacak olan açılışa Cindoruk'da katılacak. Cindoruk'un adı Halk Merkezinde yaşatılacak.



Editör: TE Bilisim