Odunpazarı Ekmek Fabrikası işletmecisi olan Hüseyin Topçu, yaklaşık 20 yıldır sürdürdükleri askıda ekmek uygulamasını anlattı. Eskişehir'de bu uygulamayı ilk kendilerinin başlattığını hatırlatan Topçu, 'Yıllardır askıda ekmek ürünlerimizi burada ihtiyacı olan vatandaşlarımız için koyuyoruz. Bu zor günlerimizde bugün sokağa çıkma yasağı var ama yakın komşular, ihtiyacı olanlar buradan askıda ekmek alabiliyorlar. Buna vatandaşlarımızın da katkısı oluyor. Onlar da buraya katkı sağlıyor. Onların ve bizim sayemizde 15-20 senedir sürüyor. Bundan sonra da sürecek. Buradan ekmek alan da çok oluyor yardım yapan da çok oluyor. Türk milleti yardımsever bir yapıya sahiptir. Hele ki bu günlerde insanlar birbirine yardım etmeyi çok seviyor. Onların da sayesinde bu askında ekmek devam ediyor. Ayrıca abartısız söyleyeyim ramazandan da kaynaklı ekmek ve pide asıyoruz ama günde bin ekmek oluyor' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim