Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı'nda, ekonomi reform paketinin detaylarını açıkladı. Reform paketinde 850 bin esnafı ilgilendiren vergi muafiyetinin bulunduğunu anlatan Erdoğan, 'Basit usulde vergilendirilen kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, tornacı, çay ocağı işletmecisi, terzi ve tamirci gibi yaklaşık 850 bin esnafımızı gelir vergisinden muaf tutuyor, beyan yükümlülüklerini de kaldırıyoruz' dedi. Esnaf ise Erdoğan'ın verdiği müjdeyi değerlendirdi.

ESNAF NEFES ALIR

Çanta tamiri yapan İsmail Filiz, 'Ben olumlu değerlendiriyorum. Zaten bir yıldır küçük esnafın bir geliri yoktu. Dükkanlar kapanıyor, açılıyor, okullar açılmadı. Bizim tamir işi olduğu için işler çok durdu. Siftahsız dükkan kapatıyoruz. Bu sene bu şekil olması çok olumlu. Yeri geliyor dükkan kiralarımızı ödeyemiyoruz. Daha önce verdikleri kira desteği ve bin liralık destek de biraz daha rahatlattı bizi. En azından esnafa biraz nefes aldırır. En azından can suyu olur esnafa' dedi.


BİZİM İÇİN İYİ OLDU

Çay ocağı işleten Hülya Kılıçer, 'Bizim için iyi oldu. En azından bizim için can suyu olacak. Uzun zamandır kapalıyız. Bu anlamda çok zor günler yaşadık. Umarı bizim için bir rahatlatıcı çözüm olur zaten uzun zamandır kiramızı veremedik. Uzun süre kapalı kaldık. Kiralar da vergiler de birikti. İş olmayınca gelir yok ama gider var. Bu da hayli sıkıyordu bizi' diye konuştu.

VERGİLER ZATEN ÖDENDİ

Terzi Murat Kocabaş, '2020 zaten covid yüzünden çok sıkıntılı geçti. Ama küçük esnafın zaten vergi mükellefi beyannameleri 28 Şubat'ta ödeniyordu. 28 Şubattan sonra açıklaması bir şey ifade etmedi ki. Zaten ödenen bir şeyi afta ödenecek diye söylenmesi olmadı. Vergiler zaten ödendi. İlk taksitler ödendi' ifadelerini kullandı.

DESTEKLER DEVAM ETMELİ

Çay ocağı işleten Serkan Savaş, 'Zaten gelirlerimiz düşük. Bu tarz bize yapılan bir güzellik olarak düşünüyorum. O nedenle memnunuz. Zaten bir yıldır pandemiyle mücadele ettik. Bu mücadele esnasında bütün önlemleri almamıza rağmen bazen kapatıldık. Sıkıntılar yaşadık. Bu da bize yapılan bir güzellik. Bu desteklerin devam etmesi gerekiyor' dedi.
Esra Ünlü
Editör: TE Bilisim