Yapılan açıklamaya göre; polise yapılan ihbarda, İstiklal mahallesi Metinbay ve Adalar sokaklarında bulunan ve isimleri açıklanmayan iki ayrı dernekte tombala tabir edilen kumar oyununun oynandığı belirtildi. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amiriliği görevlileri belirtilen adresleri bir müddet takibe alındıktan sonra derneklerin aranması için karar aldı.

Bir dernekte yapılan aramada, giriş katında yemek ve alkollü içki servisinin yapıldığı, bodrum katında 74 şahsın tombala tabir edilen kumar oyununu oynadıkları belirlendi. Çeşitli kumar malzemelerinin bulunduğu dernek binasındaki şahıslara 208'er lira idari para cezası uygulanırken, Dernek Başkanı R.C.Ç. ile dernek çalışanları Ö.B.,S.K., İ.Ü., isimli şahıslar hakkında adli işlem yapıldı. Aramalarda yakalanan 1 yoklama kaçağı ise ilgili birime teslim edildi.

Diğer dernekte yapılan aramada ise bodrum katında 38 şahsın tombala tabir edilen kumar oyununu oynadıkları belirlendi. Çeşitli kumar malzemelerinin ele geçirildiği dernekteki şahıslara yine 208'er TL. idari para cezası uygulanırken, Dernek Başkanı M.İ., ile dernek çalışanları D.T., H.K., S.İ., U.Ç., isimli şahıslar hakkında adli işlem yapıldı.(İHA)

Editör: TE Bilisim