Önceki gün gerçekleşen Odunpazarı Belediye Meclisinde konuşan Başkan Kurt, bir eğitim sendika başkanının kendilerini 'Eğitimi engellemeyle' suçladığını ve buna açıklık getirmek istediğini söyledi. Kurt, 'Olayı karıştırmamak lazım. Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin depreme dayanıksız olması ayrı bir şeydir. Teknik anlamda eğitim öğretimin yapılamamasına karar çıkması ayrı bir şeydir. Odunpazarı Belediyesinin arazisini vermemesi ayrı bir şeydir. Yıkıp yapmak için neyi bekliyorsunuz? Önce orada eğitimi kapatacaksınız. Öğrenciler orada eğitim görürken yıkıp yapma şansınız yok. Şimdi okulun tamamı kapatıldı ve çocuklar başka yere nakledildi. Yani Odunpazarı Belediyesinin arsa isteme işi şimdi doğru. Çünkü 3 yıldır boşaltsaydınız, eğitimi durdursaydınız ve biz de vermiyor olsaydık o zaman haklıydınız' dedi.
KATKI VERİN
2015 yılında Milli Eğitime yazı yazdıklarını hatırlatan Kurt, 'Odunpazarı Belediyesine ait 30 tane gayrimenkulde milli eğitimin çeşitli binaları var. Bunların tamamını alın bize yan tarafımızda boş duran hazineye ait binanın mülkiyetini verin demişiz. Kabul görmemiş. Ondan sonra demişiz ki biz bu 30 gayrimenkulü size devredelim bizim vergi dairesine olan borcumuzdan muaf edin. Az çok uzlaştık. Eskişehir'deki arkadaşların kabulü Ankara'dan kabul görmedi. Şimdi biz o arada davaları açtık. Odunpazarı halkının haklarını korumak gibi bir görevimiz var. Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin altındaki arazi için 14 milyon lira değer takdir etti. Öğretmenevinin altındaki arazi için 2 milyon takdir etti. 10 tanesinin raporu geldi. 10 raporu topladığınızda 30 milyonu geçti. Bizim önerilerimiz kabul edilmediği için kamu 18 milyon zarar uğratıldı. Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürü ile görüştük. Israrla 30'unu birden çözün dediğimiz halde ilk 3'ü çözelim dedi. Üçü için tekrar önerimizi verdik. Çözüp çözmemek milli eğitimin işidir. Çözerlerse çözerler, çözmezlerse kendileri bilirler. Çözmezlerse biz o arazinin parasını isteyeceğiz. Bu işte olumlu bir adım atılmaması bizim için hem düşündürücü hem üzücü. Mahkemeden karar verilmiş, alacaklarımız var. Kamuda bunu sigorta borcuna mahsus edelim diyoruz kabul edilmiyor. Bunlarda da bize yardımcı olursanız Eskişehir'in milli eğitimine katkıda bulunmuş olur çocukların eğitimine de katkı vermiş olursunuz' ifadelerini kullandı.
15 ŞUBAT'TA
Öte yandan mecliste gündeme gelen geri dönüşüm ile ilgili tarih veren Kurt, 'Geri dönüşüm ile ilgili çalışmalara başladık. AKKA şirketi ve Odunpazarı A.Ş. birlikte bu işi yapmaya başladı. Çarşı merkezinde bulunan alışveriş merkezlerinde, kamu kuruluşlarında uygulamayı başlattık. Pilot olarak seçtiğimiz mahallelerde de 15 Şubat itibariyle başlıyoruz. Bölge bölge ilerleyeceğiz. Evden, kaynağından ayrıştırarak toplamayı tercih ediyoruz. Sokaklara aparat bırakmayacağız. Zamanında geri dönüşüm atık malzemesi çıkarımını sağlayacağız. Kent Konseylerimiz, mahalle meclislerimiz ve muhtarlarımızla gerekli toplantıları yaptık. Araçlarımızı getirdik. Personeli de organize etmeye başladık' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim