Eskişehir Kütahya Bilecik Diş Hekimleri Odası Başkanı Cihat Arkan, Eskişehir Bilecik Eczacı Odası Başkanı Metin Kamış, Eskişehir Bilecik Tabip Odası Başkanı Nesrin Ekici, Eskişehir Bilecik Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kıvanç İnan ve SES Şube Başkanı Birtürk Özkavak ortak bir basın açıklaması yaptı. İl Sağlık Müdürlüğü'nden randevu talep ettiklerini fakat dönüş alamadıklarını söyleyen Tabip Odası Başkanı Ekici, 'Sağlık Bakanlığı saha denetleme ekiplerinin ilimizde olduğu, Sayın Sağlık Bakanımızın ilimize geleceği şu günlerde bizler de gördüğümüz, yaşadığımız sorunları birinci ağızdan yetkili makamlara iletmek ve soracağımız sorulara cevap istemekteyiz' diye konuştu.

BAKAN'DAN RANDEVU TALEBİ

Son günlerde vaka sayılarında ciddi artışlar yaşandığına dikkat çeken Ekici, 'Pandeminin başlangıcında Eskişehir'de günlük 25-30 covid-19 pozitif vaka tespit edilirken, temmuz-ağustos aylarında günlük vakalar 100'lere çıkmıştı. Bu günlerde duymaktayız ki vaka sayıları 500'lere çıkmıştır. Vaka sayılarındaki artmaların yaşandığı bu günlerde virüs yükünü azaltmak amacıyla özellikle covid servisleri, covid poliklinikleri, aile sağlığı merkezleri, filyasyon ekiplerinde mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesini ve dönüşümlü çalışmaya geçmeyi talep etmekteyiz. Üniversitelerin açılmasının da gündeme geldiği bu günlerde üç üniversitenin olduğu ilimizde dışarıdan gelen vakalarla birlikte pandeminin seyri ilimiz için çok vahim bir duruma gelecektir' ifadelerini kullandı.

AÇIKLAMA GEREKİYOR

Ekici, 'İlköğretim ve orta öğretimde yüz yüze eğitim başladıktan sonra pandemi risk değerlendirmesi ve bulaş oranının artıp artmadığı belirlenmiş midir? Milli eğitim çalışanları, öğretmen, öğrenci ve velilerin riskleri nedir? Açıklanması gerekmektedir' şeklinde konuştu. Ekici, son olarak Eskişehir'e gelecek olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan sorunlarını iletmek için randevu talep ettiklerini de ifade etti. MELTEM KARAKAŞ KAYA

Editör: TE Bilisim